Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
sapphire 6870 hladjenje
STRANA 1 OD 1
Aluzija sapphire 6870 hladjenje 11.03.2014. 20:47 T57029

status: user
broj poruka: 119
Posto sam nezadovoljan sa hladjenjem koje je fabricko nabavio sam neko nereferentno hladjenje sa 2 ventilatora ali mi je problem posto na kartici imam 4 pinski konektor za turbinu a ovde je 3 pinski. Posto sam to sve povezao direktno na napajanje plus minus od bolju struju interesuje me da li moram da imam i stari vent vezan na grafickoj ili mogu bez njega. inace temperature su drasticno nize i sve radi ali pri startovanju windovsa cuje se tiho pistanje na grafici,pa me interesuje da li moze imati neke posledice ako kartica radi bez fabrickog ventilatora ili to nema nikakve veze jer sam testirao masinu i cini mi se da sem tog pistanja nema nikakve razlike sem u temp pre je pri opterecenju temp bio 86c a sada je 57c.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
slashdance ... 11.03.2014. 23:12 #545368

broj poruka: 429
Trebalo bi da karta (kao i sve novije ploče) ima fan failure protection (zaštita od pregorevanja/prestanka rada ventilatora) i to je ono što pišti kod karte.

Nije loše da u taj 4 pinski konektor na grafici ubaciš samo sense žicu od jednog od ta dva venta koje si dodao, time bi ti očitavao obrtaje a i ne bi pištala. e sad kod klasičnik ventilatora to je žuta žica, a kod 4-pinskog konektora na kartici na osnovu starog ventilatora uporedi... trebalo bi da je isto žuta
evo kako je, raspored.
crna ili crna nula
žuta crvena +12V
zelena žuta sense (RPM)
plava plava PWM

ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK

Aluzija re 11.03.2014. 23:59 #545372

Ok odlicna ideja hvala na savetu predpostavljam da ce to upaliti sutra cu probati to da povezem pa cu ti javiti kako funkcionise.

Aluzija re 13.03.2014. 14:00 #545568

Odlicno funkcionise i nema pistanja jedino sto nema regulacije broja obrtaja ali to i nije vazno najvaznije je da temp ne prelazi 60 c

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs