GTX 770 lightning za GTX 780 Lightning, koja doplata?
STRANA 1 OD 2
MadCatz
GTX 770 lightning za GTX 780 Lightning, koja doplata?
21.02.2014. 13:09
T56835
status: user broj poruka: 608
ljudi od jutros sam se smejao jednom liku na oglasima... naime hteo sam da zamenim svoju msi gtx770 lightning za njegovu msi gtx780 lightning i moja doplata...
hajde recite sta mislite po vama koja je realna doplata pa cu vam reci sta mi kaze covek da vidite kakvih sve budala ima po oglasima.. :)
Ja sam jednom video da neko prodaje 4770 koja se klokuje kao svinja za 100 evra u vreme kad je vredela 50 evra.
Čak sam jednom čuo da je taj isti lik se dogovorio za kupovinu neke druge grafičke karte samo da kada bi se našao sa čovekom nudio u lice 50 evra manje.
Ima svakakvih pilićara... __________________ Scourge of PCBerza
Mene je jedan lik `skratio` za 500-600 kinti. Nisam odmah brojao novac misleci to je to, medjutim kasnije prebrojim i shvatim da me je lik zakinuo. Smejao sam se kad sam shvatio, pogotovo sto lik vozi automobil od 10k eura.
:: Ja sam jednom video da neko prodaje 4770 koja se klokuje kao svinja za 100 evra u vreme kad je vredela 50 evra. :: :: Čak sam jednom čuo da je taj isti lik se dogovorio za kupovinu neke druge grafičke karte samo da kada bi se našao sa čovekom nudio u lice 50 evra manje. :: :: Ima svakakvih pilićara.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Obicno ti koji imaju para vole da zakinu/neplate sve kako treba (velika vecina zato i ima). Inace to se i meni desilo davno davno ali nikada mi se nije desilo da kada prodajem skupu stvar ozbiljnim kupcima koji nemaju bash mnogo para (vidish da su sicu nakupili da ti daju) da me zakinu obicno i daju koj dinar vise. Inace PARE SU TU DA SE BROJE :)
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
Pa eto ovo mi je prvi takav slucaj. Obicno ljudi sa kojima sam trgovao do sas a u kinti su, bili su maksimalno korektni, nisu nikada ni pitali da li moze neka niza cena itd. Ovi drugi koji nisu pri novcu, pitaju jel moze nize i to je uvek neka simbolicna cifra za spustanje. Takvi su uvek ispali korektni i nikada nijedan problem nisam imao. Slazem se da su pare tu da se broje, zato sledeci put brojim. :-) Necu ja propasti za tih 500-600 dinara, daleko od toga, ali ceo taj dogadjaj mi je bio smesan kad sam shvatio zavrtanje. :-D
:: Obicno ti koji imaju para vole da zakinu/neplate sve kako treba (velika vecina zato i ima). Inace to se i meni desilo davno davno ali nikada mi se nije desilo da kada prodajem skupu stvar ozbiljnim kupcima koji nemaju bash mnogo para (vidish da su sicu nakupili da ti daju) da me zakinu obicno i daju koj dinar vise. Inace PARE SU TU DA SE BROJE : :: :: :: i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120 :: ASUS Sabertooth P6 :: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz :: MSI N760 TF 2GD5 SL :: 2x1TB WD Black at RAID 0 :: CM Storm Siru :: CM 932 Advanced & Corsair 750W :: ::
Mislim da je realna doplata razlika koliko kostaju u prodavnici nove pod uslovom da su u istom stanju, e sada kako to utvrditi ...I moram da dodam da pod time mnogo bolje prolazi kupac koji doplacuje 100e za GTX780 Lightening jel je karta bolje uradjena i cip drugi.
Naravno jos moram da dodam da moje iskustvo kaze da je GTX780Ti makar i referentnu bolje napabirciti nekako a zasto e to cete videti kada ukljucite Crysis 3, Assassins Creed 4, Metro Last Light i par igrica. Moram da dodam da cak i u Sniper Elite V2 GTX780 moze da se koristi MSAA najvise x2... Mislim na igricu sa svim updejtovima koje dodaju jos neke opcije...Naravno svi reviewi rade merenja sa x4AA obicno jel je x8AA za 2 karte mada GTX780Ti moze igrivo i to da nosi, dok GTX780 najbolje je ostati na x2MSAA... Ako bas GTX780Ti nije u opticaju nikako onda mislim da vredi i ponuditi 120e za doplatu.
Pa poslednji Assassin ti je ono sto sledi od sada pa nadalje. Ne kupujes kartu za te igre nego se ravnas prema njihovoj snazi da bi imao nesto i u buducnosti, ako ti u njima vec fali, paa sta ces ti za 2 god ne znam stvarno.
Stvar je što sa GTX660 mi ne fali ništa danas, sve leti u 1080p na max detalje... Kad bude krenulo da secka uzeću kartu istog ranga i meni eto 500 evra uštede. __________________ Scourge of PCBerza
:: Stvar je što sa GTX660 mi ne fali ništa danas, sve leti u 1080p na max detalje... Kad bude krenulo da secka uzeću kartu istog ranga i meni eto 500 evra uštede :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Možeš i kod havoka da spičiš 600 evra za 8 godina stare komponente, i to će te negde dovesti, pikaćeš na full detalje sve igre: iz 2006-te :D __________________ Scourge of PCBerza
Upravo to. Najbolje je uvek kupovati karte iz srednjeg ranga. Lako prodas posle a igras se k`o covek. A bacati novac za 10 fps-a vise u nekoj igri, neka hvala, pre cu otici na letovanje negde za tu razliku u novcu.
:: €ntuzijazam bato, to ti je... zašto u 50 fpsa kad za 600 evra više može u 80 fpsa.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
kompletno istina, treba staviti u sticky za buduce narastaje !!!
:: Stvar je što sa GTX660 mi ne fali ništa danas, sve leti u 1080p na max detalje... Kad bude krenulo da secka uzeću kartu istog ranga i meni eto 500 evra uštede :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Kojih 80fps, pa meni je non stop ukljucen Adaptive Vsync ili Vsync u igrici, zavisno od igre do igre. U onima koje imaju cesti CINEMATIC gde hoce da radi zakucan na 30fps tu ukljucim Adaptive VSync, u onima kojima nema takvih stvari stavim Vsync u igrici, Naravno za razliku od AMDa to kod NVIDIA sve funkcionise. Ja samo znam da ti sa GTX660 u 30 igrica ne mozes da koristis filtere a da meni takve stvari odvracaju paznju i ne daju da se skoncentrisem, x4MSAA je minimalno da mora da radi, jel koristis HBAO, DX11, ili sve igrice ti rade u DX9 a igras i sa 30-35fps. Ne zaboravi da kada se covek navikne na 50-60fps on ne moze da vidi ocima razliku u fps ali oseti na misu kada ide ispod. Ti ni na Alan Wake ne mozes da igras sa maksimalnim filterima, da ne pricam o dalje. Mislim mozes na 30-50fps. Videcu vas sada kada vam krene serija od 10 igrica gde ce sve ispod GTX770 morati da skida i detalje na medium a ne samo filtere. Vi ste kao ono Microsoft objasnjenje za debile, Priznajemo da PS4 ima bolju grafiku ali kupite nas Xbox one jel nije sve u grafici, xexexe... Jeste da je nama tesko da se izborimo sa 720p a da ne govorim o 1080p ali zato u buducnosti kada se developeri naviknu malo na pisanje bice lakse, a nije sve u detaljima, gameplay je bitan zato vi lepo kupite Xbox one a ne jaci PS4... To je trula prica...
Nema tu nista bez GK110 2880 CUDA K40 Tesla cip, isti. Kada je stigla karta i kada sam je instalirao bi je ortak tu ja sam bio u kuhinji on je instalirao drivere, dosao da vidi kartu, pre toga je bila GTX580 unutra, dere se on iz sobe posle restarta, dobio si nesto jako jako mocno, ja kazem otkud znas, on kaze kada sam instalirao driver poredeci sa GTX580 koja je bila par minuta pre toga, osecam kao da sam klokovao i procesor jos plus i ubrzao memoriju i smanjio latencije. A samo sam promenio graficke karte i reinstalirao istu verziju NVIDIA drivera. Ja reko pusti 3DMark, on pustio vidimo mi nesto nam vise prilicno nego svi ostali GTX780Ti, ponovimo mi isto, isto, odem ja na sajtove i vidim da je u meri sa ostalim GTX780TI KP Classified ali opet malo veci od ostalih. Tako da nema nista bez high end klase.
Tu vam je vas fps, mozete dodati na to jos 5-6fps zbog 1080 rezolucije, pa izvolite igrajte. Nisam mogao da racunam jos neke zahtevne igre, ali to vam je stanje u nekih 10-20 igrica i onome sto vas ceka. Da li je dovoljno mozete i sami videti koliko jeste a koliko nije.
makaze su se usavrsile, ali su ovce iste ostale !!!
:: Evo gde ste v :: :: http://imgur.com/xHXU5S :: :: http://imgur.com/KBNRfD :: :: http://imgur.com/Xk2tpN :: :: http://imgur.com/rDHvEH :: :: http://imgur.com/tDH6dR :: :: Tu vam je vas fps, mozete dodati na to jos 5-6fps zbog 1080 rezolucije, pa izvolite igrajte. Nisam mogao da racunam jos neke zahtevne igre, ali to vam je stanje u nekih 10-20 igrica i onome sto vas ceka. Da li je dovoljno mozete i sami videti koliko jeste a koliko nije. :: :: :: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450 :: ::
To nije GTX780Ti, to je GK110 2880 CUDA, onaj najskuplji medju NIDIA Tesla kartama, K40 model pa odvajani primerci specijalni takvih karti. Manje memorije ali sa driverima optimizovanim za gaming.
Pogledaj u NVIDIA Inspector zanima me sta je zakacilo Srbe sa ASUS GTX780 DC2, niko nece da odgovori, MSI Srbija je zakacio Elpida. Ili zadnji GPU-Z 0.7.7, pod GDDR5 imas proizvodjaca memoriskih cipova. Na NVIDIA Inspector moras da drzis na GDDR5.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.