Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
26` LED i neki TV-BOX ili 32` TV i kao monitor
STRANA 1 OD 1
MACHINE 26` LED i neki TV-BOX ili 32` TV i kao monitor 21.01.2014. 22:51 T56398

status: user
broj poruka: 5710
Ima li neko preporuku iz prve ruke za 26` TFT sa DVI-em da je marke Philips ili ViewSonic za neke realne pare i da li se ovde moze nabaviti i posto TVBOX. Znam da je Leadtek, Pinnacle i PixelView imali tako nesto. Dakle, TV tuner kutija na koju ide coax sa CATV, ima chincheve i jackove 3.5mm za Audio izlaz i povezuje se sa monitorom preko VGA/DVI

...ili ako ima neki kombinovani 26` ili mozda 32` LCD-TV kakve je imao Samsung, znaci monitor sa tunerom.

...ili prosto: treba mi kombinovani uredjaj da mogu da gledam TV i bez kompa, mada za to mogu da iskoristim ovaj sa ATI AIW ali mi je bitno da se na tom TV-u moze preko DVI i HDMI konekcije moze koristiti za citanje textova, multimediju, internet....da mi slova budu ostra kao na klasicnom...a da ne dam neke besne pare.

Mrzelo me na mom Hitachi-ju od 32` (HD ready) da vucem VGA DSUB kabl da vidim kakva je slika desktopa, ikonica, fontova...mada cu probati

Hvala

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Zar niko nema predlog? 22.01.2014. 11:48 #538117

broj poruka: 5710
Ako bih ga koristio i kao monitor recimo preko VGA (losije) ili HDMI (bolje), za text da li mi iskljucivo treba Full HD ili moze HD ready? Razlika je 1080p vs 720p pa ne znam kako se oslikava na ovu dijagonalu. Kvalitet TV kanala i neke manje razlike u gledanju filmova me uopste ne zanimaju, zanima me upotrebljivost kao zamenza za TFT LED monitor.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

acanen .... 22.01.2014. 12:19 #538124

broj poruka: 945
Samo da znas da ce ti biti potreban monitor sa ips (koristim Dell u2311h) ili va panelom (citao sam o ovim panelima :) ako planiras da koristis monitor kao tv. Zavisi sa koje razdaljine bi gledao tv ali mislim da je ipak bolje uzeti full hd monitor ili tv nego hd ready jer po forumima ljudi pricaju da je za ekrane te dijagonale potrebna veca rezolucija npr. 2560 x 1440 ili 2560 x 1080. Cini mi se da Viewsonic ips monitori imaju zvucnike a da su Benq va monitori iz GW serije najjeftiniji (~200e). Od tv-a bih ti preporucio da uzmes Samsung UE32F5000 jer sam zadovoljan sa Samsung UE32EH5000 koji koristim mada sam na ovom forumu procitao da je slika kablovske bolja na tv-ima nekih drugih proizvodjaca. Uzmi monitor koji ima dobre uglove vidljivosti i pogledaj na youtube-u da li ima usporavanja slike na tv-u ili monitoru koji budes odlucio da kupis.

Bobi4ever A Omicron od 82` iz Japana te ne zanima? Jbga... 22.01.2014. 12:26 #538127

broj poruka: 4879
Salu na stranu, imam LE32D550 kao monitor S-PVA panel, koristim ga ponekad kao TV a sa kompjuterom je povezan putem HDMI kabla.
Radi vec 2 godine tako bez ikakve greske i trenutno su nakaceni AL 621 preko njega. Gledam u ekran sa jednog metra i pravo je olaksanje u radu u odnosu na prethodni monitor. O kvalitetu slike/panela da ne govorim, sa moje strane sve pohvale.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs