Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
8800 GTS
STRANA 1 OD 1
zandarm 8800 GTS 17.09.2007. 18:11 T5656

status: user
broj poruka: 1454

U vreme dok kucam ovu poruku i dok je samo jedna stranica Firefox-a ukljucena i nijedan drugi program, temperatura ove kartice po Smart Doctoru i Everestu je 53 C.
Problem je u tome sto je kompjuter upaljen nepunih 5 min. S obzirom na fabricka 4 ventilatora na Antecu Nine Hundred i na dodatni ventilator od 12 cm, koji sam dodao, kako je ovo moguce?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 17.09.2007. 18:47 #27829

broj poruka: 1574
Meni je temperatura grafe sa samo ulljucenim ffoxom oko 55 c..To je vise nego tvoje,ali ja sam iskljucio sve ventilatore sem onog na vrhu(isto imam antec 900)..Verovatno je zbog toga temperatura veca,a mozda i zato st iamm gaiward 8800gts golden sample koj je hardverski klokovan,znaci ja ga nisam klokovao..pa mozda je i to razlog vece temperatura..U odnosu na moju tvoja je manj-vise ok..

Oglasnik 17.09.2007. 18:47 #27830

broj poruka: 726

Potpuno normalno.

Equinoxe Re... 17.09.2007. 19:07 #27833

broj poruka: 12057

Sasvim OK, kod mene IDLE 53c

zandarm Re... 17.09.2007. 20:01 #27843

Znaci to je normalno i nema razloga za paniku?
Koji su limiti do koje moze da ide karta?

Koji je razlog toga sto si iskljucio sve ventilatore sem onog na vrhu?
Dyca re 17.09.2007. 20:08 #27845

Ma posto mi komp radi dok spavam..pa da mi ne bljesti ona plava svetlost..Jos nemam potrebu da se zezam sa klokom,pa posto mi i ovako temperature nisu velike nemam potrebe da ih palim..kasnije ce naravno posluziti svojoj svrsi..E,moram nesto da te pitam..da li postoji neki program pomocu kojeg bi mogao da podesim brzinu svih ventilatora u kucistu ili je to ne moguce iz Windowsa??

zandarm Re... 17.09.2007. 20:34 #27849

Ja u Windows-u nemam takav program, nego imam 3 regulatora za kulere, jedan za prednja 2, i po jedan za kuler pozadi i onaj veliki gore, svi su u kucistu.
Imam jedino Smart Doctor, ali znas da je on samo za kuler na graf. karti.
Pitanje za tebe: Kako odrzavas temperaturu na 55 C, a iskljuceni ti kuleri, ti kad bi ih upalio, prilicno bi spustio temperaturu.
Meni su upaljeni na max i opet stoji na 53 C.

zandarm Re... 17.09.2007. 20:37 #27851

Da li bi pomoglo, ako bih smanjio brzinu `izduvnih` kulera, kao vise se vazduha zadrzava unutra?

Dyca re 17.09.2007. 20:38 #27852

Pa aj mi navedi ostatak konfiguracije..mozda je do drugih komonenti tako velika temeratura,a ne do grafe??
zandarm Re... 17.09.2007. 20:44 #27855

Imam Gigabyte plocu GA-P35-DS3L
C2D E6750 na default Mhz
Asus 8800GTS od 320MB
2 GB DDR2 Kingmax na 1066 Mhz
Seagate Baracuda od 250 GB
TV kartu Leadtek WinFast PVR 2000 (Da li je do mojih spojeva ili ne, mnogo je losa slika
za 100 eura koliko sam je platio)
Sony NEC (neki novi sa Sata prikljuckom)
Napajanje Chieftec od 550W.

Nisam napomenuo da mi temperaturu od 53 C pokazuje za GPU Diode, a ne za GPU u Everestu, a u Smart Doctoru mi pokazuje za GPU.
NastyB Re: Re... 17.09.2007. 20:54 #27861

broj poruka: 729
:: Imam Gigabyte plocu GA-P35-DS3
:: C2D E6750 na default Mh
:: Asus 8800GTS od 320MB

I ja imam istu tu kartu i meni je u idle režimu 57 stepeni. Batalite te gluposti sa temperaturom, dok sve radi kako treba u redu je. Ja sam na ploči izmenjao četiri bios-a i svaki put mi pokazuje drugačije temperature.
Uostalom, ako ti je frka, namesti na Smart Doctoru da ti uključuje alarm na 80 atepeni i ne beri brigu.

zandarm Re... 17.09.2007. 20:56 #27863

Kakva je korist po temperaturu od alarma?
Ja licno ne bih voleo da temperaturu doteram do 80 C.

Dyca re 17.09.2007. 21:00 #27865

Mozda je zbog kablova koji blokiraju kvalitetan protok vazduha i zbog tv kartice koja je verovatno pored grafe..Ja se ne bih brinuo za tu temperaturu jer nije veca od ostalih..evo i NastyB ti je rekao svoju i skoro je ista kao tvoja..Ni meni kuciste nije bas sredjeno sto se tice kablova,ali mi je soba zato veoma hladana pa je mozda i to jedan od faktora..I kada su napolju velike vrucine meni je u skobi led i to bez klike..kako i zasto nemam pojma ali mi ne smeta..Nemoj da se brines nego uzivaj..pozz

grr kuleri na anteku 900 17.09.2007. 21:18 #27870

broj poruka: 242
ne postoji nikakva mogucnost da regulishesh brzinu iz vindosa, zato sto se oni povezuju direktno na narajanje
ali mozesh da ih vezesh redno ili na granu od 5v, to ce da im smanji brzinu. Sad kako ce da svetle? I dali ce da rade led diode? nisam probao . kod mene svi rade na min i unutra je sve hladno na dodir moja 8600gt glh u idle 46 stepeni, kada izadjem iz neke igre temperature joj je opet to negde
to joj je radna temperatura, na primer amd x2 mi je uvek topliji od sobe za 8 stepeni
nista se ne sikiraj, to je normalno.

