Sta je ovde u sustini bolje od 780Ti osim kolicine rama?
Totalno mi nije jasna politika Nvidie, koja iako belezi povecanu prodaju zahvaljujuci nemogucnosti AMD-a da isporuci trazeni broj chipova, i ocaju gejmera koji su zbog `rudara` pokupovali ono sto je ostalo a to su NV karte...
Osim sto je ovo samarcina onima koji zele flagship kartu, i donosi manje-vise jedno te isto sto i 780Ti, koji je takodje prakticno full gk100 chip, ima li ikakvog benefita od ove karte, osim da se uzme jos stotinak zelenih novcaniza vise od high end korisnika, entuzijasta i ostalih...?
Mozda je super. Mnogi kupci ce se mozda osetiti i obmanuto...
P.S. mozemo o ovome govoriti kao o konacnom, vrhunskom resenju, ali, namece se utisak da je totalno, ali totalno bespotrebno.
Kad ti ponestane suštine, onda naglašavaš i prodaješ formu
17.02.2014. 13:50
status: user broj poruka: 1886
Umesto da su, na primer, nekako smanjili potrošnju - a isto vremeno povećali količinu memorije, ili da su zadržali istu potrošnju uz veći takt i više memorije - oni i dalje prave navlakuše za klince, koji padaju na reči kao što su `super džigi-bau ef-iks ludilo` i PLASTIČNE kulere koje Nvidija oboji/izlepi tako da izgledaju kao da su `metalni`, kao da je to zaista neki `extra` proizvod gde, eto, nisu štedeli ni na materijalu za kuler... Klinci padaju na sve to, lepe se kao muve na g*vno...
Kad je AMD zadnji put izvodio te ciganske fore, da napravi kuler koji izgleda kao da je od aluminijuma - a ovamo plastika? Nikada, koliko se ja sećam.
Sledeći model nvidije je: GTX Zeus Džigi Bau Super Ludilo FX Wow... Možda i ne pređu direktno na `Zevs`, možda iskoriste imena ostalih grčkih ili drugih bogova pre toga. Šteta što se kragujevačka Zastava nije setila te taktike, da na taj način, sa `prenaduvanim`, pompeznim imenima - pospeši prodaju Yuga Floride.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
A u Double Precision performansama ga i dalje RAZVALJUJU i daleko jeftiniji Radeoni. I šta ostaje? `Super Džigi Bau FX Ma Samo Kupite Karticu Za Ludačke Pare`.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Re: GTX Titan Bljack - korisna novotarija ili ruganje onima koji su kupili 780Ti?
17.02.2014. 19:05
status: user broj poruka: 19012
Bice da je ovo drugo, pokusavaju da zbune/ strecnu vlasnike sa hi-end opremom
:: http://videocardz.com/49630/nvidia-geforce-gtx-titan-black-final-specifiaction :: :: Sta je ovde u sustini bolje od 780Ti osim kolicine rama :: :: Totalno mi nije jasna politika Nvidie, koja iako belezi povecanu prodaju zahvaljujuci nemogucnosti AMD-a da isporuci trazeni broj chipova, i ocaju gejmera koji su zbog `rudara` pokupovali ono sto je ostalo a to su NV karte.. :: :: Osim sto je ovo samarcina onima koji zele flagship kartu, i donosi manje-vise jedno te isto sto i 780Ti, koji je takodje prakticno full gk100 chip, ima li ikakvog benefita od ove karte, osim da se uzme jos stotinak zelenih novcaniza vise od high end korisnika, entuzijasta i ostalih... :: :: Mozda je super :: Mnogi kupci ce se mozda osetiti i obmanuto.. :: :: P.S. mozemo o ovome govoriti kao o konacnom, vrhunskom resenju, ali, namece se utisak da je totalno, ali totalno bespotrebno. ::
2x R 290 CF bez X ,jedu to za dorucak ,pogotovo sada kada je resen problem micro stuttering,em jeftinije em brze ,ali sto kazu dok je magaraca bice i samara.
