Pre neki dan resio da bacim pogled na Asusov program Gpu Tweak (nisam instalirao kad sam dizao sistem).Nemam nameru da klokujem jer nema potrebe ali ... Gledam onaj monitor nesto i temperature variraju od 36 stepeni do cak 70... GPU usage skoci na 99 par sekungi i onda 23... U cemu je fora ? Jel to ok ili ne ? pricam dok ni jedna igra ne radi vec pozadina a kad je u igrama 60 stepeni neki put 50 pa desi se 70.... Citao sam na stranim forumima i kazu da je to ok da je za 770 70 80 stepeni ok... Ne kazem da ga drzi non stop nego skokne pa padne.. i ne tako cesto... Predlozi i sugestije su dobro dosli... hvala unapred
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Sta ti bre varira ne razumem ? Otvori ti GPU-Z i pogledaj koje su temperature . Ne sme karta u idle modu da ti skace na temperature prilagodjene za load !
U load-u je GPU Usage uvek na 99% i tako treba da bude.. Normalno je da u idle usage spadne jer graficka karta nije opterecena. To je stanje mirovanja ..
U igrama su ti odlicne temperature , ne znam cemu frka ? Uostalom ni jedna igra ne opterecuje isto GPU , to su osnovne stvari covece ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja kapiram Gpu Usage to nije prblem problem je sto u winu skoci na 99 i vrati se na nekih 22 nebitno.... Temperatura isto skoci na 70 i vrati na 35 sve to u winu... Sto se igara tice to sam gledao i tu nema greske nego me kopka sto ima te skokove u win okruzenju a nista ne radi u pozadini...
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Sta ti bre varira ne razumem :: Otvori ti GPU-Z i pogledaj koje su temperature :: Ne sme karta u idle modu da ti skace na temperature prilagodjene za load :: :: Evo ti kako to izgleda kod mene na def :: :: http://gpuz.techpowerup.com/13/12/12/5mc.pn :: :: Pogledaj koji je Power Cosumption !! :: :: U load-u je GPU Usage uvek na 99% i tako treba da bude. :: Normalno je da u idle usage spadne jer graficka karta nije opterecena :: To je stanje mirovanja . :: :: U igrama su ti odlicne temperature , ne znam cemu frka ? Uostalom ni jedna igra ne opterecuje isto GPU , to su osnovne stvari covece . :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u ! Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje.. Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis .. Pregledaj sve sta se desava..
U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Imam sad mogucnost update bios graficke ..da li da ga radim ili ne ? Sto se tice vucaranja pozadine nema nista osim Google Chrome... Zato i pitam koji mu je djavo... Virus ..pa nisam valjda te srece ....
:: Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u :: Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje. :: Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis . :: Pregledaj sve sta se desava. :: :: :: U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Svako ko nema anti-virus rizikuje da popase svasta.
:: :: Imam sad mogucnost update bios graficke ..da li da ga radim ili ne ? :: Sto se tice vucaranja pozadine nema nista osim Google Chrome.. :: Zato i pitam koji mu je djavo... :: Virus ..pa nisam valjda te srece ... :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u :: :: Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje. :: :: Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis . :: :: Pregledaj sve sta se desava. :: :: :: :: :: :: U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
Licno ih ne volim jer zderu resurse a i drndaju me za krekove igara.... Ne koristim Antivirus vec godinu dana otkad je Avast poceo da mudruje....
:: Svako ko nema anti-virus rizikuje da popase svasta :: :: :: :: :: :: Imam sad mogucnost update bios graficke ..da li da ga radim ili ne ? :: :: Sto se tice vucaranja pozadine nema nista osim Google Chrome.. :: :: Zato i pitam koji mu je djavo... :: :: Virus ..pa nisam valjda te srece ... :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u :: :: :: Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje. :: :: :: Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis . :: :: :: Pregledaj sve sta se desava. :: :: :: :: :: :: :: :: :: U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price. :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: ::
Nod 32 je sasvim ok i ne opterecuje sistem. A imas naravno funkciju da mu zadas da ti odredjen file ne dira i to je to.. Sve moze da se namesti samo treba biti upucen.. :)
Bez AV nema `leba kad tad ces da popases viruscinu!
Stvarno? Pa ako danas razmisljas o resursima sa jednim programom, sa ovom konfiguracijom, onda ne mogu da verujem. Nisi razmisljao da mozda predjes na neki drugi, npr. ESET? Popas`o si ti virus.
