Acer 7520G - Graficka Nvidia9300 - vec sam je `pekao` u rerni (poslije je radila mjesecima).Sad je displej pocrnio i ja sam mislio da je graficka. Jedan serviser ga je gledao i rekao da graficka nema napajanja (mozda nije problem ona) i da bi napajanje trebalo `premostiti`. Moze li mi neko dati savjet . Hvala.
E drug, da je to sporet pa da se tako olako moze reci sta je u svari problem `mema napajanje`. Ako ti taj serviser, koji je gledao tu kartu ne moze reci, onda ne mozes ni od nas ocekivati da znamo sta je crklo i da li se uopste isplati popravljati.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Onaj konektor od napajanja sa tri kao igle, u koji guras kabal za struju, nadji isti takav konektor zalemi ga na graficku i daj joj isto takvo napajanje sa istim kablom kao i od napajanja za ceo kompjuter. Kazi tom serviseru da ti uradi na taj nacin, sigurno se nije setio.
Hvala na ucescu u raspravi i pokusaju da se pomogne. Serviser koji ga je `pogledao` ne bi imao interesa da ga popravlja , jer je vrijeme-novac , a komp. ne vrijedi mnogo. rekao mi je da potrazim nekog amatera koji ima vise vremena i eto ja sam se javio odje na forum. Pokusacu po instrukcijama Dexter013 , pa sta bude. Hvala u svakom slucaju.
Meni ovo lici na klasican odj@b. Ozbiljan serviser ti predlaze da pronadjes amatera... To znaci ili da nema pojma ili da ti neces da platis kako treba (bez uvrede) LM. PocrnIo ti je ekran jer si urešio graficku u rerni, vise joj nema spasa. Ne radi se to tako sinak... Sada njom mozes da obrises bulju i spremis pare za repariranu MXMII grafiku. Javi mi se na mail da ti dam broj coveka koji ih ima na lageru, pa mozda ti se posreci...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Daleko od toga da je to posao za amatera, jer pored poprilicno skupog alata, potrebno je i mnogo znanja i prakse za prekuglavanje. Opipljiv je to posao i vrlo lako se moze unistiti HW do nepopravljivosti (ne pricam konkretno za tu g. karticu, nego uopste). Stoga, ili je baci ili je odnesi profesionalcu, ali ce te kostati min. 50E...jbg.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja cijenim da ovaj laptop ne vrijedi vise od 50 eura, a graficka je preko 100. U pravu je VMARC da necu da placam neke pare -hocu samo malo da eksperimentisem , pa ako i rikne- je... A onaj profi serviser da ga radi bilo bi opet preko 100 evrica. Ocekujem jos jedan riknuli acer pa cu se zabavljati. Ja sam samo mislio da neko od vas zna konkretno kako premostiti napajenje . U svakom slucaju hvala svima.
Graficka je prije skoro godinu otisla- imao sam linije po ekranu i duplu sliku. Cip je svakako rikno , pa kad sam je ispekao dobio sam cist displej i mogao sam komp. koristiti za internet i ostalo, a igrice svakako ne igram. Mogao sam otvarati video klipove sa you tube. Sad graficka nema napajanje - a mozda bi jos mogla gurati. Eto - to je to.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.