Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Potrebna pomoc oko nabudzenog vent. za graficku
STRANA 1 OD 1
zoxin Potrebna pomoc oko nabudzenog vent. za graficku 07.02.2014. 12:42 T56634

status: user
broj poruka: 265
Nabudzio sam stock ventilator od Phenoma na kuler graficke MSI 5770(usrafio ga duzim srafovima) i ubo na plocu na sys fan.Namestio u biosu da se vrti na 75 % ali dzabe.On se u winu vrti u pocetku na oko 4k rpm a kasnije ode na 6k sto je ogromna buka.Inace temp grafe mi ne prelazi sada 65c u punom opterecenju jedino je problem brzina tj. bucnost ventilatora.Probao sam sa sys fan da namestim nisam uspeo.Uspeo sam sa CPUID hard.mon pro i super radi ali me nervira sto svaki put kad ukljucim komp moram da podesim na sys fan brzinu vent.Resio bih problem trajno tj. da mi se vent. vrt konstantno na 60 % recimo i da nemam potrebe da intervenisem svaki put kad ukljucim win.Prva opcija je softverski a druga hardverski.Razmisljao sam da isecem zice sa stock vent. i kulera graficke i nastavim.Oba imaju po 4 kom jedino su ventu od grafe tanje zice i plasim se da ne zajebem raspored.Ploca je msi 870A-G54.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 07.02.2014. 13:21 #540745

broj poruka: 3106
http://www.filehippo.com/download_speedfan/

Ovaj program, isto podesis, ali stavi ga da se pokrece sa windowsom i trebalo bi da sljaka.
count Ako hoćeš 08.02.2014. 09:39 #540891

broj poruka: 1354
Da se brzina ventilatora menja sa temperaturom ili optereenjem grafičke onda bolje poveži na grafičku, nije veliki posao, 4 žičice. Neke matične, iako imaju 4pince, ne znači da su pravi PVM. Speedfan ne može da reguliše brzine na svakoj platformi.
Možeš da probaš i sa MSI Afterburner-om ali najbolje je directno sa video karte. Ovako nemaš referecu od video karte pa samo možeš da nameistiš jednu brzinu venta ako i to uopšte radi kako treba.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs