Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
1 monitor a 2 PC
STRANA 1 OD 1
arsaD 1 monitor a 2 PC 14.09.2007. 16:37 T5623

status: user
broj poruka: 412
Zanima me, postoji li monitor na koji se mogu prikljuciti 2 PC? Razmatram tu mogucnost, pa bi mi neki savet koristio.
Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alisse Bilo koji skuplji 14.09.2007. 16:46 #27576

broj poruka: 23

Svaki skuplji monitor koji ima oba ulaza D-SUB i DVI.

Od tebe zavisi koju dijagonalu zelis.

Predlog za 17`` je SyncMaster 731BF

Predlog za 22`` je LG 221 SW
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Tesko da ce to ici tako 14.09.2007. 16:57 #27577

broj poruka: 5710
Vecina ovih minitora moze da prima samo jedan izvor signala u isto vreme: ili sa analognog DSUBa ili sa digitalnog DVIa. Tebi treba monitor koji ima switch input-e. Moj Sony E530 ih ima. Postoje SVGA splitteri koji sluze za usmeravanje signala sa jedne ili druge masine, ali moras uzeti kvalitetne kako ne bi doslo do gubitka u kvalitetu signala. Obicno su prekidaci realizovani preko tranzistora i releja. Npr. Roline-Rotronic, Digitus, D-link, Linksys su OK. Ili pazarai KVM 2port switch (firmiran) koji ti daje da povezes 2 masine (PS/2 i VGA) na 1 monitor, 1 tastaturu i 1 mis. Posto su obicno analogno VGA imas konverter ako ti dodje masina sa samo DVIem

- R a v e n L o r d -

Japanese Provereno 14.09.2007. 18:24 #27581

broj poruka: 10
2 port KVM switch koristim skoro 3 godine. Preporučio bih 4 port KVM switch jer se nikad nezna, možda zatreba za neki PC više.
arsaD KVM switch 14.09.2007. 19:03 #27584

broj poruka: 412
ce ipak doci u obzir. Hvala svima na pomoci.

VMARC Re: KVM switch 14.09.2007. 23:48 #27607

broj poruka: 9425

samo pazi da uzmes neki kvelitetan, preko 20 evra za 2 porta, jer imas takvih krzeva da mozes imati silne probleme u radu :)

:: ce ipak doci u obzir. Hvala svima na pomoci.
::
xenox KVM 15.09.2007. 02:12 #27615

broj poruka: 1404
Ja koristim Digitusov 2. porta vec duze vreme. Sasvim sam zadovoljan istim...
Lako se menja sa kompa na komp (dvaput Ctrl - a moze i da se ikljuci pa onda ide sa num lock i f1/f2) a mislim da su i najjeftiiji...
Rezolucija koju teram je 1600*1200 na 60Hz.
VMARC Re: KVM 15.09.2007. 03:52 #27618

a ja bas jurim taj softverski, nisam mogao da nadjem. znaci digitus je ok. tnx 4 info.

:: Ja koristim Digitusov 2. porta vec duze vreme. Sasvim sam zadovoljan istim..
:: Lako se menja sa kompa na komp (dvaput Ctrl - a moze i da se ikljuci pa onda ide sa num lock i f1/f2) a mislim da su i najjeftiiji..
:: Rezolucija koju teram je 1600*1200 na 60Hz.
MACHINE Re: Re: KVM 15.09.2007. 07:46 #27620

broj poruka: 5710
I ja imam Digitus OC12 (OK je) jer mi jedino on nije brljavio sliku na mom Sony 21`. Cak sam uzimao i D-link (niko u gradu ga nije mogao nabaviti, pa sam izbunario preko veze 1 primerak za 35e) koji je stvarno extra izrade ali dobio sam duhove (tanji kablovi), ali to samo kod mene. Moram, doduse reci, da mozes naci D-link, LinkSys i pravi svajcarski Roline (ne Rotronic) koji su zaista odlicni. Dakle, ako ne nadjes Dlink, Roline ili Linksys (30-40e) uzmi slobodno Digitus (25e)

- R a v e n L o r d -

:: a ja bas jurim taj softverski, nisam mogao da nadjem. znaci digitus je ok. tnx 4 info
:: :: Ja koristim Digitusov 2. porta vec duze vreme. Sasvim sam zadovoljan istim..
:: :: Lako se menja sa kompa na komp (dvaput Ctrl - a moze i da se ikljuci pa onda ide sa num lock i f1/f2) a mislim da su i najjeftiiji..
:: :: Rezolucija koju teram je 1600*1200 na 60Hz.
VMARC Re: Re: Re: KVM 15.09.2007. 12:58 #27627

:: I ja imam Digitus OC12 (OK je) jer mi jedino on nije brljavio sliku na mom Sony 21`. Cak sam uzimao i D-link (niko u gradu ga nije mogao nabaviti, pa sam izbunario preko veze 1 primerak za 35e) koji je stvarno extra izrade ali dobio sam duhove (tanji kablovi), ali to samo kod mene. Moram, doduse reci, da mozes naci D-link, LinkSys i pravi svajcarski Roline (ne Rotronic) koji su zaista odlicni. Dakle, ako ne nadjes Dlink, Roline ili Linksys (30-40e) uzmi slobodno Digitus (25e
:: - R a v e n L o r d -

I onda dodje Machine ...

TNX Man, 4 precisley comment, as allways.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs