Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji monitor?
STRANA 1 OD 1
cibic Koji monitor? 06.01.2014. 11:46 T56218

status: user
broj poruka: 105
http://emmi.rs/monitor-monitor-215-benq-gw2255-va-led.11.html?productId=35308

http://emmi.rs/monitor-monitor-215-philips-226v4lab-00-led.11.html?productId=27805

http://emmi.rs/monitor-monitor-215-philips-223v5lsb-00-led.11.html?productId=39229

Koji monitor od ova 3 ili imate jos neki predlog u tom cenovnom rangu???

Potreban mi je sto siri ugao vidljivosti, a da nije IPS matrica jer je skuplja, sasvim je dovoljan ugao 160-170, da nije VGA i da se mogu lepo gledati filmovi na njemu, nije potreban za igre.

dijagonala 21,5`, 22`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli 06.01.2014. 12:37 #535575

broj poruka: 1383
Ovaj Benq na papiru deluje bolje od ostalih jer ima VA panel (za razliku od druga dva) i samim tim ima bolje uglove (iste kao IPS), ali bolje nađi test za svaki da proveriš za svaki slučaj, a idi i uživo da vidiš narvno.
Žale se ljudi da je primetan ghosting na VA palelima (mada to isto kažu i za IPS a ja to nikada nisam primetio), ali pošto nećeš da igraš to ti nije baš značajno.
Idi i vidi uživo u svakom slučaju.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 +1 za Philips 06.01.2014. 12:53 #535577

broj poruka: 17093
Uzmi i uzivaj slobodno.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 06.01.2014. 13:26 #535578

broj poruka: 2836
Nista od toga, uzmi ovaj:

http://www.voucher.rs/proizvod/21-5-e-line-227e4qhad-00-ips-led-monitor/5246

Cena je sasvim ok za IPS monitor.
Seerauber re 06.01.2014. 14:13 #535587

broj poruka: 947
ako nećeš taj ips PHILIPS 21.5` E-line, što predlaže @Plamen, onda taj benq http://bit.ly/1aa2YYW 3 god. garancija

cibic re 06.01.2014. 15:01 #535591

Da da, video sam taj IPS, vrlo je moguce da padne odluka i za njega, samo me zanima kako ide garancija kada se kupi preko voucher-a?

Da je za mene ja bih odmah kupio IPS, posle LG w2252tq, msm da drugo nista ne moze da ga menja... a posto je cena najbitnija pri ovoj kupovini + garancija od 3 godine i prelazak sa CRT-a msm da je dovoljno i benq... :)

Jos jednom hvala svima!
Krecky Sto se tice Benq-a, 06.01.2014. 16:07 #535604

broj poruka: 393
uzeh ga za sestru pre nekoliko dana.
Sto se tice uglova gledanja, bolji su od TN-a, i to primetno. Mada ne kao kod IPS modela. Dolazi do diskolorizacije pri malo ostrijem uglu, ali ne i gubljenje kontrasta i zamucenja kao kod TN panela. Slika je ostra, bez ikakvih anomalija. Od prikljucaka ti je na raspolaganju DVI i D-sub.
Postolje se ne klima i odradjen je u piano black boji.

Mada, ako je Philips sa ips panelom dostupan po toj ceni, uzimaj i ne misli :)

cibic Re: Sto se tice Benq-a, 06.01.2014. 16:13 #535605

A sto se tice `duhova` kod filmova na 720p ripovima ili ako si gledao yifi.1080p?

Krecky @cibic 06.01.2014. 17:07 #535609

broj poruka: 393
Provericu sutra, ako ti nije kasno, pa ti javljam.

cibic @Krecky 06.01.2014. 19:18 #535633

Nije kasno i onako sutra ne rade ranje, taman je .)

Hvala ti jos jednom!
srdoch Re: Re: Sto se tice Benq-a, 06.01.2014. 20:11 #535640

broj poruka: 1260
Evo da se dopunim na kolegu Krecky-a.
Koristim taj Benq sa VA panelom već 2 meseca. Trudiću se da iznesem sve prednosti i mane ovog monitora tako da evo mojih utisaka iz prve ruke:
Reprodukcija boja je fantastična, crna boja odlična za razliku od TN-a. Nema probijanja pozadinskog osvetlenja čak ni po ivicama i uglovima. Kontrast takođe odličan kao i prelivi između tonova. Uglovi gledanja takođe sjajni, kao što kaže kolega boja malo promeni nijansu kada je veliki ugao ali ništa strašno. Ono što je najveća boljka TN panela su vertikalni uglovi dok su kod VA panela potpuno isti kao horizontalni što je velika prednost i nekome će mnogo značiti.

E sad idu mane. Iako je odziv deklarisan na 6ms (gtg) pri samom korišćenju sam imao utisak da je daleko više. Ghosting se naravno primeti ali treba napomenuti da dosta zavisi od brzine, boja i sadržaja koji se prikazuje. Na nekim prelazima gotovo da ga nema dok se kod pastelnih nijansi vidi i previše. Što se tiče filmova mogu korektno da se gledaju jer se zamućenje i ne primeti toliko osim ako nije baš neka speed akcija na ekranu. S tim da je većina filmova do 30fps-a slab odziv ovde nije toliko izražen i ne smeta previše.

Na kraju treba reći da monitor definitivno nije za gaming jer ghosting kad tad počinje da smeta. Ja sam igrao WoT na njemu i sa konstantnih 60fps odziv mi je baš pravio probleme u snipe modu prilikom nišanjenja. Nisam neki prezahtevan korisnik ali prilično mi je smetalo u toku igranja. Treba pomenuti da monitor ima neku vrstu overdrive-a za ubrzanje odziva i zove se AMA (Advanced Motion Accelerator) mada se meni rezultati tog moda kada je uključen uopšte nisu svideli.

::
:: A sto se tice `duhova` kod filmova na 720p ripovima ili ako si gledao yifi.1080p?
cibic re:srdoch 06.01.2014. 21:01 #535649

Hvala na detaljnim info... To me je i zanimalo, jer taj deklarisani odziv je gtg(gray-to-gray) a negde sam nasao podatak da je realan odziv(crno-belo) 25ms, sto mi zvuci previse...ali ako kazete da mogu solidno da se gledaju filmovi onda mi je to dovoljno.

srdoch Re: re:srdoch 06.01.2014. 21:44 #535655

broj poruka: 1260
Nema na čemu. Upravo sam i ja imao utisak da je toliki odziv, ali opet kažem nije kod svih nijansi, negde je gotovo neprimetno dok je na nekim bojama skoro nepodnošljivo. U globalu i nije tako strašno, pogotovo za taj cenovni rang. Za filmove se ne brini, nećeš imati većih zamerki. Po meni monitor je zbog sjajnog kolorita idealan za statične poslove tipa photoshop, izdavaštvo, obrada teksta, programiranje, i eventualno point&click avanture. Mene je VA panel oduševio zbog vertikalnih uglova tako da može da se koristi u portret modu bez da se primeti promena ugla ili oštrina prikaza zbog rasporeda rgb subpixel-a, što je kod TN-a nezamislivo.

:: Hvala na detaljnim info... To me je i zanimalo, jer taj deklarisani odziv je gtg(gray-to-gray) a negde sam nasao podatak da je realan odziv(crno-belo) 25ms, sto mi zvuci previse...ali ako kazete da mogu solidno da se gledaju filmovi onda mi je to dovoljno.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs