Posto sam cuo da su poskupele amd karte, a meni je stigla nova, prodao bih svoju ali nemam predstavu koliko mogu da trazim. Nema ih nigde na oglasima (bar ja nisam nasao) pa da postavim cenu prema tome.. Kartica je 6950 otkljucana u 6970, verujem da je izasla iz garancije ali moram to jos proveriti, nikakvih problema nisam imao sa njom od prvog dana.
i imam 2x2gb corsair xms3 1600mhz, u garanciji josh 3 godine cini mi se.
Sta ja tu mogu izvuci od ovoga?
hvala!
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
:: Posto sam cuo da su poskupele amd karte, a meni je stigla nova, prodao bih svoju ali nemam predstavu koliko mogu da trazim. Nema ih nigde na oglasima (bar ja nisam nasao) pa da postavim cenu prema tome.. Kartica je 6950 otkljucana u 6970, verujem da je izasla iz garancije ali moram to jos proveriti, nikakvih problema nisam imao sa njom od prvog dana. :: :: i imam 2x2gb corsair xms3 1600mhz, u garanciji josh 3 godine cini mi se :: :: Sta ja tu mogu izvuci od ovoga :: :: hvala :: :: :: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` :: Mario Andretti
Gledam ovih dana da uzmem 4gb rama da dodam(treba mi),32e sam nasao novi kingston 1600mh hyperx cl9(u radnji). A ovde 30e,tako isto na benchu,traze likovi za ram 35e+. Neverovatno.
edit:Alexi,za grafu oko 5.5k-6k dinara,ovo ostalo nek kazu kolege,samo ne kao ram,30e :) :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
:: Gledam ovih dana da uzmem 4gb rama da dodam(treba mi),32e sam nasao novi kingston 1600mh hyperx cl9(u radnji) :: A ovde 30e,tako isto na benchu,traze likovi za ram 35e+ :: Neverovatno :: :: edit:Alexi,za grafu oko 5.5k-6k dinara,ovo ostalo nek kazu kolege,samo ne kao ram,30e :) : :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Ti da odes na jedan pregled kod ocnog i posle toga da prestanes da se proseravas na forumu(nije ti prvi put,direktno na meni).Lepo pise kome je upucen odgovor.
Ljudi traze jos uvek 100 evra za 5850, negde 90e, isto tako za 6870. Ne bih ja ovo dao ispod 110.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: 6970 od 90e do 120 :: ram oko 25e do 35 :: :: :: :: Posto sam cuo da su poskupele amd karte, a meni je stigla nova, prodao bih svoju ali nemam predstavu koliko mogu da trazim. Nema ih nigde na oglasima (bar ja nisam nasao) pa da postavim cenu prema tome.. Kartica je 6950 otkljucana u 6970, verujem da je izasla iz garancije ali moram to jos proveriti, nikakvih problema nisam imao sa njom od prvog dana. :: :: :: :: i imam 2x2gb corsair xms3 1600mhz, u garanciji josh 3 godine cini mi se :: :: :: :: Sta ja tu mogu izvuci od ovoga :: :: :: :: hvala :: :: :: :: :: :: `If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` :: :: Mario Andretti
Ako igras bf 3 ili bf 4,8gb je obavezno.Ja takodje imam problem recimo u Path of Exile kad dignem igru pa alt-tab i sve zivo sto pokusam u pozadini haos,jer path povuce preko 3gb.
@djokosrb Neigram BF aktivno tj predjem ga SP pa batalim xD Ono sto igram je Dota 2 i Skyrim malo manje, takodje brdo svakakvih ostalih igrica koje predjem pa obrisem, do sad nisam imo problema sa RAM usage :)
@Adzem Razumem te potpuno i kontam da mi ne treba, nego reko sistem ce da dise bolje i multitasking isto pa zbog toga pitam :D
@Stefano moze za 25eur ako si raspolozen, ja sam u ns-u.
koristio sam ove rame i sad uzeo 2x4gb iz istog razloga kao i ti (nije da mi je bilo potrebno) i mogu ti reci da mozda malkice brze radi win pod vecim opterecenjem ali nishta previshe znachajno. Kad sve pokrenem sto mi treba otprilike mi zauzme 4gb rama pa je onda dobro imati josh 4 rezerve.
Mislio sam da mogu malo vise izvuci iz kartice bas zbog tih lite coinova i slichno.. onda nesto i nisu skocile cene amd karti.. ovo mi je realno po performansama koliko danas vredi, a mislio sam da vredi vise :)
pa ako ne bude išlo spuštaš polako cenu. S druge strane, teško da možeš pri prodaji svoje polovne karte (verovatno bez garancije) da se vadiš na skok cena novih karti.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
je realno, tesko da ce neki rudar da kupi referentnu karticu pa da trazis vise. a i 6950 otkljucana nije isto sto i 6970, jer 6970 ima 1x8pin + 1x6pin za pcie, a 6950 ima 2x6pin.
Volio bih da mi bilo koji napredniji korisnik objasni, kako mu je 8 gb rama za danasnje uslove dovoljno? Prosto, ako pokrenete npr. GC,FF, Sliepnir, YT Downloader, ekvilajzer za 7.1, Antivirus, Malwarebytes Antimalware, neki sw zid,utorrent, Daum PotPlayer, BS player, generator za BitCoin i napravite automatski generator za izmjenu pulova, pokrenete bilo koju igricu kao npr. Crysis ili BF ili CoD i radite sa AutoCad-om, nema sanse da trosite manje od 10 GB, pod punim opterecenjem, a da mozete sve lako da prebacujete preko alt tab kombinacije. Ako ste standardni korisnik, 4 GB vam sigurno nije dovoljno( pod uslovom da ne koristite swap fajlove na hdd-u, sto, licno smatram vrlo debilnim u danasnjim uslovima, jedino ako se zeli sto prije ostati bez mehanickog diska), a 8 je ono knap pod win 7 64, mozda pod win 8.1 je malo bolje za oko 400 Mb, jer bolje barata sa memorijom. Znaci, za najosnovnije je 8 Gb optimalno. Ne kazem da se na starim konfiguracijama ne moze sa 4gb rama, E5700, 6870 ili 650 ti ne moze igrati sve ok, ali to nije to, cak ni na 19 incnim monitorima. Jednostavno, dozivljaj nije isti, a ujedno da zelim da kad pritisnem alt tab kombinaciju, pa da cekam 2 minuta da izadjem na desktop, ne odg mi. Namjestim ljudima i pogasim gomilu nepotrebnih servisa i oni se mogu igrati, ali meni to nije to.
A nov Kingshit 2x4 gb ima za 57 e nov po maloprodajnim cijenama. Sto bi neko placao 30 e za 4 gb polovno ? Samo onaj ko je neobavjesten ili ima kesa za bacanje. Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.