Ja bih isao na Munju ali sam citao da se greje tj da hladjenje nije adekvatno reseno. Shone ima tu kartu pa moze iz prve ruke da ti kaze nesto vise. Za Asus nisam cuo da ima bilo kakvih problema.
Imao sam priliku da detaljno testiram obe, ne zna se koja je bolja, ako bih morao da biram, onda bih uzeo Lightning zbog upadljivijeg estetskog efekta.
Re: ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 ili MSI GTX 780 LIGHTNING...
08.01.2014. 13:50
status: user broj poruka: 19012
Po meni ASUS ume da napravi hladniju i po dizajnu na oko kvalitetniju kartu(materijal), i jos sa nekim interesantnim detaljcicima, kao sto su poboljsani mos-fatovi i led diode kod napajanja za indikaciju.. ali je zato i malo skuplja. Ja bih isao na asus.
:: :: Ajmo na brzinu.. :: :: Mishljenje na sunce.. :: ::
:: Procesor dovoljan za tu kartu i jedan monito :: napajanje takodje dovoljno :: Uzmi sta god i javi sta odluci na kraju i utiske :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
:: Po meni ASUS ume da napravi hladniju i po dizajnu na oko kvalitetniju kartu(materijal), i jos sa nekim interesantnim detaljcicima, kao sto su poboljsani mos-fatovi i led diode kod napajanja za indikaciju.. ali je zato i malo skuplja. Ja bih isao na asus :: :: :: :: :: :: Ajmo na brzinu.. :: :: :: :: Mishljenje na sunce.. :: :: :: ::
Pogresna konstatacija.. Crysis 3, Far Cry 3 , Call Of Duty Ghsosts, Tomb Raider , Assassin`s Creed IV itd.. Na maxed out u rez 1080p ces tesko da imas 60 fps-a ! Crysis 3 je nemilosrdan , za njega je potrebno setovati na FXAA recimo uz maksimalne detalje sa nativnom rezolucijom monitora i to da ti GTX780 bude zestoko overklokovan! Znam o cemu pricam jer sam proverio sve detaljno..
I jos jedna stvar,kada zazive next gen konzole bice sve zahtevnijih PC igara jer ce graficki biti dosta naprednije nego ove danas koje mozemo videti.
Doduse uvek kazem pa cu i sad napomenuti.Zavisi kakvi su standardi i afiniteti. Nekom je i 30 fps-a ok , neko je rad da skine detalje i da ustroji grafiku,da smanji rezoluciju zarad veceg FPS-a a neko zeli da ima maksimalni uzitak bez kompromisa..
I opet jako je tesko sve to postici jer ne postoji single GPU karta koja moze sve da istera na maksimumu a da imas prihvatljiv frame rate . Zato ja igram Crysis 3 sa FXAA jer je kompromis tog tipa prihvatljiv, imam odlican frame rate a razlika u AA nije nesto specijalno a pogotovu nije vredna zrtve tolikih frejmova jer drasticno ti otkine frame rate kada setujes na MSAA ili TXAA i sl..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Iskreno danas sve preko GTX770 je potpuni overkill i bacanje para :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Sve te igre sem Crysisa idu u 60 fpsa u 1080 na max detalje i sa GTX770 pa i slabijim kartama. Ne računamo uključen AA jer na max rezoluciji sve fino izgleda ionako, ali kako gledam Guru3D review za MSI GTX770 Gaming idu igre sasvim fino i sa AA, FC3 ide na 60 na primer i to na 1920x1200
Koja igra ne radi na 60 fpsa radiće na 40-45 fpsa na max detaljima u nativnoj rezoluciji što je za mene sasvim dovoljno za normalan gaming i svaki naslov danas. __________________ Scourge of PCBerza
40-45 fps je za mene neprihvatljivo a to znaci da je min fps daleko manj sto je jako lose! Ja ovde govorim ne o average fps vec o min od 60 fps ! Jednostavno sve ispod toga nije fluidno!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ovo mu dodje ko kad narkic predje sa Marije-Ane na praskove...
Samo nemoj da kazes da je to PRO igranje posto za mene PRO znaci zivis od TOGA a ne za TO !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: 40-45 fps je za mene neprihvatljivo a to znaci da je min fps daleko manj sto je jako lose :: Ja ovde govorim ne o average fps vec o min od 60 fps ! :: Jednostavno sve ispod toga nije fluidno :: :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Nema svako isti standard kao ni ostro oko , brze reflekse.. Da ne pricam od FPS (First Person Shooter) fanaticima koji pice multi i kojima je svaki frame rate bitan.
Ljudi su podeljeni i uopste nije pitanje ko je pro i zivi od toga i ko voli gaming i u tome uziva.
Sve zavisi od afiniteta i standarda koji odredjena individua potrazuje. Tu su stvari apsolutno jasne i svaka diskusija na tu temu je bespotrebna i neozbiljna!
A cak i da ne postoje standardi od korisnika do korisnika i licni afiniteti postoji pravi i realan standard fizicki izmeren i klasifikovan i 60 fps i preko spada u najfluidniji gaming!
:: 40÷45 FPS neprihvatljivo.. :: :: He, he, he.. :: :: Ovo mu dodje ko kad narkic predje sa Marije-Ane na praskove.. :: :: Samo nemoj da kazes da je to PRO igranje posto za mene PRO znaci zivis od TOGA a ne za TO !! :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: 40-45 fps je za mene neprihvatljivo a to znaci da je min fps daleko manj sto je jako lose :: :: Ja ovde govorim ne o average fps vec o min od 60 fps ! :: :: Jednostavno sve ispod toga nije fluidno :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Re: Re: Re: ASUS GTX780-DC2OC-3GD5 ili MSI GTX 780 LIGHTNING...
08.01.2014. 17:18
status: user broj poruka: 19012
treba da promenis nick u acorepeater ili papagaj, ako nisi pomenuo tu pastu jedno hiljadu puta minimum na forumu.. pritom verovatno ni sam ne znas sta je pasta i njenu svrhu, a usput ne prestajes da lupas vezano za mnogobrojne stvari, ukljucujuci i pitanja cije odgovore ume moja baba preko tableta da izgugla A za prozivke si posebno nadaren i kompetentan
@sky 40-45 fps neprihvatljiv? Mozda na rezoluciji od 20mpx se mozda nesto i primeti:)
:: Nisi zacinio pricu da stavljaju bolju pastu.. hahah :: :: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / Cooler Master Vanguard V :: :: :: Po meni ASUS ume da napravi hladniju i po dizajnu na oko kvalitetniju kartu(materijal), i jos sa nekim interesantnim detaljcicima, kao sto su poboljsani mos-fatovi i led diode kod napajanja za indikaciju.. ali je zato i malo skuplja. Ja bih isao na asus :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajmo na brzinu.. :: :: :: :: :: :: Mishljenje na sunce.. :: :: :: :: :: ::
Rekao sam meni je neprihvatljivo sto ne znaci da tebi nije. Gore sam objasnio da se korisnici razlikuju a kako god okrenes 40 fps jednostavno nije maksimalno fluidno i tu se sva prica zavrsava!
:: @imarkovi :: :: Rekao sam meni je neprihvatljivo sto ne znaci da tebi nije :: Gore sam objasnio da se korisnici razlikuju a kako god okrenes 40 fps jednostavno nije maksimalno fluidno i tu se sva prica zavrsava :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Ta tvoja konstatacija pije vodu samo i iskljucivo zbog razlike u engine igara . A 60 FPS i te kako je fluidno , tj od 60 pa na dalje.. Sve ispod 60 FPS je rastezanje slike .. Mene oci i glava vec polako pocinju da bole ako FPS spadne na 30-40 i realno mi postaje muka.To sam probao sa slabijim kartama..
:: Nije maksimalno fluidno ni 60fps-a :: :: :: :: @imarkovi :: :: :: :: Rekao sam meni je neprihvatljivo sto ne znaci da tebi nije :: :: Gore sam objasnio da se korisnici razlikuju a kako god okrenes 40 fps jednostavno nije maksimalno fluidno i tu se sva prica zavrsava :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Far Cry 3 na 30 i kusur FPS-a (average) je po meni jedva prihvatljiv, moze da se igra jer FPS kod mene nije padao ispod 30, ali daleko je to od fluidne igre. 50 i kusur FPS-a je super fluidno, pa i kad padne na nekih 40 i kusur, opet ne oseca se taj pad, nema naglog seckanja itd, pisem iz svog iskustva.
Betmen poslednji, kad sa 60 FPS-a naglo u nekim scenama padne tipa na 40 i kusur, oseti se ta razlika a nekad dodje i do seckanja slike, to seckanje je tipa na sekundu, ali opet nije prijatno kada gledas u 45,6 FPS-a i vidis kako ti je odredjena scena `secnula` pri tom FPS-u koji je opet komotno igriv u vecini igrica.
Btw, obe igre su originalne i patch-ovane, tako da je svaka nedoumica vezana za samu igru iskljucena. (los krek, losa kopija igre itd).
Nije samo do ukusa u smislu da je nekome komotno i 30 FPS-a za igru jer opet zavisi od igre do igre, a ja sam naveo dva primera i svoje zapazanje.
45 fps-a? Pa mozda u betmenima, rajderima i tako dalje. Ako dodje do zahtevne scene, prezivece se 40-50 fps-a.
Ali ako igrate multi bad company2 ili trojku, pa ako udjete u guzvanjac i padne vam fps na 40 recimo, jako je tesko odreagovati i dati svoj maksimum od igre u tom trenutku. Refleksno mozete samo nasumice da odreagujete, jer vas mozak nije primio cist i tecan signal od monitora, samim tim nije celokupnu situaciju skenirao i zato ne zna gde je problem, tako da ne mozete u tim milisekundama eliminisati tacno nekoga ko vas puca, ili onoga ko je kljucan u tom trenutku(da bude likvidiran). Mozete samo da se uzivite i makljate nasumice, ali koja je svrha svega toga, ako ja ne vidim lepo igru i ne registrujem vecinu stvari koja se odvija pred mojim ocima. Takodje i obaranje detalja veoma pomaze i moze da se igra samo bolje u odnosu kada je igra prosto ``prenatrpana`` i vas mozak bespotrebno opterecen sitnicama, a coveka recimo ne mozete da vidite(bar ne odmah) i dobijate metak u celo. Znaci 80+ slika u sekundi, plus preko 100 puta osvezena slika od strane monitora u sekundi, jednostavno ``musthave``
Eh sad, cela ova prica nema smisla jer sam zavalio da je pola njih coravo, ili bolje receno moc zapazanja ravna nuli bato. Tako da se na isto vata, ko mari koliko slika u sekundi, herca... Vazno je da se mi dobro zabavljamo i da se igraju kvalitetne igre, a ne ove sto se stancuju za mamine debilcice i degenerike sto dobijaju hranu na posluzavniku ispred monitora. Jedi, jedi, pile mamino, napolju se prangija na sve strane, bolje da ja znam da si tu bezbedan pile mamino, nego da mi te neko povredi od onih manijaka. I verujte mi, nisu godine bitne, ovu pricu sam ocima svojim lepim plavim gledao kod ljudi kojima je uveliko vreme cak i porodicu da imaju...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.