Prsava. Ustvari, očigledno je bilo prsnuto još od kad sam ga kupila. Prosto mi ugasi komp u sred igrice. :( Grafička je HD6850, powercolorova. Vrednosti napona koje mi očitava hw su mnogo manje od onih kao predviđenih, a kad startujem igru, padnu za oko pola volti još...
Pitanje br 1: ima li neko napajanje da mi pozajmi (na lepe oči :trep: ) koje će mi raditi sigurno sa tom grafikom, da se zanimam dok je ovo na popravci? I ustvari, da proverim da li će se gasiti i sa drugim napajanjem, tj da je definitvno napajanje to koje ne valja (mada ne vidim šta drugo može biti).
Pitanje br2: imam blueberry nekorišćeno napajanje od 450w. Da li da probam s njim? I šta može da se desi ako ono ne izdrži? (Ne gasi mi se požar.)
Uopšte se ne greje više.. Mada je poprilično tiho, jebem li ga.. Primetim naravno da grafička krene da se dere i vidim da joj kuler radi na 1500 i više obrtaja kad uđem u igru. Drajvere sam probala sve žive. Problem postoji već godinu i po dana, od kad je uzet komp. Sad konačno imam vremena da se igram i ćorak: izbaci me juče iz igrice. Prosto se ugasi, kao da je nestala struja. I onda neće da se uključi neko vreme, tipa 3 min. Prvo sam mislila da je problem sa pregrevanjem cpu-a jer je na njemu bio box kuler, pa sam uzela Gaju i montirala. Temp su sada super (osim kad grafička skoči na 70, pa to u suštini digne temp na matičnoj naravno).
Mene više brine taj pad napona kad startujem igru.
:: :: Imao sam napajanje LC Power 420W sada imam Raidmax 500W i TT 730W i uvek HW pokazuje manju V nego što treba. Mislim da HW ne pokazuje kako treba :: :: Ja ne bih pokušavao sa tim napajanjem jer je dosta slabo a i može da ti napravi haos :: :: Pa jel` se greje napajanje mnogo kad kreneš da se igraš..??? Probaj možda neke novije drajvere za grafičku.. :: ::
Ja sam uz kuciste 914B dobio napajanje LC Power 5550 (nominalno 550W - efektno verovatno 4xx W). Posle 2-3 godine rada je teralo (bez klokovanja): - P5Q Pro Turbo - C2D E8600 - 2x2GB DDR2 1066MHz - MSI TF2 5850 - 3xHDD - DVD-RW + DVD/CD-RW - TV kartica - 7-8 ventilatora bez problema. A 5850 bi trebalo da je veci potrosac od 6850.
Jedino ako je tvoje budzeno... ili praistorija (4-5 + godina staro).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
hehe, zastita od samozapaljivanja.. mozda moze da ćušne gumicu da spreči samozapaljivanje u slucaju da omane..
:: Jer se pali zastita od samospaljivanja sigurno overload zastita cim ne mozes par minuta poslije da se ukljuci :: :: :: AMD FX 8350 Eight Core 4.0GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 12GB (2X4GB 2x2GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB 1x Toshiba 1TB RAID0 / Cooler Master Vanguard V :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.