Ima da trosi k`o TA pec :) Kao sto rekose, izgleda da je Asus-u cilj da se `q` rci, kome treba ovako nesto stavice lepo dve karte u crossfire i proci ce jeftinije, to sigurno...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Dve karte su se pokazale kao losa opcija... I SLI i CF oces kvalitet jedinka resava ostalo sredjuje bensedin
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Ima da trosi k`o TA pec : :: Kao sto rekose, izgleda da je Asus-u cilj da se `q` rci, kome treba ovako nesto stavice lepo dve karte u crossfire i proci ce jeftinije, to sigurno.. :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Lik na overclock.net EVGA GTX780Ti 1550MHz/1900MHz + 4770k 4.5GHz 812W Watt Meter pokazuje iz uticnice. Jedna karta covece. Prvi ARES je bio mnogo ruzniji nego drugi, ali drugi je imao ono glupo hladjenje kao CORSAIR. Za to ne znam ni da li je bio waterblock da se nadje ovako.
Cudno mi da oni pripremaju ARES III sastavljen od 2 Hawaii cipa a nema se jos potvrde oko DX12 da li ce podrzavati uopste. Ko ce platiti 1000-1500e te karte oko ne bude bio siguran da za 2 god moze da ukljuci DX12 igricu. Mada Xbox dobija podrsku za DX12.
Treba ti naplatiti autorska prava :), pazi sta pises :)
A polako, doci cemo na to da potreba za 1KW+ napajanjima postane realnost, i to u oba tabora.
MSI Big Bang Xpower II Intel I7 3960X & Corsair H100 4x8GB G.Skill TridentX VGA: Search in progress Corsair Force GT 240GB SSD Cooler Master Cosmos II LEPA G Series 1600W HP ZR2440w
:: Sta je to?To ce bre biti furuna,za to treba citav djerdap da napoji!Fail :: :: Mislim da sam zvucao autenticno : :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Ako moze AMD mogu i ja da budem u pokusaju za copy paste :))) A sto se tice 1KW napajanja,pa sta se cudis,trendovi moraju da se prate. AMD je pionir u tim inovacijama..Prvo krene sa visokim cenama,zatim svake godine karte im trose sve vise uprkos sto nizi nm proces ostavlja prostor da se potrosnja reducira.
`Ajde sad reci,kako nVidia da to gleda skrsternih ruku? Sutra neko da kaze AMD je bolji ,vidis da je brojka za TDP veca nego kod NVIDIA.
:)
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Treba ti naplatiti autorska prava :), pazi sta pises : :: :: A polako, doci cemo na to da potreba za 1KW+ napajanjima postane realnost, i to u oba tabora :: :: :: MSI Big Bang Xpower I :: Intel I7 3960X & Corsair H10 :: 4x8GB G.Skill Trident :: VGA: Search in progress :: Corsair Force GT 240GB SS :: Cooler Master Cosmos I :: LEPA G Series 1600 :: HP ZR2440w :: :: :: Sta je to?To ce bre biti furuna,za to treba citav djerdap da napoji!Fail :: :: :: :: Mislim da sam zvucao autenticno : :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Nije trebalo da kacis ove linkove, tu su Skaj i Wlada. Njima ako nesto argumentujes, to se ne vazi. To da NV karte trose vise od AMD, to zna ceo svet, ali to ne vazi u Srbiji, jer Wlada kaze da je Srbija vanzemaljska teritorija :) Njih dvojica mesaju zagrevanje cipa sa potrosnjom, ali to je vec pitanje opravdanih ili neopravdanih izostanaka sa casova fizike ili (eventualno) elektrotehnike.... Ja sam pohvalio Maxwell 750ti jer je potrosnja snizena, i tu nema zbora.
Znaci, nista argumentacija, ponavljam
Pa ja sam priznao da su karte koje najvise trose na svetu single NVIDIA Based. EVGA GTX580 Classified ULTRA i GTX780Ti KP Classified. Ali su zato to i ujedno najbolje napravljane hardwarski karte.
Jedino mi ne ide u glavu kako to da je zagrevanje chipa vece kod AMD-a kad on izgleda vuce manje struje od nVidia proizvoda...
Eh moguce da cela karta trosi vise ali sam cip manje...
Jopet gledano iz drugog ugla moze biti da je hladjenje bolje odradjeno kod zelenih nego kod crvenih...
No kako bilo merenje potrosnje preko uticnice je jedino merodavno, stavis u jednu masinu crvenu kartu premeris potrosnju ubelezis rezultate... Zatim stavis zelenu kartu premeris i ubelezis rezultate... Onda ta dva uporedis i doneses zaklucak...
Zeleni izgleda imaju navijace do koske...
I prosto mi nestvarno deluje cinjenica da dve karte koje su manje vise iste snage GTX760 i R9-270X imaju razliku u potrosnji od citavih 20%, tj. da zelena karta trosi tih 20% vise struje od svog crvenog pandana...
ALI !!!
Ali to nije sve nego je zelena kartica jos i toplija nekih 15% od svog crvenog konkurenta...
Sta reci AMD, losa tehnologija, lose komponente, los inzenjering, i kojesta drugog lose... ALI !!!
Uvek je tu jedno veliko ALI bolji finalni proizvod... bar kad se poredi GTX760 i R9-270X pri cemu je hebeni GTX760 skuplji skoro 30%...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
r9 280 koja tek treba da se pojavi ce biti u klasi sa GTX 760!
AMD tek ima da se ukaki kad Maxwell stigne jer ce Maxwell biti jos bolji na polju perf/wat a ujedno ce i smesno da se greje.. Sa Keplerom ih je nVidia bukvalno odvalila za citavu svetlosnu godinu u sferi tehnologije a sa Maxwelom ce ih ostaviti galaksijama daleko .)
GTX 750 Ti samo nagovestava sta ce se desiti kad krene 20nm proces.
Ali dobro,i AMD napreduje, od 250 w skocio je na 300w pa na 350w i celih 400w kada se realno meri pod punim opterecenjem ..Sledeca karta ce imati nov standard ,fabricki TDP od 400w za single GPU kartu haha!
A interesantno je da se porede dve karte koje opet nisu u istoj klasi a porede se kao da jesu.GTX 780 Ti i R9 290X .GK110 koji ima 7.1 milijardi tranzistora itd..Cak i da trosi realno bi bilo a sta cemo sa razlikom u brzini?
Crveni izgleda imaju navijace do koske...
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Hawaii chip je znatno manje povrsine od GK110. Otuda i losije termalne karakteristike, ali i niza cena u proizodnji, i niza cena karata (mani rudare i njihovu pomamu)
U stvari, inzinjeri AMD su cak napravili i skoro nemogucu varijantu i izvedbu ovakvog cipa. Upakovati celih 6.2 milijardi tranzistora u samo 438 kvadratnih mm je ipak nesto. No nema veze, klin - ploca efekat nikome ne treba.
Nekad malo razdvoji termalnu disipaciju od same potrosnje .Uostalom potrosnja merena u watima u odnosu na zagrevanje chipa nekad i nije proporcionalna! U krajnjem slucaju ako je rec o Hawajcu,taj problem su suzbili sa non referentnim modelima ili ti aftermarket cooler-ima ali o tome i nije bilo rec vec o buducoj generaciji i standardu propisanoj od strane samog proizvodjaca.
U mom postu nigde ne pise koliko se karta greje vec sam govorio o performansama per wat a tu Maxwell obecava na siroko jer je tako konstruisana arhitektura i to se znalo od same najave..Kepler je bio uvod , Maxwell nesto sto ce napraviti presedan!
Drugo tebi ocigledno nisu jasne osnovne stvari.Po ko zna koji put ti govorim da je rec o samom dizajnu chipa i zato AMD ima manje a nVidia chipove vece povrsine.Jednostavno takve su tehnologije,razlicite i tu nema nikakve filozofije.
Re: Nema me na kratko i vec sam propustio nastavak Star Wars fransize.
10.03.2014. 13:57
status: user broj poruka: 7769
U pravu si vec sam klincu skinuo SW Clone Wars - Season VI...
A da li su babe i zabe ne znam jedno je sigurno ona R9-270X radi sasvim solidno...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: The Red One`s Strike Again! :: :: Ako ovo bude kao prethodni Ares, em ce biti skup, em je pitanje kako ce se CF ponasati :: Zivi bili pa videli. :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.