Od svih ovih R9 290X verzija definitivno mi se Sapphire izvedba najvise dopala .. Jedino je jako cudno da bukvalno svi vendori imaju skoro isti defaultni clock od oko 1040/1050 Mhz , cak ni verzija sa vodenim blockom od Powercolor nema nista specijalno veci vec svega 10 Mhz vise : http://videocardz.com/48526/powercolor-releases-radeon-r9-290x-lcs mada ako pogledamo neke fizicke mogucnosti chip je i ovako mozda previse nategnut kod referentnih modela na boost od 1000 Mhz tako da sa nekim vecim clockom ne bi se ostvario gotovo nikakav oc.Ovako ima prostora koliko toliko za igranje sa Mhz-ima !
Cena je malo jaca mada model jos uvek nije zaziveo tako da moze da se ocekuje i malo nize u buducnosti sto verovatno i hoce.. Trenutno nema na stanju ali cena stoji..Verovatno moze da se poruci ..
Ajde ... dopada ti se Safirkovic..... NARAVNO da ti se dopada jer za razliku od dvostrukih agenata(Asus,MSI,Gigabajt) ima svoj poligon svoje ideje i specijalizaciju only for AMD.... dvostruki agenti mogu samo da vicu imamo 3 godine garancije i nista vise..... Safir sam imao i bio prezadovoljan u nekoj buducnosti ako AMD bude bas dosta napredovao u odnosu na Nvidiu samo Safir...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Od svih ovih R9 290X verzija definitivno mi se Sapphire izvedba najvise dopala . :: Jedino je jako cudno da bukvalno svi vendori imaju skoro isti defaultni clock od oko 1040/1050 Mhz , cak ni verzija sa vodenim blockom od Powercolor nema nista specijalno veci vec svega 10 Mhz vise :: http://videocardz.com/48526/powercolor-releases-radeon-r9-290x-lc :: mada ako pogledamo neke fizicke mogucnosti chip je i ovako mozda previse nategnut kod referentnih modela na boost od 1000 Mhz tako da sa nekim vecim clockom ne bi se ostvario gotovo nikakav oc.Ovako ima prostora koliko toliko za igranje sa Mhz-ima :: :: http://videocardz.com/48535/sapphire-launches-radeon-r9-290x-tri-x-serie :: :: Cena je malo jaca mada model jos uvek nije zaziveo tako da moze da se ocekuje i malo nize u buducnosti sto verovatno i hoce. :: Trenutno nema na stanju ali cena stoji..Verovatno moze da se poruci . :: :: 605 Eur :: :: http://bit.ly/J8UIg :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
The R9 series GPUs will and are the first to support 3GHz HDMI with frame packing support for Stereo 3D. Prvi GPU koji podrzava 3GHz preko HDMI uklucujuci podrsku za true audio ,prirodniji audio efekti u igricama ,kao sto je eho ,pucanje iz oruzija itd ... kao i mogucnost dobijanja 120hz preko HDMI ,
se odnosi na 1080 p ,ranije je bilo moguce max 60hz 1080 p preko hdmi ,ovo je od znacaja za HD3D gaming.Znaci ovo trenutno, jedino podrzava R9 serilja ,kao i trenutno jedini sa full podrskom za DX 11.1.
Malocas dobio mail od Alternate-a, kartica stize u prodaju posle novogodisnjih praznika i kostace oko 530 - 540 eur. Asusova isto. Trenutno nude od Sapphira referentnu kartu za ravno 499 eur. Na zalost, to je cena za kupce u EU i to cena u online shopovima.
Nema sanse da bude preko 550 eur u prodavnicama, barem ne u Nemackoj.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ali kod nas, docepati se ovakve karte je prakticno mission impossible pored silnih rudara. Ja sam danas oglasio moju kartu, i verovatno je za dan dva prodajem, a potom cu da se raspitam o R9 290, pa ako ne bude nista, da ne bih dugo cekao, koliko vidim ne gine mi neka NV, recimo GTX 780 i to MSI Lightning. .)
Cisto sumnjam da ce fejlovati kod 290X sa Toxic-om. Btw, Toxic takodje ima vapor chamber kao i Vapor model, ali znatno veci hladnjak i tri ventilatora. Cekamo testove...
Daleko od toga da nisam zadovoljan, jesam, i te kako me sluzi karta, tiha i hlada. Nego, resio sam da se pocastim sa necim jacim, pa eto u pravo vreme, taman da iskoristim trenutno nastalu situaciju sa aktuelnim rudarenjem i prodam je za lepe parice. .) Krivo mi je sto se kod nas sigurno bar jos oko mesec dana nece pojaviti nereferentni modeli za R9 290, a tako bih je slatko uzeo, pa cu pokusati nesto da pazarim u ovoj godini, a na kraju mi izgleda ipak ne gine NV, jer to je jedino sto moze kod nas trenutno da se nadje u tom nekom rangu.
:: Sto nisi zadovoljan sa 7970 :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ma bice toga u prodaji.Nije to secer i ulje.Samo mogu ti reci da taj Asus nije ni blizu Lightning-u.Uporedjivao sam tvoje rudarenje i moje -14`c i + 69 poena.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Pa ako budem mogao da cekam, cekacu, u suprtonom znam sta mi je ciniti. A sto se tice rudarenja, ja se time ne bavim uopste, inace kartu drzim, preko katalista, na 1050/1500 24/7, radi kao sat. Sto se tice rudarenja ima tu kojekakvih zavrzlama i podesavanja, a moj kratki test od pre nekoliko dana je bio cisto iz znatizelje, nista drugo. Onaj ko se time bavi on vec zna sta i kako da podesava kod kopanja. .) Ima tu i zezanje sa naponom itd...
:: Ma bice toga u prodaji.Nije to secer i ulje.Samo mogu ti reci da taj Asus nije ni blizu Lightning-u.Uporedjivao sam tvoje rudarenje i moje -14`c i + 69 poena :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.