Titan Black je stvarno potreban ljudima koji imaju 4K monitore, racunali su ljudi 3 Titana trebaju, sada ce ovo smanjiti na SLI samo, inace imaju i ono govno na vrh mi jezika sto slabije gameri koriste a koriste ovi sto se polu profesionalno bave projketovanjem i grafikom a hoce da ustede par soma evra. Titan Black je u stvari referentni GTX780Ti sa 6GB memorije. Ja da placam i memoriju i dobro hladjenje i duplo faza i unlimited voltage i Classified PCB ne bi imao pare tako da sam se odlucio da se memorija eliminise posle 1sec...jos kada sam izabrao Classified umesto Titana iako je imala manje CUDA, od 2880 CUDA vise ne mogu da stave, klok od 1000MHz ne mogu da predju jel ce i ovako karta raditi na 80C... NVIDIA je sjebala ljude jos kada je dala musterijama referentnu smrdljivu kartu za najgorom naponskom koja godinama nije vidjena za 1000$ kod Titana. Tada su oni trebali da izbace to kao ceo cip. Ovako mi je zao ljudi kada pogledam sta radi ova GTX780Ti. Bog me je pogledao da EVGA zatrazi 765e a ne 850e ili 950e jel bi mogao da placem samo i da uzmem obicni GTX780Ti Classified.
Da sada vidim GPUGU performanse, to su navodili kao razlog zasto je Titan slabiji od GTX780 Classified iako ima vise CUDA a malo manji klok. Prvo su rekli da je to karta za gamere a posle kada je izasao GTX780 onda su rekli da on ipak nije tako dobar za gamere zbog toga i da vise moze sluziti u druge svrhe...:)
R9-290 kosta 550e referentna i ima bolesnu Elpida inficiranu memoriju, sto ljudi vide kada je kupe, jel mene nikada niko ne poslusa, ali neka, neka gledaju kako referentni vreli R9-290 i R9-290X dobijaju na istom kloku R9-290 DC2 I R9-290X DC2 kao i u miningu, samo zahvaljujuci ne interesovanju ASUSa za novine za entuzijazam, za klokovanje i ubacivanje Elpida memorija da se ustedi u DC2 znajuci kakve su. Naravno u referentne su samo nalepili etikete...To je nedeljno kao da su koji sat rudarili u prazno. Ali karta ne kosta kolika je cena 550e nego kosta jos 120e vise jel mozes da je ohladis a za te pare mozes da uzmes referentni GTX780Ti SLI i da jebes kevu svakom Radeonu za po 20%.
Kod njih ne znas gde je gore, da li vreli referentni, da li memorija na DC2 a od Lightening ni traga ni glasa, u Septembru su je najavili, na CES 2014 bila gotova, sada ce Mart nje nema nigde. U stvari karta nije nista, 22 pina je sviranje jel karta radi i sa 8+8, ovo je samo dodatno kao ako klokujes ekstremno, samo ne znam sta, Hawaii samo sto ne dobije mozdani udar i na referentnom kloku...Tamo ne postoje visoko klokovani modeli jel ne moze...
Nema single karte su zakon, meni jedan kada je rekao da uzmem ASUS Mars GTX760 Dual umesto Kingpin Edition, dobro je sto slusam samo sebe, znaci ova karta je na fabrickom kloku ubila onaj Mars klokovan i neklokovan, single karta. A on je pristojno jaci od GTX580 SLI.
