6800GT ti je bolja uopsteno (igre, drajveri, pixel shader 3, itd itd) Medjutim, koliko ja znam, GeForce 6800GT je u AGP verziji uvek bila `vuruna edishn` :) Pisali smo u nekoj ranijoj temi o tome, sa naglskom na taj AGP bridge chip koji se grejao kao lud, uopsteno ta karta se za nijansu vise greje od ATI-ja koji si naveo (nije ni on bio sjajan po pitanju toplote)
Ako ces samo reklame da teras, i to po celi dan, i ako je to samo to - onda bih ja uzeo X850XT, jer je u to vreme ATI bio neprikosnoven po kvalitetu slike, videa itd itd.
Dakle, odluci sam, nadam se da ce jos neko da napise koju rec.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
U pravu si, 6800GT je taj `bridge` imao u samom cipu, moja greska. No, i pored toga, secam se da je voleo da se zagreva, mada su u to vreme i kuleri bili losijeg kvaliteta...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Za 24/7 uzmi sto slabiju kartu, da se sto manje greje. Uopste ne vidim zasto ne bi stavio Geforce 4 ili jos bolje Ati 9200, stavio joj nov kuler i jednu najobicniju 8icu da duva pravo u nju i vozi... Kapiram da ti treba za neku kablovsku stanicu ili sl...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: A sta ce tebi tako jaka karta za tako slab posao?
08.03.2014. 19:06
status: user broj poruka: 409
Tako nesto zato sam mislio da bude bolja
:: Za 24/7 uzmi sto slabiju kartu, da se sto manje greje. Uopste ne vidim zasto ne bi stavio Geforce 4 ili jos bolje Ati 9200, stavio joj nov kuler i jednu najobicniju 8icu da duva pravo u nju i vozi... :: Kapiram da ti treba za neku kablovsku stanicu ili sl.. :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Velika je zabluda da je ATI oduvek mao bolji prikaz slike na ekranu (ovo je era CRT modela na kojima je sve bilo izrazenije). Vecina novijih AGP kartica je imala interni RAMDAC od 400MHZ ali problem nije lezao u tome. Fora je sto je ATI svoje cipove ugradjivao na svoje PCB ili je davao jakim brenderima da to rade umesto njega (Sapphire, TUL, HIS itd.) dok je nVidia davala svima, setimo se sugavih: Eagle, innovison 3D, Sparkle i gomila non-name grafika. Problem je u filterskoj sekciji na izlazima VGA/DVI koja je bila sa losim komponentama ili bez gotov ijednog filtera. Zato je slika bila mutna, ispranih boja i slicno.
Ja sam u to vreme (oko 2000-te) korsitio vecinom Elsa ili Hercules kartice sa NV cipovima koje su garantujem davale jednako dobar 2D/3D prikaz kao originalna Built By ATI kartica.
XFX, PNY, eVGA, VisionTek i slicne su imale extra dobru sliku i nisu zaostajale cak ni za Matrox modelima koje su vazile za kraljeve 2D slike upravo zato sto ih je sam Matrox radio i sto je okolna elektronika bila kvalitetna. Cak smatram da ju i odnosu na originalni 3dfx Voodoo imale podjednako dobru sliku.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
sto se palis na kvalitetan prikaz kad to NIKO nece primetiti , nadji neku 9600 sa ventilatorom i radice 10 godina , to su bile najbolje agp grafike za opstu namenu , hladne ko spricer i opasno tihe, a nisu zahtevale dodatno napajanje i clokovi nisu bili zategnuti ko hulahopke
U svoje vreme sam imao na stolu ATI 1900XT i premium 7900 GTO/GTX i moram ti reci da po defaultu ATI je imao bolju sliku.Kod nVidia-e je slika bila isprana i to se videlo i na obicnim TFT (TN) monitorima.. Slika nije bila mutna,daleko od toga,bila je ostra ali je saturacija bila losija nego kod ATI. Tek od 8xxx serije se to promenilo.
Sad mogu da ti kazem da nVidia ima bolji graficki prikaz,to mogu da potpisem.. Pogotovu sam primetio znacajan napredak od prvog Fermija i to malog GF104 - GTX460 pa na dalje..Kepler je takodje doneo jos malo kvalitetniji prikaz.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
ajde bre ati manijaci , svi smo to primetili koji smo imali ATI i NVIDIU, ati je imao lepsu 2d sliku ali je nvidia bila ne prevazidjena u igrama
obe su imale istu elektroniku na DVI/VGA izlazima jedino je ATI fabricki dolazio sa zategnutim parametrima a nvidia sa deff na nuli , jadna i isprana , ko je uzeo i podesio gammu i saturaciju imao je prikaz kao ati :)
jos uvek se secam kad sam promenio svoju ati9600 za neku nevidiju kojoj se i nesecam imena i kad sam pustio wulfensajn na sony trinitronu , plakao sam pola sata kao malo dete jer je slika bila blagi shit
:: @MACHIN :: :: U svoje vreme sam imao na stolu ATI 1900XT i premium 7900 GTO/GTX i moram ti reci da po defaultu ATI je imao bolju sliku.Kod nVidia-e je slika bila isprana i to se videlo i na obicnim TFT (TN) monitorima. :: Slika nije bila mutna,daleko od toga,bila je ostra ali je saturacija bila losija nego kod ATI :: Tek od 8xxx serije se to promenilo :: :: Sad mogu da ti kazem da nVidia ima bolji graficki prikaz,to mogu da potpisem. :: Pogotovu sam primetio znacajan napredak od prvog Fermija i to malog GF104 - GTX460 pa na dalje..Kepler je takodje doneo jos malo kvalitetniji prikaz :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Re: Re: A sta ce tebi tako jaka karta za tako slab posao?
09.03.2014. 00:22
status: user broj poruka: 9425
E pa nece. Dosta sam takvih masina uradio za kablovske operatere, za njihov promo kanal, i veruj mi, tebi samo treba dobro hladjenje i samim tim sto manji potrosac. Uslovi u kojim te masine rade se leti krecu do ekstremno toplih. Glavnu ulogu ti igra ODLICNO napajanje, dobro hladjenje graficke i solidna maticna ploca. Bilo koja od te dve koje si naveo, samo ce ti napraviti vecu stetu nego korist. To sve zavrsava low i mid segment grafickih karti. Sto se kvaliteta prikaza tice, to sve ide preko TV outa, i prakticno je nebitno, oba proizvodjaca imaju zadovoljajuc kvalitet prikaza. ATI tu vazi za malo boljeg, ali tebi potpuno nebitno.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Tako nesto zato sam mislio da bude bolj :: :: :: :: Za 24/7 uzmi sto slabiju kartu, da se sto manje greje. Uopste ne vidim zasto ne bi stavio Geforce 4 ili jos bolje Ati 9200, stavio joj nov kuler i jednu najobicniju 8icu da duva pravo u nju i vozi... :: :: Kapiram da ti treba za neku kablovsku stanicu ili sl.. :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.