Elem, konacno se nakanim da pazarim setup od 3 monitora (Dell P2714h u sredini + 2 x Dell P2314H u portrait orijentaciji sa leve i desne strane). Naravno, posto mi se retko kad desi da kupim nesto i da to 100% funkcionise i ne bude falicno, s razlogom sam ocekivao neki feler, i danas nakon kraceg buljenja u monitor primetim da mi je nekako zuckast, naravno ne uniformno. Tako da patim od jebenog IPS yellow bleeda, i to me sad izludjuje (mada, kakvih je problema imao moj prethodni monitor, ovo je i dalje super). Ove 23-jke su ok, naravno, najveci i najskuplji je taj koji ima problem. Evo jedne fotke, kalibrisao sam white balance spram lista papira pored monitora, tako da je sve malo otislo u `muljave` ali na ostalim monitorima se ne primecuje neuniformnost, za razliku od ovog. Ukratko, krajnja desna strana ima neku normalnu nijansu bele, zutilo krece od centra pa na levo.
Koliko vidim, ima dosta ovih problema na raznim IPS monitorima u poslednje vreme. Ili je taj yellow tint, ili plavkasti ili ipak crvenkast. Dok na budzetskim varijantama i mozes tako nesto da ocekujes, ne bi smelo da se desava na skupljim serijama, al ko zna kakva se sve roba uvozi u Srbiju, i istocnu Evropu uopste. Imam dva Dell S2240L, i na jednom je blagi yellow tint, dok drugi nema taj problem. Mozes to da korigujes kalibrisanjem RGB vrednosti, ali nervira sama cinjenica da je monitor nov, a moras da ga podesavas, kalibrises i ostalo, da bi slika bila ok...
U jednom trenutku sam na stolu imao iz iste radnje 3 DELL-a 2412M, svaki je imao drugačije probijanje osvetljenja (intenzitet i pociziju), a color kalibracija Spyderom 4 Pro sva tri je bila nemoguća.
Počinje DELL da me brine. Ili ovde generalno stiže takva roba ili ja prosto nisam zadovoljan kvalitetom njihove E klase LED IPS monitora.
Iskreno, moje poverenje u DELL se završilo sa 2407 / 2408 / 2711 i 3011 CCFL monitorima, posle njih, sve nekeko nizbrdo. Mada ovo je viša klasa monitora, u tom segmentu je 2410 odličan. Za moj kriterijum, kupovanje DELL-a zato što može ODLIČNO da se kupi za MALA pare, otpada.
Medjutim, uvek bi pre uzeo DELL neko recimo BENQ. Vredi pogledat i HP zr2440w kao alternativu neke DELL 24-ke.
... je cinjenica da mozda zavrsim sa istim ili slicnim felerom. Ako nista drugo, ovo je najlaganija 27-ica ikad pa nije problem odneti je do radnje (koja mi je na 100m). Zanimljivo da su ove 23-jke obe koliko vidim lisene problema kako color tako i svetlosnog bleeda (mada ako su LED osvetljeni valjda ne bi trebalo ni da imaju svetlosni bleed?!) Jebem ga, izgleda mi ne gine da menjam. Fuck.
@Danijelk To sto si naveo da te nervira je apsolutni `must` kad su u pitanju monitori... iskreno govoreci ja do sada jos uvek nisam naleteo na monitor cija mi podesavanja iz kutije odgovaraju...
@Bax2003 Nemoj molim te da pominjes hebeni BenQ...
Prilican broj modela monitora mi je prosao ispred ociju i dalje sam ubedjen da je NAJGORI DELL bolji od najboljeg BenQ... doduse susreo sam se sa mnogo vise DELL(20) nego BenQ (3) ili LG (2) ASUS (3)...
Trenutno na poslu ispred ociju su mi dva 2412M a kuci samo jedan (nema mesta za vise)...
Iskreno mislim da je DELL samo LABLER koji lupa svoj logo na tudje proizvode,ali i pored toga mislim da je DELL boli od svih ostalih... pogotovu kad se gleda ulozeno dobijeno...
HP je prica za sebe oni nit smrde nit mirisu... uvek su bili precenjeni tj. uvek su za svoje proizvode trazili 1/3 vise para u odnosu na druge slicne ili cak iste klase... od njih mozda neki stampac i nista vise ali bas nista vise...
Inace slatko se nasmejem kad vidim koliko para traze za ono svoje nedonosce od tableta pogotovu kad ga uporedino sa Nexus 7...
Slicna prica i sa monitorima, elem taj zr2440w ciju si cenu video je varka... 220e sjajna ali nema u radnji bar ne kod nas, realna cena 320-330e po kojoj moze da se kupi kod nas ga odmah kod vecina otpisuje...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.