e da zaboravih smanji ventilatore na min_skoro da se necuju a izbacuju mnogo zazduha

-ShonE- Re: Re... 17.09.2007. 21:47 #27874

broj poruka: 3529
::
:: Kakva je korist po temperaturu od alarma
:: Ja licno ne bih voleo da temperaturu doteram do 80 C
::

Hah! Doteraces je do preko 70(a mozda i do 80) bez problema, samo poteraj neki 3D Mark ili igru, jes da nemam kartu serije 8xxx, ali moja 7950 Golden Sample prilikom igranja cim izadjem iz igre i bacim oko na temp. prikazuje cak i do 70+, tako da te sumnje oko temperature ostavi po strani, sasvim je normalno da se tako jake grafike greju, nista ne brini! Najbolji nacin da proveris temperaturu ti je prst, stavi ga na pasivni deo hladnjaka i vidi mozes li da izdrzis 15sec. da ga drzis na karti, ako mozes, nemas brige!

Vec smo xxx puta pricali o temperaturama karti na forumu!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gman sva elektronika 17.09.2007. 22:53 #27876

broj poruka: 1111
se maltene odmah ugreje na radnu temp po ukljucenju, pogotovo oni snazniji (tipa cpu i gpu) i to je sasvim normalno
i pogotovo sitne komponente, i cipovi radjeni u sto sitnijim procesima procesima
problem sa pregrevanjem je u tome sto se okolina greje sporije i posle nekog vremena dovodi do postepenog podgrevanja uzroka
ali ako je protok vazduha kroz kuciste iole dobar nema razloga uopste razmisljati o tome
inace max dozvoljena temp silicijuma je oko 200 stepeni, a posto je on glavni poluprovodnik (provodnici se tope na znatno visim temp, zato i jesu provodnici, i koriste se za disipaciju toplote sa poluprovodnika, koji lose provode toplotu), opet nema razloga za brigu
mislim da je gpu-ima koji dolaze iz nvidie max temp odredjen na 120

MaliAbner Samo primecujem... 18.09.2007. 00:44 #27887

broj poruka: 7769
Covek uzme racunar i onda jedno pola godine svako malo gleda temperature, voltaze, obrtaje cincilatora, pa onda polemise, nervira se itd...
I sve to samo zato sto je OC svoj savrseni C2D ili 8800GTS hiper mega giga...

Kad sam uhvatio sebe da to radim odmah sam izbacio (skinuo sa racunara) sve programe koji nesto mere ocenjuju itd...

Mogu da zamislim koliko se dragocenog vremena gubi na razne testove izdrzljivosti i kojecega drugoga pogotovu neki markovi pa zasto meni nije 4300 nego samo 4250 itd...

No da se vratimo na temu sta kaze covek temperatura mu je oko 50°C, pa moja sakata 8600 se letos grejala preko 80°C i toliko sam se iznervirao da sam uklonio Vtune sa racunara i od tada me zabole na koliko je stepeni ugrejan CPU, GPU itd...

Racunar radi i to je to... igre idu dobro, autocad me sluzi, mejl, download itd... sta ces vise ako ti je mnogo ugradi mu klimu, ovo vec pocinje da lici na `Majstorsku Radionicu`...

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

SkyFire Nista zabrinjavajuce-normalna stvar. 18.09.2007. 04:13 #27893

broj poruka: 18472
Nema tu nikakve dileme i neke zagonetke.8 serija grafickih karti se extremno greje.Tako su je napravili da moras da imas extremno dobar protok vazduha u kucistu pa cak da menjas i sam nacin hladjenja tj da upgrade-ujes samu graficku kartu.To sam osetio na prvoj 8-mici koja je dosla u moje ruke.Evo npr. moj GTX se greje i do 90c i muku mucim sa njim.Jeste da je OC ali jebi ga sto je mnogo,mnogo je a naravno performanse odmah padnu cim se karta previse zagreje!I idle mi je nekih 55.Svako ko je malo vise posvecen hardveru i poseduje iste ili sl. komponente tj grficke karte tezi da na bilo koji nacin,tipa vazdusnim (mada ta opcija kod nas i ne postoji ) ili vodenim hladjenjem obori temperaturu 8-ici.Obicno se ubacuju water blocks.Kad kazem serija osam mislim na 8800 GTS-GTX-Ultra.Ove ispod imaju savrsenu temperaturu - dobro reseno hladjenje,tj njihovi chipset-ovi se ne greju toliko kao 8800 generacija.Evo skoro sam drugaru ubacio 8600 GTS OC Edition i jos ga ja overclock-ovao i ne dize preko 50 u full opterecenju!Resenje je jednostavno i besplatno.Ukljuci u Rivi ventilator na 100% a ako ti je previse bucno onda ga stavi na 85%.Ja GTX drzim na 100%,sa tim mi za sad zavrsava posao do daljnjeg.P.S.Postoji Hardversko resenje za regulaciju brzine cooler-a!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs