GTX 770 lightning za GTX 780 Lightning, koja doplata?
STRANA 1 OD 2
MadCatz
GTX 770 lightning za GTX 780 Lightning, koja doplata?
21.02.2014. 12:53
T56833
status: user broj poruka: 608
ljudi od jutros sam se smejao jednom liku na oglasima... naime hteo sam da zamenim svoju msi gtx770 lightning za njegovu msi gtx780 lightning i moja doplata...
hajde recite sta mislite po vama koja je realna doplata pa cu vam reci sta mi kaze covek da vidite kakvih sve budala ima po oglasima.. :)
e slusaj sad... pita on na benchmarku mene : koliko bi doplatio?
ja kazem znas sta mene karta interesuje ozbiljan sam, znaci evo pogledacu na netu pa ti javljam... i ja pogledam vidim jedna je 430 e a druga 530 e i ja kazem: moja doplata 100 e jel odgovara?
kaze on nista pozdrav...
i ja ga okrenem na mob: rekoh : druze, ja sam sad smo pricali na pm na benchu: zamena za gtx770 lightning za tvoju, ajde ako ti je malo 100 e kazi koliko trazis?
kaze on: necu da te uvredim...
ja kazem pa hajde nema veze ja imam novac reci koliko trazs, ja sam video da je moja karta nova 430 e u prodavnici a tvoja 530 znaci 100 e je razlika ali nema veze reci ti sta ti mislis? kaze on: nema sanse da tvoja toliko kosta nova u prodavnici necu da te uvredim i necu da ti kazem doplatu... i nista ja vidim da je odlepio i spustim slusalicu...
kad salje on meni na benchu pm:
Tvoja kartica je kostala 41000 do juce kada se prodala. A mogu i ja da se pravim pametan i poturam Duocom u kome je kartica skuplja.
Ako si mislio da ces za dzabana doplatu da dobijes kartu, varas se.
ja gledam i ne mogu da verujem...
prvo ja nikad u duocomu nisam bio a drugo moja kartica je kupljena u win winu, o cemu on prica??
znaci covek zna gde je kartica bila koliko je kostala i kad se prodala i racuna ti tu cenu a ne ovu koja je sad u ovom momentu? haahhaha kakav bolid majko....
Re: GTX 770 lightning za GTX 780 Lightning, koja doplata?
21.02.2014. 13:20
status: user broj poruka: 1272
Toj budali iz oglasa mozes samo da pljunes pod prozor da joj se klizaju kokoske, ukoliko odluci da bude stocar, kako si ga inace nazvao.
Biti stocar i seljak je plemenit posao. Biti neotesana seljacina koja vredja ostale kada odbiju ponudu za zamenu karte je nesto sasvim drugo. Nastavak vredjanja osobe koja ne zeli da posluje sa ljudima kakav si ti je nesto sasvim trece.
Ja tebi ne mogu da se smejem, mogu samo da te zalim, posto tvoj prenapredi ganglijski mehanizam ne moze da shvati da primitivizmom koji sejes mozes samo da odbijes ljude, pa ih posle nazivaj ludacima, pedercinama i ostalim pogrdnim imenima koje tvoj ograniceni vokabular moze da primi. A ovde ih ima vise od 10, citiracu `ludaka i pedercina iz oglasa`.
A kad bi se pravio spisak osoba kojima si se bez povoda zamerio, mozda bi se stiglo od Subotice do Predejana?
Da ne bude zabune, doticna persona non grata nije dobila nikakvu ponudu, niti cifru za zamenu. Kad je odbijen jer ne odgovara, poceo je da vredja, posto je to jedino sto covek ume i zna.
@Dex, ako mislis da je 50 evra realna doplata, mislim da si stvarno potcenio vrednost kartice.
A mozda si u primanju neceg drugog bolji, posto informaciju da ne zelim da trgujem sa tobom tvoj mozak ne prima nikako. Ti si taj koji je odlepio sto sam ti rekao da ne zelim da ti kazem nesto uvredljivo i da ne zelim da trgujem s tobom. A ako si ti sad ucveljena mlada sto ti gospodin sa druge strane zice nije uzvratio ljubav, tu ti ne mogu pomoci. Obrati se nekoj od profesionalnih institucija za lecenje post-traumatskih stresova.
Dakle, ne zelim s tobom da trgujem. Je li to toliko tesko shvatiti?
:: ljudi od jutros sam se smejao jednom liku na oglasima... naime hteo sam da zamenim svoju msi gtx770 lightning za njegovu msi gtx780 lightning i moja doplata.. :: :: hajde recite sta mislite po vama koja je realna doplata pa cu vam reci sta mi kaze covek da vidite kakvih sve budala ima po oglasima.. : :: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX279
Objasnjenje je takvo da svi znaju ko si, sta si i kako se ponasas, a posle ti je krivo kad neko nece s tobomo da ulazi u posao.
Nadji nekog drugog, to nije tesko. ili je?
:: dexteru jbg ja nisam trgovac kad nesto zelim da imam ja hocu da ok i platim znaci nije to problem ali pazi ti njegovo objasnjenje? :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Ljudi su odavno videli ko je ko. Nisi dobio nijednu cifru za doplatu jer , ponavljam, ne zelim s tobom da trgujem. Ako to ne mozes da shvatis, ne mogu ti nikako pomoci.
:: decko ti si bolid jel to jasno? :: :: znaci to ti je minimum sto ti mogu zalepiti onako na prvu.. :: :: sad ce svi da vide kakva si budala... i jedan od trgovaca koji svoju stvar cene a tudje ponizavaju,.... sram te bilo .. :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
B`berry pokušava da ti kaže da ne želi da trguje sa tobom, isključivo, ne komentarišući da li je ponuda dobra ili ne, što je njegovo pravo, kao što je i tvoje pravo da poštuješ ili ne njegov stav. Koliko me sećanje služi, jednom se opekao prilikom trgovine sa tobom, bila je i tema na berzi. Mislim da je svaka dalja rasprava bespredmetna.
Ocekujes publiku ovde, toliko ljudi si izvredjao i iznapusavao, i sad od njih ocekujes podrsku u fazonu `vidi mene sveca, nadrljao sam od zlotvora koji me vredja....`
Pa ti vredjas sve vreme. A sad ocekujes podrsku od onih koje stalno pokusavas da ponizavas, narocito na ovom sajtu? Pogledaj se bre u ogledalo...
Ako neko i ne prodaje nesto po realnoj ceni, uvidece, spustice cenu, dogovorice se. Ako ne zeli s nekim da trguje, trgovace s nekim drugim....
Otkud ti bre pravo da napusavas koga stignes? Sta si ti? Visa rasa? Ponasas se ko fasista a posle ti je ceo svet kriv...
Ja sam samo rekao koliko je neka realna doplata po meni, 50e. Jer mene ne zanima fensi tamo vamo nego suva snaga, a realno za 50e je jaca ta 780 od 770. Aj moze i 75e, a 100e je vise ngo korektna doplata. E sad, svaki covek ima izbor sa kim hoce ili nece da trguje/saradjuje, sto je ovde ocigledno slucaj i problem, a ne novac/doplata.
Ako je BB odbio da trguje sa tobom, to je njegovo pravo. Covek moze da bira kome ce i da li ce odredjenom kupcu da proda odredjeni predmet, u ovom slucaju komponentu. Iz prvog posta razumeo sam da je prodavcu bila mala doplata, ali evo BB se javio i izlozio svoju stranu price. To opet nikome ne daje za pravo da se vredja suprotna strana. Covek ima svoje razloge zasto je to tako i kraj. Svaka dalja diskusija je suvisna a pogotovo nema smisla vredjati coveka, da ne govorim o tome sto nam je BB kolega sa foruma.
Dugo se prodaju karte kod nas ali ja vise ne prodajem moj hardware kod nas. Jel ja sam video sta znaci kada neko ne zna da ceni hardware, decko je za 20e ostao bez grafike kakvu nece imati nikada u zivotu. Znaci da je dosao da je vidi samo sa 20cm razdaljine i uporedi sa najboljim modelima custom kod nas uzeo bi odmah, al jbg. Hteo je GTX780 Classified za 400e u Srbiji, E pa to ne moze, ta karta kosta 520e na Casekingu a Srbija je skuplja mnogo od Casekinga. Da ne racunamo da je tada 500e bio referentni GTX780 kod nas. I on hoce potvrdjeno najbolji GTX780 od entuzijasta koji svaku seriju karti kupe i testiraju do krajnjih performansi godinama, od svake serije po nekoliko, jel prodaju pa kupuju nove trazeci bolje samplove...I on hoce to za 400e u Srbiji gde sve kosta 20% skuplje... Tako i ovo, ako je prodavao za 350e znaj da za nju budes srecan ako dobijes 300e ovde u Srbiji... Jel Srbi to gledaju kao GTX770, da li je lightening, 4GB, Classified, Srbi ne znaju, eventualno nereferentna karta i dobro hladjenje mogu da izvuku stvar, inace firma, model, fabricki klok...Oni ne znaju, jel da znaju covek ne bi trazio za 400e da kupi kartu koja na stock voltazi klokovana daje rezultate 10% slabije nego GTX780Ti referentna koja je kostala 750e tada ili isti rezultat kao R9-290X vreli referentni koji je kostao ko zna koliko nego bi trcao da je kupi za 450e. Tako i ovo isto tesko da ces dobiti koliko vredi, menjanje je najbolja opcija. Ja sada prodajem sve na stranim oglasima, jel tamo ako platis 550e za 6 meseci mozes da prodas za 500e pod uslovom da je u radnji isto 550e, ili za godinu dana za 400e, ovde ce ti traziti za 250e za godinu dana. Slanje preko nase poste je manje od 1500 din za Nemacku recimo za graficku kartu...Postarinu ja placam, oni uplate u western union i ja posaljem. Nece Srbi izvlaciti od mene bud zasto ono sto bog otac ne moze da im donese ovde. Ja bi sada mogao da prodam GTX780Ti Kingpin Classified ovde 50-100e manje nego referentni ASUS GTX780Ti u radnji. Ali to bi morao da naleti neko ko bas ima kesa i ko zna sta je, jel mnogi koji ovde satro kupuju u stvari dobijaju na 2 dana od ASUSa i njegovih zlatnih partnera da se hvale kao da su kupili, inace oni to ne vide vise posle 2 dana. Dexter ti stvarno ne znas sta pricas ako ti je doplata sa GTX770 na GTX780 50e... Jel ti znas sta znaci GTX560Ti, a jel znas sta znaci GTX580... Jel razlika 50e... E to je i sada tako... Znaci to nije GTX570 vs GTX580, to je niza klasa cipa, ne manje cuda, ne obogaljen nego drugi cip u poredjenju sa cipom koji koriste Tesla karte K20 i K40 sa vise CUDA. Mislim da ljudi zaista nekada nemaju predstavu kako bi izgledao gaming na Crysis 3 sa GTX770 i GTX780 na maks detaljima, koliko bi to bilo fps.
Nemoj molim te da pokazuješ prstom na druge trgovce, jednom čoveku ovde sa foruma si pilićario kad si kupovao kartu, baš kako sam napomenuo u duploj temi. Dogovoriš se sa čovekom za cenu preko telefona da bi mu u lice nudio 50-100 evra manje. Pilićar je za tebe kompliment...
Trebao si čoveku pride da daš Pfizer viagru kutiju, dve i bonus sat vremena sa bakutom u iznajmljenom stanu... __________________ Scourge of PCBerza
:: decko ti si bolid jel to jasno? :: :: znaci to ti je minimum sto ti mogu zalepiti onako na prvu.. :: :: sad ce svi da vide kakva si budala... i jedan od trgovaca koji svoju stvar cene a tudje ponizavaju,.... sram te bilo .. :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Mozda tebe boli jel je i ovako mozes da je sanjas, samo ti kazem realno iskustvo o nekim kartama koje nisi imao, sto citas po netu, da GTX780 referentni ima 15fps vise u Unigine Heaven 4.0 od GTX770 referentni, i da to nije 50e. Jel 50e jedva da je razlika izmedju dve potpuno iste karte samo razlicitog kloka a ne GK110 i GK104. Pisljivih 2GB memorije vise na istoj karti kosta 10.000 vise a ne potpuno drugi NVIDIA cip za klasu celu jaci. Pogotovu kada se zna koliko ljudi jure za GK110 jel se i bolje klokuje i bolje skalira i mnogo jaca karta. Mislim 100e je realno stim da bi ja dao i 120 da sam u toj situaciji ali ja znam sta je GTX780.
Tužna istina je što nećeš biti prihvaćen ni na jednom forumu jer si nečovek, samim tim nemoj da očekuješ ovde samilost ikakvu a čoveka potpuno podržavam što neće da posluje sa takvim nečovekom: njegovo je potpuno pravo kome će da proda kartu a ti ko po običaju pljuckaj i psuj iz besa, za bolje i nisi... __________________ Scourge of PCBerza
Nije mi jasno sto nece da mu proda kartu ako je cena povoljna. Mozda se boji da je ova preklokovana, ili tako nesto ali nema tu veze stav prema nekome. Ako cena odgovara, ako dil odgovara u ovoj situaciji kada je tesko naci da bude dobro za obe strane mislim da ne treba gledati takve stvari. U krajnjoj liniji moze da posalje nekog drugog da odnese kartu i uzme pare.
Radi se o tome da čovek/kolega neće da ti proda kartu i zdravo. Nema tu šta dalje da se diskutuje. Nešto sasvim drugo bi bilo da traži neku suludu cifru za doplatu, ali ovde se ne radi o tome.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.