Danas predstavljeni R7 265, unosi novu pometnju u cenovnoj kategoriji od 130-150 evra. Rebrand Radeona 7850, ali ubrzan i sa solidnom OC marginom. Direktno napada Nvidia GTX 650 ti boost modele, od kojih je u vecini slucajeva R7 265 brza karta, a negde je egal sa takmacem...
U izvedbi Sapphire-a, karta se odlicno OC-uje, tiha je i hladna i bez problema dostize R9 270x modele, sto u prevodu znaci da se nudi jos vise za manje para...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Best buy za 150$, 2Gb rama, 256 bita dobar OC bez konkurencije u segmentu. DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Danas predstavljeni R7 265, unosi novu pometnju u cenovnoj kategoriji od 130-150 evra :: Rebrand Radeona 7850, ali ubrzan i sa solidnom OC marginom :: Direktno napada Nvidia GTX 650 ti boost modele, od kojih je u vecini slucajeva R7 265 brza karta, a negde je egal sa takmacem.. :: :: Evo i linka : :: :: http://goo.gl/GG4Wp :: :: U izvedbi Sapphire-a, karta se odlicno OC-uje, tiha je i hladna i bez problema dostize R9 270x modele, sto u prevodu znaci da se nudi jos vise za manje para.. :: :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
... ili je ovo predigra za rat cenama u ovom segmentu, jer gtx 750(ti) Maxwell bi trebalo da se ususka upravo tu. Bice zanimljivo videti ko ce da ponudi vise, kada stignu testovi Maxwell-a, u svim izvedbama...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
drago mi je sto se jos nisam pocastio novom konfom. A rat cena je uvek dobrodosao. Osim toga sto ne znam kojem taboru cu da opet dam pare, moram na kazem da je 56c fina temperatura.
Mada kada pocnu da se pojavljuju next-gen naslovi, mislim da ce za uzivanje u igrama ipak biti potrebno nesto malo jace. Hocu reci, pravo vreme za gamere da urade upgrade ce biti kada se ps i xbox jos malo razmasu, pa ce tek onda moci da se lepo proceni sta je najbolja kupovina.
U svakom slucaju imamo povoljne prodavce i nizak pdv pa kupovinu necemo ni osetiti.:)
i taj TDP 140 w je kada je zauzece GPU 100% ,AMD je odlicno doterao power menadzment ,u novoj R7 i R9 seriji preko zero power,to nije samo gasenje kulera u idle,nego i spustanje gpu kloka na 300~400 mhz i to cesto i brzo varira ,slicno kao CnQ kod CPU,kada su aplikacije gpu nezahtevne.Recimo surf net radice sa 20-30% gpu snage.
Asus’ Radeon R7 265 DirectCU II kostace oko 0,prva karta u ovom segmentu sa ovim sistemom hladjenja+1280 stream procesora vise za 20% od stok modela.Asus tvrdi da je zivotni vek ovih modela 2,5 puta duzi nego kod obicnih modela,zbog kvalitetnih komponenti,dalje Asus garantuje oc+15% bez ikakvih poteskoca.
Nisam izdržao da ne odgovorim na ovu konstataciju. Najveći problem sa otkazivanjem Intel CPU-a, AMD CPU/APU-a, hard diskova i memorije je spuštanje kloka kod CPU-a, a kod HDD-ova je sranje napravljeno kod Win7-ce da se gase hardovi, kad ne rade.Svakom promjenom napona, koja je veća ili manja od 0,5 % negativno utiče na komponente, bez obzira, bilo to hardverski ili softverski. Šta misliš, što je toliki broj otkaza hardvera u zadnjih 7-8 godina ? Glavni razlog je to, pored promjene napona u mreži. Naravno, pošto se promjena napona dešava i na ploči, logično je zaključiti i da se odražava na ploče. Zato, kad radim u bankama ili ustanovama, gdje je bitan stabilan rad, ni jednu od funkcija spuštanja kloka ne koristim, jer, po mom iskustvu, izuzetno negativno utiče na dužinu trajanja komponenti,a pošto su takve ustanove škrte na nabavci nove opreme, pored toga što traje dugo, dok ne odluče da je neophodno nabaviti noviju opremu, uvijek sve ostavim da je uključeno. Na račun za struju kod njih ne brinem.
Grafičke kartice, još su više opterećene od CPU/APU-a, jer su kompleksnije, da ne pričamo još o samoj grešci u proizvodnji i nekim drugim stvarima, posebno za memoriju na karticaqma, koja ne podnosi, veće promjene napona. Cpu:Core™ i7-4770 Cooler:Omicron HG-232 GPU:2xMSI 290 Ram:4x4 GB PC 2400 Beast MBO: ASRock Fatal1ty H87 PERFORMANCE v1.1 Case:Chieftec Ultra Big Tower PSU:Deco 1260w RU Mouse:Teliara B100 Screen: Barco 24` MDRC-2124 TS, Apple Tbold
Oni nisu, ali ko im vjeruje, stvarno nema pojma o tehnici. Po zanimanju sam nesvršeni mašinski inžinjer (3 godine završio na maš. faksu u Ns za godinu i po, prije nego sam nastavio školovanje u Londonu i završio ga za 2 godine, umjesto za 7, koliko u prosjeku svi završavaju), ali diplomirani kompjuterski tehnolog NUMA( najsličnije pronađeno u našem aljkavom sistemu obrazovanja). Moje je zanimanje da znam, kakve posljedice su na opremu i komponente takve promjene. A to što ljudi imaju 2 daske u glavi, a nemaju ostatak skele, nije moj problem. Robotika je moja najveća strast. Veća i od svih pirgavih Engleskinja i svog piva na planeti.
Kuler dođi i vidi sam. Najavi se samo par dana ranije. Uglavnom, ne radim ponedeljkom i petkom, ali tada servisiram računare privatno, ako ne spavam. Broj imaš, ali izgleda da ruke nemaš da pozoveš, kad smo se dogovorili.
Kao i uvek, neverni toma foruma, ne veruje u kuler. Evo Ja cu da zakacim sliku mog Omicron V2 kulera. Mislim, koji je to fazon, trazis slike kulera. E sada, to sto ti nisi cuo za ovaj brend ne znaci da on ne postoji.
Da li si mislio na `Power options` kada si pomenuo gasenje HDD-ova u W7? Jer ta opcija moze da se iskljuci, sigurno to i sam znas, a hardverski standby nema veze sa W7, isto radi i na XP-u, na nekim diskovima to moze da se ugasi.
:: Nisam izdržao da ne odgovorim na ovu konstataciju :: Najveći problem sa otkazivanjem Intel CPU-a, AMD CPU/APU-a, hard diskova i memorije je spuštanje kloka kod CPU-a, a kod HDD-ova je sranje napravljeno kod Win7-ce da se gase hardovi, kad ne rade.Svakom promjenom napona, koja je veća ili manja od 0,5 % negativno utiče na komponente, bez obzira, bilo to hardverski ili softverski :: Šta misliš, što je toliki broj otkaza hardvera u zadnjih 7-8 godina :: Glavni razlog je to, pored promjene napona u mreži :: Naravno, pošto se promjena napona dešava i na ploči, logično je zaključiti i da se odražava na ploče :: Zato, kad radim u bankama ili ustanovama, gdje je bitan stabilan rad, ni jednu od funkcija spuštanja kloka ne koristim, jer, po mom iskustvu, izuzetno negativno utiče na dužinu trajanja komponenti,a pošto su takve ustanove škrte na nabavci nove opreme, pored toga što traje dugo, dok ne odluče da je neophodno nabaviti noviju opremu, uvijek sve ostavim da je uključeno :: Na račun za struju kod njih ne brinem :: :: Grafičke kartice, još su više opterećene od CPU/APU-a, jer su kompleksnije, da ne pričamo još o samoj grešci u proizvodnji i nekim drugim stvarima, posebno za memoriju na karticaqma, koja ne podnosi, veće promjene napona :: Cpu:Core™ i7-477 :: Cooler:Omicron HG-23 :: GPU:2xMSI 29 :: Ram:4x4 GB PC 2400 Beas :: MBO: ASRock Fatal1ty H87 PERFORMANCE v1. :: Case:Chieftec Ultra Big Towe :: PSU:Deco 1260w R :: Mouse:Teliara B10 :: Screen: Barco 24` MDRC-2124 TS, Apple Tbol :: ::
Ali ja uvek isključujem power management za hardove, UVEK - u svakom Windowsu. Imam 7 hardova u kompu, ukupno 13.5 terabajta, svi hardovi su preko 2 godine stari - neki su stari i tri godine (samo WD30EFRX mi je manje star, oko godinu dana mislim) - i do sada nisam imao ni jedan problem, apsolutno ni sa jednim hardom, bez obzira što hardovi rade 24/7, praktično 365 dana godišnje. (ostavljam komp upaljenim zbog torrenta čak i kada odem negde na dan-dva) Jedino mi se na jednom Samsungu F2 2TB pojavio jedan `weak` sektor, ali znam da je to samo `softverski` weak sektor, zato što mi se tada zakočio komp, zbog nekog softver. konflikta, pa se odmah posle toga pojavio.
A za procesore NIKADA ne isključujem power management, uvek koristim Cool & Quiet / SpeedStep, ali ne koristim TurboBoost/TurboCore. I kada overklokujem, korišćenje svih mogućih power management opcija za procesore mi je pod obavezno. I nemam probleme sa stabilnošću. (trenutno Phenom II X6 na 3.85GHz, +50mV vCore)
:: Ali ja uvek isključujem power management za hardove, UVEK - u svakom Windowsu :: Imam 7 hardova u kompu, ukupno 13.5 terabajta, svi hardovi su preko 2 godine stari - neki su stari i tri godine (samo WD30EFRX mi je manje star, oko godinu dana mislim) - i do sada nisam imao ni jedan problem, apsolutno ni sa jednim hardom, bez obzira što hardovi rade 24/7, praktično 365 dana godišnje. (ostavljam komp upaljenim zbog torrenta čak i kada odem negde na dan-dva :: Jedino mi se na jednom Samsungu F2 2TB pojavio jedan `weak` sektor, ali znam da je to samo `softverski` weak sektor, zato što mi se tada zakočio komp, zbog nekog softver. konflikta, pa se odmah posle toga pojavio :: :: Imam 2 komada Samsunga F2 1.5TB EcoGreen koji su stari više godina, svakog dana rade, 24/7, i nemam nikakav problem sa njima. -> http://www.dodaj.rs/f/2j/pQ/4JRLrNz1/hardovi.jp :: :: A za procesore NIKADA ne isključujem power management, uvek koristim Cool & Quiet / SpeedStep, ali ne koristim TurboBoost/TurboCore. I kada overklokujem, korišćenje svih mogućih power management opcija za procesore mi je pod obavezno. I nemam probleme sa stabilnošću. (trenutno Phenom II X6 na 3.85GHz, +50mV vCore ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.