Za graficku instaliras msi afterburner ili slican alat. Udjes u podesavanja i podesis sta oces da vidis u toku igre sta ne, OSD, On Screen Display
frejmovi gpu usage ram usage sta god oces.
Sto se cpu-a tice to je malo komplikovanije, a jednostavniji nacin da vidis da li je cpu usko grlo, je da pre paljenja igre upalis task manager i stavis da je update speed na low (view opcija) upalis igru cepas par minuta (neki gameplay bez ucitavanja i slicno) odradis alt+tab i vidis da li je za vreme igranja cpu usage bio zakucan na max ili ne.
A evo ti detaljno korak po korak sve objasnjeno u ovom klipu:
Trenutno imam Phenom II X4 965 BE sa 8 Gb DDR2 ram-a i radeon hd 6670 1 Gb DDR5. Kartica nije loša, ali je ipak slabašna za neki bolji kvalitet slike i rezolucije više od 1600 x 900. Stavio bi neku bolju a procesor bi zadržao. Koje grafičke dolaze u obzir?
Trenutno imam Phenom II X4 965 BE sa 8 Gb DDR2 ram-a i radeon hd 6670 1 Gb DDR5. Kartica nije loša, ali je ipak slabašna za neki bolji kvalitet slike i rezolucije više od 1600 x 900. Stavio bi neku bolju a procesor bi zadržao. Koje grafičke dolaze u obzir?
OSD je bitan, dok se igra da direktno prati, a taj tvoj pe je samo malo napredniji task manager koji koliko se secam, sam i probao ali nema opcija da imas bilo kakav info u toku same igre?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.