Rec je o asus k52f laptopu. Instaliran je WIN 8.1 i sve radi super ali je slika sa njegove integrisane web kamere naopako. Mislio sam da su losi drajveri pa sam promenio sve moguce drajvere i proizvodjace ali nista. Poceo sam da razmisljam da otvorim kuciste panela i da okrenem plocicu na kojoj je kamera (valjda ce kabl da dohvati). Da li postoji neko pametnije resenje??? Procesor je I3 4Gb DDR3 a grafika je ona najobicnija sugava intel integrisana. Unapred zahvalan!!!!!
The notebook camera has the reversed image is because Windows Auto update updated the wrong driver for the camera from the Internet. To solve this problem, you can use the PID number to download and install the right driver from Asus download site. Please remember to uninstall the previous camera driver before install. (1) Enter into device manager. (2) Choose `USB 2.0... WebCam`, and right click to go to `Property`. (3) Click `Detail`, and find the PID number in `Value` as shown below. (4) According to the PID number and the model name, you can find the right driver on the Asus download site: http://support.asus.com/download/download.aspx (5) Please remember to uninstall the previous camera driver before install the right driver from Asus download site. There`re 2 ways to uninstall completely. a. Uninstall the camera in device manager, and restart the notebook. b. Uninstall the camera driver in control panel, and restart the notebook. Please follow below steps to proceed.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Moras otkriti od kojeg je proizvodjaca kamera: Suyin, Chicony ili Azurewave ugradjena u tvoj model i onda isprobavas drajvere za tu kameru od svih modela asus laptopova koji imaju tu kameru, neki mozda okrene sliku. Ja sam tako uspeo da okrenem sliku sa drajverom od nekog drugog modela asusovog laptopa
Probaj ManyCam program, on bi trebalo da sistemski preuzme kontrolu nad kamerom, u samom programu odradi rotaciju i ostavi da bude default. U svim aplikacijama koje koriste kameru (messengeri, skype itd.) umesto imena te asusove kamere (na USB) izaberi `ManyCam` i probaj tako...
Ako ne, onda ti je ideja da otvoris kuciste i okrenes kameru izgleda jedino trajnno resenje... Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
ManyCam rotira sliku ali mi u Skype/u da samo crnu sliku, tako da ne funkcionise.
A posto mi je kolega Seerauber rekao da trazim drajvere za druge tipove setio sam se da je na ovom lap topu bio polomljen panel i poklopac panela. Stavljen je poklopac od nekog X52 modela tako da je najverovatnije sa poklopcem stavljena i kamera od tog modela . U svakom slucaju hvala na odgovorima...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.