U pitanju je maticna ploca Asus A7n8x-x sa nforce2 v 116 chipsetom. Na njoj je bila FX5200 graficka kartica koja je zveknula, umesto nje je ubacena Ati 9550 i odmah je doslo do kolapsa, pao je sistem i morao je ponovo da se instalira Windows. Nakon instalacije sada na oko sve radi normalno, ali npr nisam mogao da instaliram Adobe flash sa njihovog sajta, vec sam morao da trazim neku stariju verziju da skinem .exe file da bih isntalirao. Takodje kada se pusti neka stvar na youtubu, uzasno secka slika a ponekad i zvuk hoce da stuca. Takodje ne mogu da koristim ni Google Chrome koji izbacuje obavestenje: `Cannot connect to the real accounts.google.com
Something is currently interfering with your secure connection to accounts.google.com.`
Da li je to normalno za ovako stare komponente ili nesto ne valja?
Normalno je...da secka. Probaj stariju verziju chroma... Dosta stariju ili flash plejera ako ne koristiš chrome. Recimo, sada ne možeš na xp da staviš poslednju verziju skajpa, nego skidaš posebnu verziju za xp support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.
Za tu plocu je preporucljivo da se stavi najnoviji BIOS
21.01.2014. 16:20
status: user broj poruka: 9425
Kada se koriste ATI kartice. Mozes dobijati i random BSODove. Proveri sat i datum. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Hoce da secka YT ako nisi instalirao drajvere za g. karticu, tj. ako koristis MS genericke koji su dosli uz XP. Skini najnovije sa ATI sajta.
Greske koje dobijas prilikom surfa i skidanja adobe playera nemaju nikakve veze sa g. karticom. Mozes imati i trident od 512kb. Pokusaj da skines flash player sa file hippo ( naravno, izaberi non internet expoler, ako koristis chrome, ff, opera...)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Normalno je...da secka. Probaj stariju verziju chroma... Dosta stariju ili flash plejera ako ne koristiš chrome. Recimo, sada ne možeš na xp da staviš poslednju verziju skajpa, nego skidaš posebnu verziju za xp support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.
Instalirani su drajveri za graficku, kao i K-Lite kodeci. Skinuo sam flash player 12 ili tako neku verziju. Sat i datum nisu bili u tredu ali sad sa setovao. Znaci mora tako da secka, jbg
A za BSOD moras da stavis najnoviji BIOS. Flash 12 ti bas i nece biti od pomoci za YT, pojuri neki 10. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
@VMARC Kod update-a BIOS-a da li treba samo da skinem poslednju verziju sa sajta od ponudjenih 5,6 ili da gledam kakava poboljsanja donose. Pitam zbog toga sto novije verzije donose poboljasnja u radu memorije i podrzavanja procesora,ni u jednoj nije navedeno da donosi poboljsanja za ATI kartice.
Kao prvo shvatio sam da znam mnogo manje nego sto mislim da znam zbog toga sto nemam pojma kako da flashujem BIOS. a onda sam, dok sam restartovao komp, skontao da vec imam najnoviju verziju (1010).
Re: To onda objasnjava zasto si imao samo jedan BSOD do instalacije drivera :-)
21.01.2014. 22:41
status: user broj poruka: 3742
Sve i da je Barton mislim da bi seckalo...ja sam sa Athlonom 2200+ imao seckanje. Pomoglo je instaliranje bajatog chroma...ne sećam se verzije...i radilo je fino. Sad problem je bio što nisam uspeo da zbudžim da se hrom ne apdejtuje sam pa sam se manje više posle jednog dana vratio na isto stanje. support normality
:: Oko YT moras da se igras sa flashevima i da nadjes verziju sa kojom radi glatko. Mislim da 11 i 12 ne mogu nikako da rade lepo... Koji je CPU :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
da sve na njemu radi, ima sada i zvuk, a jasno mi je da je prepotopska mashina i mora da secka. Video fajlove pusta normalno,sve funkcionise tako da, to je to. Hvala svima na pomoci.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.