Treba mi preporuka za monitor koji ispunjava sledece kriterijume:
- 23-24`` ( 1920x1080 ) ( bilo bi pozeljno da monitor ima postolje koje dozvoljava podesavanje) - IPS panel, dovoljno dobar odziv i lag za gaming - konektori: 2x HDMI, DVI, audio izlaz za slusalice
Mislim da su ovo trenutno best buy ips monitori do 20000din. Cene pogledaj na sajtovima pcberza, itsvet-u ili eponuda a review za svaki monitor na youtube-u.
Ali bas mi treba varijanta sa dva HDMI port-a i jednim DVI ( plus izlaz za slusalice ) Tu kombinaciju portova sam nasao kod BENQ RL2455HM, ali nema IPS vec TN panel pa ne znam da li je slika dobra, tj koliko je gora u odnosu na hvaljeni IPS ???
Pogledaj na youtubeu neki snimak koji u nazivu ima IPS vs TN. Obrati paznju na duzinu garancije kada budes kupovao monitor jer neki proizvodjaci monitora daju dve godine garancije dok ostali daju tri.
Gledao sam poredjenja, IPS deluje bolje, mada ni dobar TN nije bas toliki krs,... Nikako da nadjem model da mi se sve uklopi, i da ima sve port-ove i da je IPS :(
A vec sam u zurbi da iskoristim povoljnije cene, pre povecanja PDV od prekosutra, A i sta god pozovem svuda je opsti stampedo, nigde nista nema, sve prodato, dobice posle novaka.
Mozda bi mogao da kupis neki hdmi adapter. Bolje je uzeti monitor sa ips ili va nego sa tn panelom. Povremeno igram fifu na Dell u2311h iz fotelje koju priblizim na 1.5-2m i sa te razdaljine i iz tog ugla ne primecujem promenu kvaliteta slike.
elem...sa leve strane ima polje od 5cm kvadratnih gde ima yellow bleed (tako se zove?). mislim da je to zadovoljavajuce, zar ne? kad gledam sa leve strane pod velikim uglom, a Monitor test pokazuje crnu boju, onda se vidi kako celije ekrana emituju svetlost, kad gledam sa desne, onda nema. Normalno, takodje?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.