Joj nemoj ti o potrosnji da pricas, kada cujem o tome odmah znam da stede na performansama. Ne verujem da su sada mogli da prevare musterije vise jel oni znaju za Titan Black od Novembra meseca i zna se sta ta karta ce da ima 6GB, 2880 CUDA, referentno hladjenje i referentni PCB, znaci mogli su da odvagaju. Ja koliko sam pricao za zadnja 2 meseca sa ljudima koji su ga cekali, vecina se slozila samnom da bolje da uzmu GTX780Ti Classified jel ce odavno se igrati na Maxwell kada im bude potrebno 3-4GB memorije. Posle su i EVGA i Kingpin rekli da duplo memorije povecava cenu njihove karte sa 750e za oko 200e jos a da nece biti tako dobri rezultati u klokovanju. Naravno secate se svi 580 1.5 vs 3GB, 6950 1 vs 2GB itd. Ne verujem da su oni nikoga strecnuli sa ovim ali ce za mene iznenadjenje biti ako oni prodaju vise od 1000 ovih karti za gamere. Jel 90% entuzijasta sto sam ja gledao odavno su rekli dosta je, pre refresh Maxwella nista, neki su kupovali sve 3 i pun im je k*** GK110 u 15 boja i sitnih varijacija. Naravno moj savet je za sve da uradi zavisno sta ima u kuci, jel imas veliku rezoluciju i 2000e, onda Titan Black SLI, jedan nemoj da kupujes jel ce faliti performanse, jel nemas 1000-2000e i hoces da klokujes vise nego sto on moze, hoces bolji PCB, veci za 150MHz fabricki klok, bolju kartu onda GTX780Ti Classified...To je moj savet za sve...
Mislim realno od GK110 smo videli sve, e sada oni mogu da dodaju i da oduzimaju narednih godinu dana gluposti, pametni ljudi odavno imaju Ti nereferentni koji boostuje na 1202MHz iz kutije i stekuju pare za Haswell Extreme i za projekat Danver, GK110 je pokazao sta moze 1700-1800 poena u Heaven 4.0, 3200-3300 poena u Valley i to sve ne klokovan iz kutije e oni mogu sada da prave dual 790, itan Black, Gold, 6GB, 12GB kao Tesla za gamera koji igra na 1080-1440p to je nebitno kao hladna karta, visok klok i mocni PCB. Vreme je da prestanu da misle o potrosni da nam predstave Maxwell prvi High End i da nas namame onda hypom na pravi Maxwell tj projekat Denver. Ja sam sa GK110 zavrsio kao i sa 4 core Intel. Samo mi je zao sto nisu ovu nazvali GTX785 i sto su nas prevarili i namamili na manje CUDA pa izbacili kompletan cip. Od tada gledam na sve strane, sve sto se pomene ja gledam kao mogucnost da je vec izaslo i sta bi uradio u tom momentu. Tako je bilo i za Titan Black, odlepio sam od same pomisli sada sam video kada sam primio mail 29 Januara oko podne sa pocetkom Vlado Imamo Problem, ja cekam da javi da je karta stigla u Minhen on da EVGA ne isporucuje firmama i ako placa firma i da ce mi Titan Black ostati kao mogucnost, za sve to vreme u tom besu jos vidim neki pricaju bolje je sacekati Titan Black, znaci samo sto nisam rekao jebo vas Titan Black i NVIDIA i njihova naponska i zakljucani kontroleri, jebala vas 6GB memorije HOCU SWITCHEVE DA ISKLJUCIM VOLTAZU, HOCU GARANCIJU ZA PREMOSCAVANJE AKO MI SE PROHTE ZA 2 GOD. Sama ta pomisao da bi tako nesto ostao i gledao one sa Classified izazivala je bes. Ako je stvarno R9-290X jaci u GPGPU onda oni moraju sakrti i ne pominjati to nikako kao plus nad GTX780Ti, da ljudi ne bi uzeli Radeone ako im to treba.
:: http://videocardz.com/49630/nvidia-geforce-gtx-titan-black-final-specifiaction :: :: Sta je ovde u sustini bolje od 780Ti osim kolicine rama :: Kako ne vidis sta je bolje, pa NVIDIA prodaje jednom kupcu 1-2 ista cipa umesto iz jednom. Pa prvi sam ja otisao na sajt i napisao im da mogu da proslave sto se tice mog slucaja i da su uspesno obavili misiju, prodali su mi hendikepiranog invalida sa jednim parcetom amputiranim, bar da su ga samo uspavali pa da ga BIOS moze probuditi kao 6950 ili R9-290 ne oni su ga amputirali i ja nisam mogao da spavam dok nisam odlucio da napravim upgrade na njihov nov cip i da mogu da se raduju jel im je namera uspela.Isto sam tako rekao da ako bi pitali ASUS, GIGABYTE i ostale jedan GK110-425 B1 bi manje prodali i da mogu da zahvale EVGA Classified crew sto su prodali istoj musteriji jos jedan GK110. Jel sa 780 Classified ne da ne bi presao na GTX780Ti referentni nego bi izasao iz procesa step-up i za dzabe. Iako imaa vise CUDA, od GTX780, a zamislite tek kako gledam na Titan Black koji ima isto CUDA kao moja.
Bar 20% vlasnika referentnih GTX780Ti ce da skoci da prodaje svoje karte jel ova ce imati veci klok od referentne i vise memorije... Oni hoce da iskoriste tu priliku.
Ali NVIDIA ne samo da ce ona zaraditi nego ona pravi prostora i drugima za zaradu, tako ce 2 kacatirora pomeriti za pola cm kako vodeni blokovi vise ne bi bili kompatibilni. Inace time se nista ne dobija, nego cisto da moras da kupis drugi. Pa pogledajte samo razliku izmedju GTX780Ti, Titan i GTX780 i sada Titan Black...jednima su u liniji, drugima su jedan levo, jedan desno, zasto??? Niti kupci roboti mali pitaju niti iko daje odgovor. Zamisli da su umesto GTX580 za 420-450e izbacili za 700-1000e a da su pre toga prodali i GTX570 kao najaci cip za 700e. Pa to je dupla prodaja na jednoj seriji. Driverima se optimizuje tacno jacina u 20-30 najtrazenijih igrica i benchmark testova. Kada bi svi koji prave igrice pre izbacivanja kada je zavrsena seli da je obradjuju jos mesec dana, za nju vise ne bi trebao GTX780 nego GTX770, ali to ne igra ulogu...Performanse se tacno tvikuju. Jeste istina je da AA filteri zahtevaju nenormalnu GPU snagu da bi se zadrzao oblik recimo dok se kreces ali sve ostalo se moze odraditi na jos manje kartama nego sada i GTX760 bi mogao da bude dovoljan za najaci Crysis 3 sa svim detaljima na komotno 60fps kada bi se driveri pisali da izvuku svaki atom snage i igrice doradjivale i obradjivale dodatno. Namerno se ostavljaju mesta koja jedu vecu snagu umesto da se ona odradjuju vise jel u trenutku eksplozije ili necega ti ne mozes da obratis paznju i na neke sporedne stvari u igri iste sekunde i umesto da se tu stedi oni te nateraju da kupis bolju masinu. Bar da tvoje pare uloze u razvijanje boljih igara, ne nego uloze u nesto sto tebe ne interesuje uopste...
Izvini kolega, ali gde ti zivis i gde ti gledas te cene ?
2 x R9 290 brisu patos (sa sve Mr. Properom gratis) bilo kojim GTX780ti, ukljucujuci i tom tvojom kartom. Ja sam u Nemackoj najmanje 10 dana mesecno, i stalno pratim cene. A one su ovakve :
Samim tim, za jedan sasvim NORMALAN i OK setup 2 x r9 290 je potrebno oko 800 eur.
Tvoja karta kosta oko 850 evra, tesko se nabavlja (ili nikako) ali kosta TOLIKO, pa makar da ti je tetka vlasnik EVGA. Licno sam zvao i pitao Caseking, koji je pored alternate-a po meni najbolji sa cenama u EU. Nije mi jasno odakle ti ideja da zaglupljujes ljude ovde i da lazes da jedan r9 290 kosta 550 evra ? Pa svaki klinac gamer bi pre uzeo 2 x r9 290 i igrao se kao covek u i 4k a ne da se zajebava sa PRENATEGNUTIM karticama pa makar one bile i EVGA. Nema ljutis, ali cinjenice APSOLUTNO govore drugacije.... Zato ne zahebavaj, to sto si entuzijasta ne znaci da mozes da kazes da je Zemlja kockasta, a ne kugla...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Rekao sam da za R9-290 ti ne smes da gledas kartu samo nego i kuler za nju, ako hoces da kupis kartu sa Hynix memorijom koja daje veci rezultat nego dc2 modeli. Radeon R9-290 referentni kosta 604$ da Newegg, R9-290X referentni kosta 699$ na Newegg. Za pare R9-290 i aftermarket kuler covek kupi referentni GTX780Ti, sto znaci da za dve R9-290 sa dva kulere moze napraviti SLI GTX780Ti koje ce ga odraditi onako referentne sa referentnim kulerom. Ej bre referentni radeon 699$, EVGA GTX780 Classified 530$, ta na fabrickom kloku hladna i tiha mi je daval skorove kao referentni R9-290X, a za 699$ moze da se uzme GTX780Ti Classified pa ti vidi gde je ta karta prema Radeonu. Samo zbog minera. I to ako ih nadjes su te pare, ali sada je nestasica i Ti Classified jel niko nije gledao takve cene srkstenih ruku. Vi poredite sa Titan Black, ko ce njega uzimati kada je to referentni GTX780Ti Superclocked, sa 6GB memorije, kada moze uzeti 3GB memorije i Obsidian 900D za razliku u ceni, skoro CASELABS.
Ma to nema za te pare, to su price, svi cekaju nesto, ceo svet, daj boze da se nadju Radeoni uopste, prvo AMD ne moze da isporuci toliko karti, nije planirao to, a poceo je drugi talas manije za rudarenjem neocekivano pre par meseci...Kojij 350e, pa to nisu cene ni sa pocetka, Radeon je odavno otisao gore... Ako se uporedjuje cena neke karte onda ih uporedjujes na mestima gde ima obe da se nadju a ne neke prodavnice po svetu gde samo pise cena niti ima karata, gde pisu datumi kada ih ocekuju. Kao sto je za GTX780Ti Classified svi distributeri po Ceskoj, Poljskoj, Madjarskoj, Sloveniji imaju GTX780Ti Classified i cenu i pise datum kada stize i broj karata i to je sve rezervisano. Video sam negde da je za April rezervisano vec sve od EVGA GTX780Ti Classified obicna. Za Radeon isto svuda je problem. EVGA ima i nestasicu napajanja jakih tih a ko bi to mogao da kupuje odjednom nego rudari koji traze bilo sta kvalitetno preko 1200-1300W
...kada neko ko se snalazi preko (wlada) prati cene samo JEDNOG pticjeg jata (Nvidia) a lupeta o drugom jatu, to jest AMD cene... Ok, frka je (mining) ali kartica IMA kol`ko hoces i uopste nije tacno da ne mogu da se nadju. Mozda kod nas, iz razumljivih razloga, ali GENERALIZOVATI da neceg nema pa sada `ajd da trolujemo, pre svega nije OK.
@ ZooLoo tu sam da pomognem, idi pogledaj cene na https://www.ebay.de ili na caseking.de pa mi se javi na pm, ako te interesuje. Na primer baci pogled na ovo http://goo.gl/vcKExe , to je (kada se naplati porez nazad, jer ide van EU) oko 340evra. Bez naplate poreza je 405 zive love, ali je to vrh za r9 290 (po mom misljenju) jer su ljudi uspevali da ih otkljucavaju u r9 290x.
ne znam da li ti znaci nesto, imam vezu sa neke dve `organizacije` koje se bave usluznom kupovinom robe iz UK i generalno sa ebay (naravno za neki procenat) ja preko njih narucujem air max i kopacke i tako neku garderobu (ne opterecujem se preterano oko HW ali kada mi opet povuce paznju preko njih cu uzeti neke egzoticne predmete) ako ti znaci nesto mogu da ti dam, fejsbuk su nalozi, ljudi su korektni i nema prevare. Cenu formiraju po ne znam ni ja kom formularu ali to sto imas nesto cega nema u srbiji a kvalitet svega izvan je super tako da... Pusti mi mejl i napisi mi u zvanicna pogledaj mejl tema ili ovde haha :)
Rade je odlepio sa cenama, koji CF i ostale gluposti...
17.02.2014. 22:24
status: user broj poruka: 578
A sta Amerikanci su veverice, samo oni nabijaju cenu Radeona bezveze, pogledajte cene po ozbiljnim sopovima kao Newegg I Amazon cene karata... GIGABYTE R9-290X 819$ Isuse Hriste, Windforce 819$ brate mili, xaxaxaxa gleda ovo Sapphire R9-290 bez X- 750$ Amazon, znaci ovo nigu gluposti, nisu budalastine, brate Power Color R9-290X sa vodenim blokom 900$, XFX Blaack Edition Double 810$, xaxaxaxa.... znaci koji ce to sunovrat cena biti, ljudima se isplati da sada prodaju polovne one sto su kupili po 450$ na pocetku i da kao ljudi predju na nov GTX780Ti za 699$... Pa 90% Alternate.de je Auf Lager i datum isporuke Nepoznat... cene po 550-650e... Zalim slucaj ali te kupovine po E-Bay i ostalo normalnima ne padaju napamet. Tamo se ide iz apsurda u apsurd, tamo se prodala GTX780Ti Kingpin Classified za 1600$...to nema veze sa realnim, mozes da dobijes ko zna sta, refurbished, ispravno, poluispravno,... Au brate mili ala ce ovaj da se usreci sa GIGABYTE Windforce R9-290X skuplji nego Kingpin Edtion, covece. Pa ovo je komendija. Znam i ja za te FB naloge, uracunaju ti i carinu odmah na njihovu proviziju. Da znate da Caseking ne sklanja artikle tako kada ih nema, tamo ima kao i GTX780Ti Classified obicna za 720e ali mnogo ljudi u Evropi je trazi i znaju za Caseking pa nema, tako da cene nemojte bas da mislite da sve ima.
Jedino je problem sto vecinom Americki shopovi i imaju Radeon i to se tako prodaje, zato tamo i ima. Normalno da nece biti na mestu gde je jeftino a gde ide po 700-800$ da ce biti. Pa i GIGABYTE ce da preusmeri tamo i XFX i svi ostali. Jbt da nisam presao na EVGA sada bi placao 600-700e neki vreli R9-290X.
E ovo je rekord ja mislim, ASUS Radeon R9-290X I GIGABYTE Windforce R9-290X kostaju 850$. Potpuno isto kao Kingpin Classified u Americi. NVIDIA nikada nije toliko povecala cene, nikada. One kostaju 1000$ ali brate kada vidis cene ovih Radeona 1000$ za Titan Black je u najavi ako ne i vise. Jbt dobro sam prosao jos ja covece. Referentni Safirko R9-290 710$, xexexe...SOKANTNO! SLABIJI I VRELIJI OD GTX780 A SKUPLJI OD GTX780Ti.
Izvini ali ja nisam neka baba Stamena pa da hiperventiliram ovde...
Evo, nije me mrzelo :
http://goo.gl/NcrzA9 (covek prodao preko 15.000 artikala, plus stavio Ebay garanciju, pa mozes da mu vratis kartu za mesec dana i mora da ti vrati pare nazad ako si se predomislio). Obaska njega zabole levak da sebi urusava posao samo da bi tebe zajebao. I to ti je XFX nereferentni, dakle Full sa odlicnim hladjenjem (imas testove)
Asusa sam vec postavio....
Dakle, karte (nereferentne) mogu da se nadju za oko 400 - 415 eur. A ti mozes da pises do sutra o online kupovini, vidi se da o trgovini na ebay-u znas isto toliko koliko i ja o konusnim ferdegezama na Space Shutttle-u.
Drugo, ja iskljucivo govorim o Nemackom ebay-u, jer su cene tamo najpovoljnije u celoj evropi. Bolje su i od cena na Americkim online shopovima. Zasto bih onda gledao Americke sajtove ??
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.