Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!!
STRANA 1 OD 1
juninho Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!! 16.01.2014. 18:06 T56344

status: user
broj poruka: 155
Roditeljima pre izvesnog vremena riknula grafika. Za prvu pomoc uzeli od rodjaka Ge Force 4 MX440, prethodno su imali FX5200. Danas kupili polovnu Ati 9550 i posto nije cale imao strpljenja da saceka mene da im objasnim, on izvadi ovu staru i ubaci novu karticu. Kada su ukljucili racunar, prikazale su im se neke opcije (ne znaju da mi objasne sta je pisalo), uglavnom stisnuli su `Cancel` i racunar se restartovao i od tog momenta ne moze da podigne sistem. Probali smo malopre da pokrenemo Safe Mode ali ni to ne radi, racunar se samo vrati na safe mod opciju, ponovo odbrojava i restartuje se u krug.

Sta da radim, gde je problem?

Unapred hvala!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 16.01.2014. 18:42 #537284

broj poruka: 3106

Problem u driverima, resenje full reinstal sistema i katanac na srafove od kucista :)

gilopile ... 16.01.2014. 18:48 #537285

broj poruka: 9459

Vrati MX440, pa ako uspes da podignes OS, uninstaliraj g. drajvere i stavi tu novu. Pokusaj i `last know good configuration`, ako nece ni tako, ne gine `boot from CD`, tj. fresh OS. Mozda je cale stisnuo `reset` kada je check-irao HDD od gresaka i sl. i ode sve dodjavola.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

juninho Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!! 16.01.2014. 18:59 #537287

Izbacuje i obavestenje Press Esc to cancel loading sptd.sys,i kad kpritisnu Esc komp blokira...

Inace nece sada da butuje ni kada se vrati stara grafika.
gilopile ... 16.01.2014. 19:13 #537291

Pretpostavljam da ides na `esc` kada si pokusao sa `safe mode`? Jesi probao `last known good cfg.`? Izgleda da je taj sptd.sys vezan za virtual drajv... Ako imas nesto na toj c: particiji, pristupi sa nekim Live OS-om, bekapuj i odradi novu instalaciju XP-a.

juninho Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!! 16.01.2014. 19:17 #537293

Kako uopste da dodjem do opcije last known good configuration ?
gilopile ... 16.01.2014. 19:34 #537298

Startjes racunar i drukas `F8` dok se ne pojavi menu sa opcijama, selektujes tu opciju i pokusas.

juninho Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!! 16.01.2014. 19:44 #537302

Nece, kao krene da podize sistem samo na sekund se pojavi Windovs i odmah praijvi gresku No signal i vrati se na safe mode meni i odbrojava 28 sekundi do sledeceg pokusaja butovanja i tako u krug.

gilopile ... 16.01.2014. 19:48 #537303

Jbg. Kalasicno pucanje Win-a. Odradi novu instalaciju i to ti je to. Ako imas sta bitnoga na c: particiji, pristupi Live XP-om ili Linux-om, kopiraj sta ti treba i install fresh OS.

Ne mozemo znato ovako na slepo sta je krahnulo i u kolikoj meri...tako da...mrka kapa.

juninho Pomoc , nece da butuje nakon zamene graficke!!! 16.01.2014. 20:16 #537310

Da, morace tako. Hvala vam svima na savetim. I super je fora sa ovim Live OS-om nisam ni znao da to postoji.

Pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs