U pitanju je Palit 9600 GT, stara 5 godina. Problemi su poceli pre nekog vremena, a juce je sve otislo dodjavola. Sve aero animacije u Windowsu su usporene, sve igre seckaju, cak i prokleti Half Life 2, koji je do juce leteo. Probao sa novim drajverima, monitor se zamraci i sistem zapuca. Probao sa drugom verzijom, koju mi je kolega alrad davno preporucio ( 275.33 ), i koja je radila ok, ali vise ne prihvata ni njih. Ili se sistem skroz zapuca, ili izbaci ` graphics driver install failed`. Probao reinstalaciju sistema, isto. Probao safe mod, isto. Ja sam gotovo siguran da cu morati da pocnem da stekam za novu graficku, ali molim vas ako znate, dijagnostikujte, da znam 100 posto.
sam se i plasio. Jedino me buni sledece - racunar je sa generickim drajverima funckionalan, slika ne brljavi, mogu da gledam tv preko tv tjunera, ali cim se pokrene bilo kakva 3d animacija, krece usporavanje. Cak je i skrolovanje u Mozili uzasno sporo ( a koliko znam taj pretrazivac koristi resurse graficke ). Da li je moguce da graficka rikne, ali da je savrseno upotrebljiva u 2d aplikacijama ? P. S. Deksteru, fala za predlog, cena mi odgovara, jedino sto je ova kartica koliko vidim na netu slabija od moje.
U praksi je moguće, ali je pitanje koliko je to izvesno sa stanovišta dužeg korišćenja, odnosno planiranje nove grafike će postati neminovnost. U mozili možeš isključiti grafičku akceleraciju. Preporuka za novu grafičku, pristupačnu i po performansama u rangu sa tvojom bi bila 6750 sa GDDR3 ili nešto brža opcija 6750 sa GDDR5.
:: sam se i plasio. Jedino me buni sledece - racunar je sa generickim drajverima funckionalan, slika ne brljavi, mogu da gledam tv preko tv tjunera, ali cim se pokrene bilo kakva 3d animacija, krece usporavanje. Cak je i skrolovanje u Mozili uzasno sporo ( a koliko znam taj pretrazivac koristi resurse graficke ) :: Da li je moguce da graficka rikne, ali da je savrseno upotrebljiva u 2d aplikacijama :: P. S. :: Deksteru, fala za predlog, cena mi odgovara, jedino sto je ova kartica koliko vidim na netu slabija od moje :: ::
Shvatam sta pricas. Nova grafika ce mi biti na vrhu liste buducih investicija. Samo da mi ova izdrzi dok ne skupim kintu. Ja imam mali monitor ( 19`, non wide ) i lose napajanje ( kineski Thermal Master 420 W ), tako da mi treba neka karta koja moze na tome da tera sve na pristojnim brzinama. Bacio sam oko na 7750, mislim da bi mi ta bas legla. U svakom slucaju, hvala na pomoci ljudi.
Jesam druze, sve sam to uradio. Neverovatno, sve radi sasvim ok, osim igara i aero animacija. I cinjenice da ne mogu da stavim nijedan drajver, osim generickog.
Pa sta reci, deluje da je otisla. Mislim da se ne isplati nositi to u neki servis. Prodaj je takvu kakva je i uzmi nesto kao 7770. To nije preskupo, a za taj tvoj monitor i tu rezoluciju, bice adekvatno.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.