Sto kaze sky, moze sve, samo treba biti upucen:)
:: :: Licno ih ne volim jer zderu resurse a i drndaju me za krekove igara.... Ne koristim Antivirus vec godinu dana otkad je Avast poceo da mudruje... :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Svako ko nema anti-virus rizikuje da popase svasta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imam sad mogucnost update bios graficke ..da li da ga radim ili ne ? :: :: :: Sto se tice vucaranja pozadine nema nista osim Google Chrome.. :: :: :: Zato i pitam koji mu je djavo... :: :: :: Virus ..pa nisam valjda te srece ... :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: :: SSD 128 Samsung :: :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u :: :: :: :: Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje. :: :: :: :: Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis . :: :: :: :: Pregledaj sve sta se desava. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price. :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: :: :: ::
Ajde ajde grdite me jos malo :) Stavio sam free Avat videcu sutra ortaka da navatam za Kaspersky key (ako uspem da se ogrebem :) ) Iskenirao sam sistem nema virusa :) update Biosa necu da diram jer sve radi kako treba osim ovih par malih bugova....
:: Stvarno? Pa ako danas razmisljas o resursima sa jednim programom, sa ovom konfiguracijom, onda ne mogu da verujem. Nisi razmisljao da mozda predjes na neki drugi, npr. ESET? Popas`o si ti virus :: :: Sto kaze sky, moze sve, samo treba biti upucen: :: :: :: :: :: :: Licno ih ne volim jer zderu resurse a i drndaju me za krekove igara.... Ne koristim Antivirus vec godinu dana otkad je Avast poceo da mudruje... :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: SSD 128 Samsung :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: Svako ko nema anti-virus rizikuje da popase svasta :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imam sad mogucnost update bios graficke ..da li da ga radim ili ne ? :: :: :: :: Sto se tice vucaranja pozadine nema nista osim Google Chrome.. :: :: :: :: Zato i pitam koji mu je djavo... :: :: :: :: Virus ..pa nisam valjda te srece ... :: :: :: :: :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: :: :: :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: :: :: :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: :: :: :: SSD 128 Samsung :: :: :: :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: :: :: :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Prelistaj ti malo procese , sta ti vuce na startup-u :: :: :: :: :: Mozda imas i neki virus , ume da se desi da se tako manifestuje. :: :: :: :: :: Mozda ti je ukljucena i hw akceleracija kada gledas neki video zapis . :: :: :: :: :: Pregledaj sve sta se desava. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: U principu ne sme da skace usage ako je karta u idle rezimu , to je kraj price. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Superior Technology :: :: :: :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Imas na warez-u kaspersky key-eve, bez problema rade mesecima... Stavi KIS i ne brini, jos imas ssd, tako da nema ni govora o bilo kakvom opterecivanju resursa...i naravno malwarebytes u saradnji za zlu ne trebalo
Antivirusi koji su free pola patke ne vrede....ali kao daje satro neko bezbednost (verovatno mentalnu) Placeni Antivirusi (NOD kaspersky itd) su kako koji neko voli ovo neko ono a svi mrze krek i ostale trainere za igre... Licno sam testirao par antivirusa gde ima i gaming mode ali nekako mi deluje traljavo ...Ko ima bitne podatke na racunaru ok .... Inace vidim javio si se sa predlogom kao i uvek....
:: Kao da imaš Pentijum keca, pa nećeš da ti anti-virus jede resurse! :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V :: :: ::
Re: Re: Ponovo razočaravaš nekim amaterskim izjavama
12.12.2013. 20:26
status: user broj poruka: 6102
Pa šta ima da ti predlažem nešto, jer i sam možeš da dođeš do rešenja kad bi makar na momenat upotrebio mozak. Bolje i `za džabe` anti-virus nego da nemaš nikakav. A povrh svega, da si ko čovek kupio 280X ostalo bi ti 90€ za legalan anti-virus, pa onda ne bi ovde kukao sa glupostima svaki drugi dan.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
ma kapiram sve to uzimao sam razne nod 32 key i kasperski i avg pro ... Ortak ima pravo na nekoliko kljuceva besplatno na godisnjem nivou pa da capim :D
:: Imas na warez-u kaspersky key-eve, bez problema rade mesecima.. :: Stavi KIS i ne brini, jos imas ssd, tako da nema ni govora o bilo kakvom opterecivanju resursa...i naravno malwarebytes u saradnji za zlu ne trebal :: :: ::
ESET je fantastican, ne oseca se ni na core 2 Duo racunarima, a kamoli na ovim zverima koje imamo danas .-) Ne serkiraj se samo cepaj eset i trial key na 30 dana ili kupi 30evra ti je 1 godina 2 godine 45e .-)
Re: Re: Re: Ponovo razočaravaš nekim amaterskim izjavama
12.12.2013. 20:31
status: user broj poruka: 3730
Ti si se bas posvadjao sa mozgom... razlika je prvo 60 eura i 5 do 10 % je jaca 770GTx.. Drugo zamolio bi te da se nejavljas na moje teme osim ako imas resenje.. koje nikad nemas tako da u troskocima.....
:: Pa šta ima da ti predlažem nešto, jer i sam možeš da dođeš do rešenja kad bi makar na momenat upotrebio mozak. Bolje i `za džabe` anti-virus nego da nemaš nikakav. A povrh svega, da si ko čovek kupio 280X ostalo bi ti 90€ za legalan anti-virus, pa onda ne bi ovde kukao sa glupostima svaki drugi dan :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V :: :: ::
To je vec pametna stvar.... Este je odlican izbor ali posto vec imam neku vajdu od ortaka ici cu na kasperski ako moze ako ne dal platio kasperski ili nod isti djavo...
:: ESET je fantastican, ne oseca se ni na core 2 Duo racunarima, a kamoli na ovim zverima koje imamo danas .-) Ne serkiraj se samo cepaj eset i trial key na 30 dana ili kupi 30evra ti je 1 godina 2 godine 45e .- :: :: Intel i5 3570 :: Intel DZ77BH-55 :: 16GB Hyperx @160 :: 120GB SS :: :: ::
pa ti krene key upadte da zabada.... pa skines drugi ... ma idi ...
:: Sta ce da kupuje kad na netu imas gde hoces free key da skines. :: Ja nikad nisam imao sa tim problema ..Eset fercera za sve `pare` :: :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Re: Re: Re: Re: Ponovo razočaravaš nekim amaterskim izjavama
12.12.2013. 20:39
status: user broj poruka: 6102
E moj Pero Ametero. Kad si ti kupio svoju mašinu, pa je odmah pokvario, razlika između ASUS-ovih DCU II GTX770 i R9 280X je bila 90e ako ne i više. Tako da nemoj ti meni 60€. To je sada. I pogledaj malo test sa Sikire: http://bit.ly/1du9msT pa onda pričaj o razlici u korist GTX770.
P.S. Vidim da te jebucka i pravopis i gramatika u ovoj poslednjoj rečenici. Izgleda da i tu loše stojiš.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Ja sam dobio tu spec ponudu da sam za 45e dobio na 2 godine , i vrlo sam zadovoljan, daleko bolji i efikasniji od Prasenceta (kasperski) :-D Inace free trial je Ok samo sto smara svaki cast da ubacujes SN, makar mene smara, ovako sipam i ne mislim :-)
Re: Re: Re: Re: Re: Ponovo razočaravaš nekim amaterskim izjavama
12.12.2013. 20:44
status: user broj poruka: 3730
Ja sam kartu platio 356 eura danas 280 R9 kosta 290 eura nauci matematiku... i pricam o Asusovim kartama.... pre ravno mesec i nesto dana ... a cene nisu divljale.... nemas ti blage veze sa zivotom... vazno je da placas a ne vidis razliku a o performansama no coment...
:: E moj Pero Ametero. Kad si ti kupio svoju mašinu, pa je odmah pokvario, razlika između ASUS-ovih DCU II GTX770 i R9 280X je bila 90e ako ne i više. Tako da nemoj ti meni 60€. To je sada. I pogledaj malo test sa Sikire :: http://bit.ly/1du9ms :: pa onda pričaj o razlici u korist GTX770 :: :: P.S :: Vidim da te jebucka i pravopis i gramatika u ovoj poslednjoj rečenici. Izgleda da i tu loše stojiš :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V :: :: ::
Ne kapiram sto i dalje smarate coveka za GPU , u cemu je fora? :-D Svako ima prava da kupi STA ZELI ZA SVOJE PARE :-D Mislim to je kao kada bih ja npr kupio Porsche panameru S, a svi mi kazu da sam mogao daleko jeftinije da uzmem BMW m6 mislim WTF cemu to?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.