AMD Unveils FreeSync – Nvidia G-Sync without the Added Cost
STRANA 1 OD 2
DmasteRNo1
AMD Unveils FreeSync – Nvidia G-Sync without the Added Cost
07.01.2014. 09:27
T56232
status: user broj poruka: 6102
http://bit.ly/KuxYJl Naleteh slučajno na ovo, pa da prenesem vest pre nego što se jave dežurni kenjatori iz suprotnog tabora. Uglavnom, AMD radi na ekvivalentu nVidijinog G-Sinka, koji će biti za džabe.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
ljude koji otvore temu samo da bi srali po firmi koju ne vole, po nekom njenom proizvodu ili marketinškom potezu i povrh svega po ljudima koji kupuju proizvode firme koju ne vole?
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
In our review I was pretty pleased with G-Sync. I’d be even more pleased if all panels/systems supported it. AMD’s “FreeSync” seems like a step in that direction (and a sensible one too that doesn’t require any additional hardware). If variable VBLANK control is indeed integrated into all modern AMD GPUs, that means the Xbox One and PS4 should also have support for this. Given G-Sync’s sweet spot at between 40 - 60 fps, I feel like “FreeSync” would be a big win for AMD’s APUs.`
.... Nema potrebe da se raspiruje opet. GSync je proglasen `tehnologijom`, sto ce i biti isticano onim malim stikerima na kartonskim kutijama nekih monitora i to je to. Koska prosla vec... A da ima NVidia fanbojeva koji su ovde, u najmanju ruku, `zaglupljivali` ostale ljude koji su odmah reagovali na tu `tehnolosku` budalastinu, to ima...
Kome se trose pare, neka kupi GSync monitor. Verujem da ce mu komsija zavideti kao nikada...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
da nVidija to `nije` mogla da reši kroz drajvere ili neku drugu vrstu softvera, a evo sada se to AMD udradi i još će da bude za džabe. U raspravi na Sikiri jedan kolega reče da ovo neće raditi na nVidiji, već samo na AMD-u i to u kombinaciji sa monitorima koji podržavaju VESA VBLANK. Ako je to tačno, opet neće biti idealno, ali svakako jeftinije nego kod nVidije.
Koji god standard monitor podrzavao, on ima definisane hercaze u odredjenim rezolucijama koje podrzava. I to je citljivo iz drajvera za isti taj monitor. I tu imamo neophodnu nam REFERENCU. Sinhronizacija nije problem ako se ima jedna od referenci. Koja je muka da se jednom mocnom GPU-u danasnjice softwerski `ispolira` ponasanje prilikom slanja slike monitoru ?
Nikakva.
Rekoh vec u jednoj od tema ranije kada smo se prepucavali oko ovog pitanja da je apsolutno moguce i softwerski ili nekim od koprocesora sve uskladiti ili `sinhronizovati`
Frejm je gotov proizvod, a fluktuacija frejmova (nejednak ritam njihovog pristizanja na prikazivanje) se da uskladiti navise nacina i tacka.
Moze i NV i AMD da prodaju `novitete` koliko god hoce, i verujem da se ljudi iz Matroxa koji su nekada davno resavali napredak RAMDAC-a samo smeskaju :)
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Da neko od AMD fanova i fanboyeva ne bi protumacio kako me je ovo pogodilo posto su na tim frekvencijama pa su im i zakljucivanja shodna tome , ne ovo je samo konstatacija koliko je AMD ocajan i koliko pokusava svaki put da iskopira sve ono sto nV uradi ali naravno njihov rezultat i jeste samo bleda kopija i nista vise..
Ovi sto misle da ce sw da odradi zadatak na nivou hardvera grdno se varaju . I sttutering i dropovi i microsttutering kao i flt su deo sw optimizacije ali u skladu sa tehnologijom koju pruza hardver.Do neke granice to moze da se ispegla ali samo do neke i to nikad nece biti to!
Onaj ko uopste ima nekog elementarnog znanja i iskustva u ozbiljnijem gaming-u i testiranju hardvera ukapirace o cemu se ovde radi..
A sto se tice ovog FreeSync-a ili kako vec tece ova marketinska kampanja osecam da ce biti samo jos jedna karika u lancu marketinske obmane korisnika..
Zna se sta treba za smooth gaming - nVidia i G-Sync , nemoj da vam Adzem dodje da vam sve pojasnjava :)
Sta da vam kazem , Sretan Bozic i uzivajte u `tehnologijama` koje vam pruza AMD .. E sad moze i pesmica u to ime :
a mozes li nam reci za koju si ti firmu projektovao procesore/graficke karte pa si dovoljno strucan da solis pamet i serendas u enormnoj kolicini postova,~15k...
volim intel i nvidiu,oduvek sam imao intel i nvidiu,trenutno su najbolja opcija za gaming ali samo ne znam kako si ti to doprineo njihovom uspehu da sad imas potrebu da kenjas toliko? ne znam koji ti je kurac stvarno, il si troll il si stvarno toliki idiot. u svakom slucaju potrudicu se da zaobidjem ovaj forum posto nemam vise snage da citam postove 3 idiota koja stalkuju svaki jebeni post i seru neke romane sa povrsnim google ili pak nikakvim znanjem...
a sve to na tudjem terenu, nije dovoljno sto igraju kao gosti i treba da se ponasaju u skladu sa tim, oni se i dalje guraju u te neke price gejminga, gospode pomiluj, gooospode pomiluuuuj... umesto da udare glavni marketing za ono sto su jedino optimizovani i dobri, oni i dalje o babama i zabama, a jebeni katalizator ne mogu da poprave da ne baguje, gde je dalje cela ta prica pitam se.
Il igra neko ovde igre ili samo gleda neke brojeve i benchmarke? Uglavnom ovi sto imaju neke besne masine odigraju 1 igru u 3 meseca koliko sam primetio na ovom forumu, dok ljudi sa grafickama od 100e igraju sve zivo, ili gresim?
Interesantno..Dok se kafica ispijala naletim na ovaj clanak sa opisom o ovom fenomenu :) Jos interesantniji je sam tekst koji potvrdjuje sve ono sto sam istakao u postu iznad ..
AMD’s FreeSync is a Direct Reply to Green’s G-Sync. Does Not Compare to G-Sync based on the Demo at CES.
Sadly however, free is not always best. Both G Sync and FreeSync were demoed at CES, and the former was clearly superior and by leaps and bounds at that. Thing is, AMD FreeSync is basically a software based approach to GPU and Monitor syncing while G Sync is a hardware based approach to the same.
Furthermore, G Sync is relatively hassle free, If you have a G Sync Monitor and an Nvidia Card you are all set.
For Free Sync to wok you need to find the correct type of monitor (if you do not already own it) and of course an AMD GPU.
However as AnandTech points out, unlike G Sync FreeSync is nowhere near the polished product that Green’s is. AMD’s software technology works on the basis of the VESA standard for controlling VBLANK (Vertical Blanking Interval). Basically a Variable Frames based approach to Synchronization. Therefore you need to have a monitor that supports aforementioned techs to run FreeSync. However if you already have a monitor that does, and an AMD Card, then you are good to go.
Poenta , FreeSync nije ni blizu onog sto donosi G Sync niti funkcionise na isti nacin. Takodje je potrebno uskladiti kompatibilnost izmedju komponenti da bi to funkcionisalo a radi samo sa AMD kartama!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Sad mi i ovaj moj od 120 herca bezveze, mogu misliti kako se osecaju ljudi poput lepog saleta i ostalih koji dozivljavaju seksualni vrhunac sa brojem slicica u sekundi, a neprestano gledaju u ispucalu sliku, koja im dodatno zamara mozak jer secka i mozak ne dobija tecan i koliko-toliko prirodan prikaz(signal) sadrzaja...
Ah, da. U pitanju je jos jedan marketinski trik, jel tako drugari? Ili oni u jos ludjoj kategoriji: ``ma sve je to isto, nema razlike`
Naravno, posto apsolutno podrzavam Nvidiu i ovu novu tehnologiju, jer su mama i tata za gejming bez dalje nepotrebne rasprave, glupo je da ne ostanem objektivan i ne kazem sta mi smeta kod cele ove price, za sta sam opet apsolutno u pravu. U pitanju je stara tehnologija za monitore, plus sa ovom dzidza bidzom to sve ispada jezivo papreno, da ne pominjem kakve ce nase cene tek biti... Znaci matematika je prosta, mi koji znamo sta je monitor u prici gejminga i koji ne pristajemo na kompromise, bicemo blago receno ODRANI. Jer ja smatram, da u 2014-oj godini, nije nista vanzemaljski i preterano forsirajuce da smo dobili recimo na trzistu vrhunski gejming monitor od 177hz-a, ips panel, dijagonale 22 i 24, sa rezolucijom od 1900x1200(16:10) sa sve ugradjenim ovim cipom, za recimo nekih 350e okruglo.
Ovako na trzistu imamo aktuelnog asusovica za ravno 40k, znaci sa g-sync-om verovatno u nasoj zemlji ravno 60k. Pa ja vas pitam za sta 60k? Za monitor? Za izmisljenu toplu vodu?
Ajd nabavi sebi neke naočare, pa ćeš videti da sam ja napisao u jednoj rečenici (da je potreban monitor koji podržava VBlank i AMD karta) za šta je tebi bio potreban ceo roman, minus omalovažavanje i obavljanje velike nužde.
@Adzem Smanji malo doživljaj sa tim tvojim GEYmingom, nemoj da obavljaš veliku nuždu svaki put kad to i Sajko uradi, i biće ti mnogo lepše i lakše u životu. Na kraju ćeš svatiti da možeš da uživaš i u igranju na AMD kartama, a uštediš i pokoju kintu.
E dobar ti ovaj pajser sto objasnjava ima 30K+ pregleda... Da pozivi jos 7K godina pa ce da stigne PSY-a... Pri cemu mora svako malo da klikne bar jednom na svoj snimak...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: smejurija crveni moji ljutiti ljudovi.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Lg5TAUrtXx :: :: http://www.youtube.com/watch?v=fghQh0Y4oA :: :: Sad mi i ovaj moj od 120 herca bezveze, mogu misliti kako se osecaju ljudi poput lepog saleta i ostalih koji dozivljavaju seksualni vrhunac sa brojem slicica u sekundi, a neprestano gledaju u ispucalu sliku, koja im dodatno zamara mozak jer secka i mozak ne dobija tecan i koliko-toliko prirodan prikaz(signal) sadrzaja.. :: :: Ah, da. U pitanju je jos jedan marketinski trik, jel tako drugari? Ili oni u jos ludjoj kategoriji :: ``ma sve je to isto, nema razlike :: :: Naravno, posto apsolutno podrzavam Nvidiu i ovu novu tehnologiju, jer su mama i tata za gejming bez dalje nepotrebne rasprave, glupo je da ne ostanem objektivan i ne kazem sta mi smeta kod cele ove price, za sta sam opet apsolutno u pravu :: U pitanju je stara tehnologija za monitore, plus sa ovom dzidza bidzom to sve ispada jezivo papreno, da ne pominjem kakve ce nase cene tek biti.. :: Znaci matematika je prosta, mi koji znamo sta je monitor u prici gejminga i koji ne pristajemo na kompromise, bicemo blago receno ODRANI :: Jer ja smatram, da u 2014-oj godini, nije nista vanzemaljski i preterano forsirajuce da smo dobili recimo na trzistu vrhunski gejming monitor od 177hz-a, ips panel, dijagonale 22 i 24, sa rezolucijom od 1900x1200(16:10) sa sve ugradjenim ovim cipom, za recimo nekih 350e okruglo. :: :: Ovako na trzistu imamo aktuelnog asusovica za ravno 40k, znaci sa g-sync-om verovatno u nasoj zemlji ravno 60k. Pa ja vas pitam za sta 60k? Za monitor? Za izmisljenu toplu vodu :: :: :: ::
`Il igra neko ovde igre ili samo gleda neke brojeve i benchmarke? Uglavnom ovi sto imaju neke besne masine odigraju 1 igru u 3 meseca koliko sam primetio na ovom forumu, dok ljudi sa grafickama od 100e igraju sve zivo, ili gresim?`
Amin.
Elem mnogo vise sam uzivao igrajuci se na matoroj TNT2 kartici nego sada na hardveru koji podrzava dvocifrene direktne iksove.
Lepo je da obe strane rade na nekim poboljsanjima ali ono... koliko je ovo zaista potrebno za potpuno uzivanje u igri? Pre je bilo nesto u fazonu gledajte kako moja kartica izvlaci 250 frejmova a sada ce biti gledajte kako moja kartica dobro zakucava igre na 60 frejmova, bolje od one iz suprotne firme?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.