Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Mozda vi znate u cemu je problem?
STRANA 1 OD 1
Mojtezdrma Mozda vi znate u cemu je problem? 17.02.2014. 09:46 T56761

status: user
broj poruka: 290
Gospodo problem je sledeci. Vise puta mi se ucinilo a sada sam i utvrdio (valjda) da mi lap top Dell 3737 uopste ne koristi ovu jacu graficku (AMD Radeon HD 8870M) nego samo integrusu, iako u device manageru detektuje i ovu pravu, a i govori da su drajveri ok instalirani.
U cemu je fora? Kako da predje sa integruse na ovu drugu?

Evo slike da vidite kako sam utvrdio koja graficka se koristi recimo u ovoj igrici Dragon Age Origins:

http://www.dodaj.rs/f/31/9m/1KCgMNEw/untitled.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re... 17.02.2014. 10:16 #542371

broj poruka: 2936
Jel imas opciju kad pustis neku igru ili sta vec u window modu da na desku desnim klikom odaberes koju ces grafiku da koristis.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

gatekeeper re 17.02.2014. 10:32 #542375

broj poruka: 511

http://www.youtube.com/watch?v=4oB2oDO-IFk

Mojtezdrma re re 17.02.2014. 12:09 #542379

E hvala to je to, sada AC4 radi perfektno :)

peki22 ok 17.02.2014. 12:23 #542380

broj poruka: 2936
Ali to bi trebalo samo da se uradi.Integrisana za 2D a cim pokrenes nesto upada Radeon.Bar tako je kod mene na 2 lapa.Sve radi automatski.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

Mojtezdrma re ok 17.02.2014. 14:04 #542398

E pa i ja sam tako mislio, a zasto nije tako nemam pojma :/

ilicstefan re 17.02.2014. 17:30 #542442

broj poruka: 1577
Nevezano za temu. Da li si siguran da hoćeš da se upuštaš u dosadu koja se zove Dragon Age Origins.

Ja sam iskreno tu igru probao tri puta da igram i sva tri puta sam je obrisao a da nisam igrao jedva pet sati svaki put, onda sam je instalirao i četvrti put i krenuo da je igram i jedva sam se naterao da je završim jer me je interesovalo kako će sve to da se završi.

Igra postane toliko monotona da se iz zabave pretvara u obavezu. Takođe sam je uporedio sa daleko starijim igrama i shvatio koliko je igra smešna.

Ako ti se baš sviđa ok, odigraj je, ako ti i nije baš nešto bolje odustani sad ili će da te smori.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

imarkovic Re: re 17.02.2014. 18:28 #542462

broj poruka: 19012
Dobro je da sam ovo procitao, da znam da ne posvecujem posebnu paznju jer sam poskidao sve moguce dodatke:)

:: Nevezano za temu. Da li si siguran da hoćeš da se upuštaš u dosadu koja se zove Dragon Age Origins
::
:: Ja sam iskreno tu igru probao tri puta da igram i sva tri puta sam je obrisao a da nisam igrao jedva pet sati svaki put, onda sam je instalirao i četvrti put i krenuo da je igram i jedva sam se naterao da je završim jer me je interesovalo kako će sve to da se završi
:: Igra postane toliko monotona da se iz zabave pretvara u obavezu. Takođe sam je uporedio sa daleko starijim igrama i shvatio koliko je igra smešna
:: Ako ti se baš sviđa ok, odigraj je, ako ti i nije baš nešto bolje odustani sad ili će da te smori
:: Kako Electronic Arts pravi igr
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
Mojtezdrma nevezano 17.02.2014. 19:16 #542470

Ma igrao sam je ja i sa tom integrusom. Dosao sam do nekog glavnjaka sa rogovima i nema boga da ga ubijem (cak ne mogu ni pola hp-a da mu skinem, iako rokam sa 4 svoja karaktera).

Sta ja znam, meni nije losa. Podseca me na oblivion, ali naravno nije ni blizu. Jednostavno volim taj zanr. Ako imas neke preporuke, daj slobodno. .)
ilicstefan Re: nevezano 17.02.2014. 19:38 #542475

broj poruka: 1577
Evo nekoliko predloga što se tiče RPG igara

Fallout 1 i 2 - Veoma dobre i stare igre, kada jednom shvatiš kako se igraju zalepićeš se za njih kao za lepak. Daj im šansu igre su zaista dobre.

Fallout 3 - Oblivion sa puškama i laserima.

Mass Effect 1, 2 i 3 - Ovde ima manje RPG elemenata i oprema ne igra neku veliku ulogu, ali veština igrača se dosta računa i igre imaju izvanrednu priču.

The Witcher 1, 2 i 3 - Trojka naravno kad izađe ali do tada odigraj keca obavezno i dvojku. Dvojka je malo kratka ali zaista dobra.

Titan Quest - Standardno štivo što se tiče RPG-a

Knights of the old Republic - iliti čuveni KOTOR. Ovako je trebalo da izgleda Dragon Age Origins. Igra je super što se tiče igrivosti, ako je nateraš da ti radi lepo (malo je starija) ima da provedeš uz nju sate.

X-Com - Relativno skoro je izašla i planiram da je obrnem. Potezni RPG baš kao i Fallout. Ima i starijih delova tako da pazi da ih ne pobrkaš.

Rage - Kratko ali veoma dobro osmišljeno, pucačina sa RPG primesama.

Deus Ex Human Revolution - Ova je igra sama za sebe, mešavina RPG-a sa pucačinom.

Ako se setim još nečega napisaću ti.

PS
Inače taj rogonja mislim da je u pitanju ovaj ovde http://dragonage.wikia.com/wiki/Ogre Upravo taj rogonja se pojavljuje jedno 50-ak puta i on je najmanji problem. Najgori su magovi negde na sredini igre jer su u stanju da zbrišu celu tvoju ekipu pre nego što uopšte uspeš da reaguješ.

Deset tona bagova koji nekada unište igru i najgore od svega igra postaje prelaka i veoma repetitivna kada otključaš kod maga ključne čarolije. Kada se to desi niko ti ništa ne može i nikada ti niko ne predstavlja problem.

Eto toliko.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: Ma igrao sam je ja i sa tom integrusom. Dosao sam do nekog glavnjaka sa rogovima i nema boga da ga ubijem (cak ne mogu ni pola hp-a da mu skinem, iako rokam sa 4 svoja karaktera)
:: Sta ja znam, meni nije losa. Podseca me na oblivion, ali naravno nije ni blizu. Jednostavno volim taj zanr. Ako imas neke preporuke, daj slobodno. .
Mojtezdrma re re re 18.02.2014. 06:48 #542551

Zahvaljujem se na opsirnom odgovoru, svakako cu probati neke od tih naslova. Doduse neke vec jesam, neki mi se svidjaju, a neki poput Titan Questa ne, jer predstavljaju samo nepomicno kliktanje i unistavanje pacova (misa). :D
Bobi4ever Re: re 18.02.2014. 08:20 #542552

broj poruka: 4879
Ako je tebi igra losa ne mora da znaci da je generalno losa.
Meni je bila super, presao je par puta.
Drugi deo je losiji, ni nalik prvom.

:: Nevezano za temu. Da li si siguran da hoćeš da se upuštaš u dosadu koja se zove Dragon Age Origins
:: Ja sam iskreno tu igru probao tri puta da igram i sva tri puta sam je obrisao a da nisam igrao jedva pet sati svaki put, onda sam je instalirao i četvrti put i krenuo da je igram i jedva sam se naterao da je završim jer me je interesovalo kako će sve to da se završi
:: Igra postane toliko monotona da se iz zabave pretvara u obavezu. Takođe sam je uporedio sa daleko starijim igrama i shvatio koliko je igra smešna
:: Ako ti se baš sviđa ok, odigraj je, ako ti i nije baš nešto bolje odustani sad ili će da te smori
:: Kako Electronic Arts pravi igr
:: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs