Treba da odaberem izmedju ova dva monitora: DELL U2312HM i DELL P2314H. Procitao sam sve i svasta na netu, pregledao snimke, pa da pitam i ovde za misljenje iz prve ruke. Hvala svima unapred na informacijama.
Sada sam video na itsvetu da u jednoj prodavnici kosta oko 15700.
Neces primetiti neko ozbiljnije usporavanje slike zbog 8ms vremena odziva. Uglovi gledanja i boje su mnogo bolje na monitorima sa ips panelom nego na tn i va monitorima. Mislim da je DELL P2314H best buy a ako imas vise para pogledaj LG 23EA63V-P (5ms vreme odziva) i DELL P2414H.
Verovatno i sam znas da LG pravi IPS panele za par proizvodjaca monitora medju kojima je i Dell. Razliku izmedju eIPS i ah-ips monitora vecina ne bi ni primetila a na youtubeu sam video da se usporavanje slike ne primecuje ni na monitorima kod kojih je vreme odziva 14ms. Mislim da trenutno nije potrebno trostiti preko tih 16000din za monitor kada moze da se uzme DELL P2314H jer su ostali monitori sa eips panelom oko 2000din skuplji.
Ako si ovo rekao Dell-Dell onda jesu skoro isti. A ovaj LG koji acanen pominje je misterija sto se tice panela. zna se da je 5ms g2g a koji je panel ne moze da se nadje nigde. Cak ni LG nece da kaze. Tako da ono... Dell je siguran.
:: Zar im nisu isti paneli, razlike su manje više u dizajnu :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Znaci oba imaju IPS panele, manje vise slicne karakteristike, samo nisam nasao neku razliku u Ultrasharp i Profesinal serijama DELL-a? Imas li neki info o tome, pa da odlucim :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.