Poz ljudi,imam dell latitude e6420.Crkao mi je lcd.Smanjio sam svetlost i ugasio se skroz umesto da se smanji da je jedva citljiv.Desavalo se par puta i spustim poklopac i podignem i radi ali ne i ovaj put.Ako probam na precicu na tastaturi da vratim osvetljenje on ne reaguje.
Skinuo sam led osvetljenje i radi na adapter tj sija.Mislio sam da je led osvetljenje crklo jer se vidi sve na ekranu kada se uperi flash od telefona.Led nema invertr tako da ostaje da je riknuo neki kondenzator ili sta god.Ima li mu pomoci? Trazio sam zamenu ali ih nema,nije u garanciji,kupljen polovan i jbg...
Da,na eksternom sljaka sve ok.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Najverovatnije kabelcic od ploce do panela/ LED osvetljenja (dve zicice). Proveri ih da li su u prekidu. Ako jesu, zameniti ceo kabel ili premostiti te zice za napajanje LED-a, a ako nisu, traziti uzrok zasto nema napaona (za to vec treba sema ili pratiti tu liniju). Mozda cak i ima neki Fuse, pa proveri i to.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Hvala.Sta bi mi preporucio od alata da kupim za pocetak,lemilicu imam.Imam i nesto iskustva.Sta bi mi preporucio od onih uredjaja za merenje napona,za proveru kondenzatora itd.
Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno...
Jbg, iskreno, ne bih ti preporucio da kopas, jer ocigledno nemas iskustva. Od alata, knkretno za taj tvoj slucaj je neophodan najobicniji unimer i dooobra lemilica ( posto se radi o SMD tehn. )...
Mali savet: Ako se nisi susretao sa slicnim zahvatima, batali, jer mozes naciniti vecu stetu nego li je sada. Bez uvrede...
Imas ovde par likova koji se bave servisom, a ako moras da saljes, mozes me komtaktirati na PP i odradicemo...
Vmarc, servispc, codeus - gej ( naucio ga Dex poslu :D ) ...
Pozz!
Ma mislim za ubuduce,ne za konkretno ovaj slucaj. Stavicu slike da pogledas deluje li ti sta cudno,meni je ovaj kabal sumnjiv.Zadnja slika,kao da je izgoreo.A to je jedini kabal koji ide s ploce,znaci on nosi i napajanje za led.
Led circuit board deluje ok,nisam slikao,nema nista posebno,sija jedna mala led bela,cini mi se da pored ima jos jedna ali ne sija.
Ispitaj napon, a mislim da ga neces ni imati, jer LED radi sa drugog izvora napajanja. Isprati te dve zice, ispitaj ih, pa ako su ok, trazi uzrok zbog cega nema napona za napajanje pozadinskog. Imas tu podosta komponenti... Od regulatora napona, preko zenerica, pa sve do soft podesavanja ( sto je malo teze da dijagnostiku i ukljanjenje kvara...)
MORAS prvo da probas sa drugim ekranom pa sa drugim flat kablom. Nemoj za dzabe da `busis` plocu. Prvo i osnovno moras da probas sa drugim ekranom. Ako si iz Bg, mogu ti doneti jedan ekran da probas. Za flat kabl ces morati da se snalazis, ali najverovatnije ces morati da ga porucujes iz Kine. Mada, mozda uspem i njega da ti nabavim za test, o tom po tom, resi prvo ekran...
Tek kada eliminises te dve komponente, onda mozes da krenes da prckas po ploci. Moze te npr. zezati kabl a ti razrovario pola ploce, kapiras...?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Razumem sta kazes.Nemam drugi panel a nemam para sad za popravku,mislio sam iz slika ako neko moze nesto da vidi.Cudan mi onaj kabal sto vodi na plocu od panela.
Koristim ga na eksterni monitor pa cu videti sta cu dalje.
Hvala u svakom slucaju.
:: MORAS prvo da probas sa drugim ekranom pa sa drugim flat kablom. Nemoj za dzabe da `busis` plocu :: Prvo i osnovno moras da probas sa drugim ekranom. Ako si iz Bg, mogu ti doneti jedan ekran da probas. Za flat kabl ces morati da se snalazis, ali najverovatnije ces morati da ga porucujes iz Kine. Mada, mozda uspem i njega da ti nabavim za test, o tom po tom, resi prvo ekran.. :: :: Tek kada eliminises te dve komponente, onda mozes da krenes da prckas po ploci. Moze te npr. zezati kabl a ti razrovario pola ploce, kapiras... :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Aj bar panel mozemo da probamo za dz ovih dana... Javi se na mail kada budes imao vremena... A ono oko cega si petljao na slikama je samo LED indikator o statusu laptopa, nema nikakve veze sa ekranom, ali se vezuje preko istog flet kabla. To ne diraj, nema nikakve veze sa ekranom.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Razumem sta kazes.Nemam drugi panel a nemam para sad za popravku,mislio sam iz slika ako neko moze nesto da vidi.Cudan mi onaj kabal sto vodi na plocu od panela :: :: Koristim ga na eksterni monitor pa cu videti sta cu dalje :: :: Hvala u svakom slucaju :: :: Pa kaze...Mala ima kasko i zvekece se,ako nastavi ovako pre.ebace sve...jer mala ima kasko...i zvekece se strasno.. :: :: :: :: MORAS prvo da probas sa drugim ekranom pa sa drugim flat kablom. Nemoj za dzabe da `busis` plocu :: :: Prvo i osnovno moras da probas sa drugim ekranom. Ako si iz Bg, mogu ti doneti jedan ekran da probas. Za flat kabl ces morati da se snalazis, ali najverovatnije ces morati da ga porucujes iz Kine. Mada, mozda uspem i njega da ti nabavim za test, o tom po tom, resi prvo ekran.. :: :: :: :: Tek kada eliminises te dve komponente, onda mozes da krenes da prckas po ploci. Moze te npr. zezati kabl a ti razrovario pola ploce, kapiras... :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: :: with Retina displa :: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: :: Turbo Boost up to 3.1GH :: :: 8GB 1600MHz memor :: :: 128GB flash storag :: :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ::
Ako je ekran ili flat, to ces moci posle i sam, a ako je ploca, to ne pipaj, plati nekom da ti odradi. Eventualno, pogledaj konektor na ploci gde se bode flat, da nije neki pin iskrivljen. Mada da je to u pitanju, ne bi mogao da upalis lap uopste, ali eto, baci pogled... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.