Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Grafička crkla ili problem sa drajverima?
STRANA 1 OD 1
Benyy Grafička crkla ili problem sa drajverima? 21.12.2013. 01:58 T56027

status: user
broj poruka: 34
Igrajući igricu ekran je naglo pocrneo bez ikakvih simptoma. Pošto nije reagovao na CTRL+ALT+DEL restartovao sam ga na dugme. U boot meniju sam izabrao da startojem Windows 7 normalno. Sve je islo normalno dok se nije zapucao na loading screenu i ponovo izbacio crnu sliku umesto desktopa (BSOD).
Kada sam pokrenuo iz safe moda unistalirao sam drajvere (graficka je inače HD 6870) ali sada neće da ih instalira. Skinuo sam najnovije drajvere ali kad krene da instalira javi mi `Failed to load detection driver`.

Dajte ako ima neko neki savet ili iskustva sa ovim, da ne nosim u servis bezveze ako mogu i sam da rešim problem
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 21.12.2013. 02:32 #533090

broj poruka: 4843

Nove drajvere instaliraj iz normal moda, a ne iz safe moda.
I BSOD je plav ekran sa tekstom a nije crn.

Pisko Failure 21.12.2013. 07:52 #533110

broj poruka: 6650
Da se dešava nakon nekog vremena rada (normalnog), pa da sumnjamo na grejanje-hlađenje. Ovako, ako je to i bio problem (pregrevanje), sad je prouzrokovao nešto drugo. Postoji mala mogućnost da je došlo do oštećenja drajvera, windowsa ili je neki update framework-a ili ko zna čega, odjednom počeo da proizvodi pucanje grafičkog drajvera, ali, najviše liči na neko fizičko oštećenje - rikavanje. Da li grafičke memorije, da li dela grafičkog čipa.
Zato naravno, prvo isprobaj sve mogućnosti putem softvera, pa i taj da probaš ubuntu i drajvere za ati-ja za linux, čisto da vidiš da li je problem u windowsu ili samoj grafičkoj.
Inače, radi ti kartica u 2D modu, ali ne i u 3D. Tj. ako su instalirani generički drajveri za bilo koju video karticu, koji ne pozivaju i ne koriste napredne 3D funkcije, onda ona radi (za sada) a u suprotnom, kod pozivanja drajvera-učitavanja, dolazi do kraha.

Budale računaju na sreću.

prosilva Instalacija novog drajvera 21.12.2013. 09:26 #533119

broj poruka: 195
Post nema direktne veze sa gore navedenim problemom, ali postavio bih pitanje da ne otvaram novu temu: Instalirao sam najnoviji catalyst 13.12 na radeonu 6670 win7 x64 i sve je u redu ali u CCC piše da je verzija drajvera 13.4. Nema nikakvih problema u radu a slika je značajno bolja nego sa prethodnim drajverima?

Pozdrav.

operator re 21.12.2013. 09:59 #533124

broj poruka: 4266
Slika na serijama 6xxx i 7xxx je mnogo bolja, nego na starijim drajverima. Za seriju 8 nisam siguran. Instaliracu na 8870 pa cu da vidim.
Ne znam zasto ti pise 13.4. Uredno je prijavljeno 13.12.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.

dautovic ... 21.12.2013. 10:42 #533128

broj poruka: 2855

ooooo pa ko je to nama dosaoooooo :)

De si bre operator : ) Resio si da se vratis kad se `slegla prasina` ?

Tata si druze kakvog nema! Divim ti se! Procesljaj malo forum, kometarisali smo toje pustolovine...

Veliki pozdrav!

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanjabg @prosilva drajveri 21.12.2013. 11:13 #533131

sto se tice drajvera i ja sam instalirao 13.12, a u katalistu je ostalo 13.9, dok kad se udje u system info u samom katalistu tamo izbacuje da su drajveri 13.12, tako da bi trebalo da su instalirani, tj sigurno jesu...

Benyy re 21.12.2013. 12:01 #533142

Jel moguće da pokrenem Windows na normalan način bez grafičke kartice. Procesor je i5-2300, on bi trebao da ima funkcije i grafičke do neke mere kolko ja znam.

liman Intel® HD Graphics 2000 21.12.2013. 12:11 #533145

broj poruka: 812
Ako ploca podrzava...

Turbofolk will die very soon...!

Benyy 21.12.2013. 13:14 #533156

Uklonio sam sve grafičke drivere pomoću Driver sweeper-a i tada sam uspeo da pokrenem iz normalnog moda. Zatim sam ih ponovo instalirao i opet isti problem.
To upućuje na fizičko oštećenje grafičke jel tako?

prosilva Prvobitno instaliran 13.4 21.12.2013. 15:25 #533174

Prethodni drajver deinstaliran i očišćen regisrtry sa cc cleaner-om, pa instaliran novi 13.12.

operator re 21.12.2013. 16:11 #533177

Benny
Probajte ovako :
Prvo Driver Sweeper 3.2.0
http://goo.gl/y5OCa
Pa onda prvo
1. http://goo.gl/Va9hgN Intel HD 4400
2. http://goo.gl/RaaJEL HD 8850/8870
ili
3. http://goo.gl/DDrRLV HD 8670
Drajveri za Win 8.1
Ovo su stariji drajveri sa Dell-ovog sajta.

Ako je bitno za win 7
http://www.dell.com/support/drivers/us/en/04/Product/inspiron-17-3737

Za sve verzije win7, Win8 i Win 8.1 radi kako treba.

misicm Re: ... 21.12.2013. 17:07 #533180

broj poruka: 360
mali offtopic

`Ne vidi` on to. Samo zna da odvali nesto i onda se vise ne javlja. To je njegov japanski stil.
Ako si mislio na ono otkljucavanje yahoo naloga za 100 evra.
Trebalo bi otvoriti poseban deo foruma samo za Barona.

::
:: ooooo pa ko je to nama dosaoooooo :
:: De si bre operator : ) Resio si da se vratis kad se `slegla prasina`
:: Tata si druze kakvog nema! Divim ti se! Procesljaj malo forum, kometarisali smo toje pustolovine..
:: Veliki pozdrav
:: Skyfire: ...frekfencija..
alrad Re: 21.12.2013. 17:28 #533182

broj poruka: 4843

Na zalost, tako deluje.
Zanima me ko je proizvodjac te karte i da li je bila overklokovana u trenutku desavanja problema?

:: Uklonio sam sve grafičke drivere pomoću Driver sweeper-a i tada sam uspeo da pokrenem iz normalnog moda. Zatim sam ih ponovo instalirao i opet isti problem
:: To upućuje na fizičko oštećenje grafičke jel tako
Benyy 21.12.2013. 20:34 #533215

Izvinjavam se ako je tako izgledalo...
Grafika je Sapphire HD 6870, nikad je nisam clockovao. Da ponovim u mogu da udjem u normalan mod samo ako obrišem drivere za grafičku upravo sa tim Driver Sweeperom. Inače mi se pojavljuje black screen of death. Probavao sam različite drajvere starije i novije ne vredi.
Inače problem mi desio kad sam igrao Mound and Blade, zato mi nije logično da je nešto otišlo zbog pregrevanja, nije bilo nikakvih ni naznaka (linije po ekranu, random boje...)
Jel moguće da prašina izazove problem ili da cooler ne naleže dobro na procesor od kartice pa se gasi.

operator re 21.12.2013. 21:01 #533220

Izvadi karicu, ocisti i ocisti i slot mekanom cetkom ili dobro izduvaj.Ako nije to problem, ocisti i memorijske module. Provjeri radne temperature procesora, graficke i cipseta.
Ako bilo sta, prije instalacije grafickih drajvera, prelazi 80 stepeni, tu je problem.
Ako nije ni to, provjeri napajanje, jer je isti simptom i za neispravno napajanje, uslijed opterecenja.
Ako si sve ovo probao, a ne radi, onda moja sucut.
Mozda ti je najlakse da probas drugu graficku, pa da znas da li je do nje.

srdoch Re: re 25.12.2013. 01:13 #533800

broj poruka: 1260
Jeste da vadim temu od pre neki dan ali nije me bilo neko vreme pa tek sad stigoh da odgovorim ovom lepotanu! :D

:: Izvadi karicu, ocisti i ocisti i slot mekanom cetkom ili dobro izduvaj.Ako nije to problem, ocist

Ako dobro obratite pažnju na red njegovog teksta koji sam citirao primetićete kako gospodin suptilno preporučuje da se `izvadi karica` i `dobro izduva`, te mu savetujem da što pre uradi isto na svom vršnjaku! :D
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs