dostigo sam do toga, posle mnogo razgledanja na netu da je ovo best by kartica zasad sto se tice dx9 . najveci problem da ne moze da se nabavi asus -ova varijanta. znam da MSI nije bas najbolji, al sta kazete za njegove kartice? ovaj kosta 10 300 dinara, a asus 12 500 bi bio kad bi mogo da se nabavi. pitanjce: mogu li rizikovati MSI sa 3 god. garancije za te kinte? pozz
Probaj da nadjes Gigabyte..Mislim da je na testu 1950pro kartica ona dobila najvise ocene sto se tice odnosa kvalitet-cena..Ako ne mozes da nadjes tu Asus onda uzmi MSI..mislim ne znam sta da ti kazem..ja to ne bih kupovao,ali posto ima 3 godine garancije uzmi..jer iako se pokvalri samo je zamenis novo,a verovatno ces za 3 godine da promenis ovu kartu..pozz
Tesko za tu lovu,pre ce biti da je pogresna kategorija.Ja sam se nekoliko puta upecao ovde na berzi. Pogledajte ovo: http://www.pcberza.co.yu/komponente/group.php?id=114&pg=2 Kad kliknete na link Gigabyte Radeon X1950 Pro, 256MB, PCI-E (GV-RX195P256D-RH) pored kojeg pise 7659 din,otvori se - 1650pro! Poz.
Nove se tesko nadje nazalost, sad mi je nestao i MSI . A za polovne ja mislim da traze puno neki junaci, oko 140 polovan x1950pro... nema sanse da dam tolko i jos nema ni garanciju... Stvarno ne znam sta da radim... pozz
Je daleko ispred MSIa sto se tice ploca i grafika. MSI podjednako crkava i kadu su grafike i kada su ploce upitanju. Dakle, Asus, ili pre PowerColor, Sapphire, HIS
Razmisli o 7900GS Foxconn. Lako se pokrenu 5 zatvorenih pajpova Riva Tuner-om i onda je identicna kao 7900GT. Bas u svemu, mislim i na testove. A klokuje se nesto brze od 7950GT. Licno sam je testirao ovih dana.
Svaka preporuka.
Ako kupis, javi se da ti objasnim kako da je jednostavno osposobis u 7950GT bez cackanja po BIOS-u.
Bolje batali celu tu pricu i lepo uzmi neku GF8600GT/GTS ili AMD Radeon HD2600XT DDR3/DDR4 ako neces da menjas karticu jos duze godina, jer DX10 je vec tu a taj ATI tesko da je DX10 kompatibilan, a da ne spominjem HDTV i slicne stvari...
Licno sam imao zelju da uzmem i ja 1950 Pro, ali sam nesto povoljnije nasao 7900GS Foxconn i veoma sam zadovoljan. Za solidno manju cenu dobio sam priblizno jednaku, a uz malo intelektualnog napora i bolju karticu za igre. Van igara ATI-AMD je, cini mi se, za nijansu bolji.
Ne kazem da si pogresio sto si uzeo 1950 Pro, veoma mi se svidja taj model, kod mene je cena presudila (sada je nova 7900GS Foxconn 120-140 evra, kako gde, a ja sam uzeo koriscenu).
Vec sam narucio, pa cu videti u ponedeljak ili utorak, kad god stigne. Mislim da nisam pogresio. Polovne stvari volim kupiti samo od one, koga poznajem ili da znak kod koga je bio pre i sta je radio s time. Vec sam naisao na neke ruzne stvari, pa sam zavrsio sa polovnim stvarima. Zato kupim novu pa sam miran.
@neshadj Otprilike si u pravu, al dok nemamo normalnu Vistu, dotle DX10 moze da bude zaboravljen. Kad izlazi ekstra stabilan , tek onda cu kupiti dx10 karticu.
Slazem se. I ja kupujem novo po nesto povoljnijim cenama (drugar ima drugara), a polovno samo koga poznajem. Koga su zmije pekle i gustera se boji.
Mislim da nisi pogresio. Kao sto ne bi i da si uzeo 7900GS Foxconn.
Slazem se i za Vistu. Kao i apsolutno svaki program, vredi ga uzeti tek kada prelezi decje bolesti. Zamisli ovo: Das pare da bi bio beta tester nekog programa i trosio svoje zivce, umesto da se zabavljas ili radis za racunarom. Stravicno!!!
Kad se samo setim Windows XP pre svih zakrpa... Ni USB nije radio kako treba. A tek W98... Uzas!!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.