Novo kuciste ce uskoro pasti, pa uz njega ide i jedan dobar monitor. Kao i za ostalo bitan mi je kvalitet i sto bolji ekran. Koristicu ga uglavnom za igranje igara u slobodnom vremenu i gledanje 1080p filmova i serija, i normalan rad na kompu je l`.. Budzet neka ide od 150 do 200€, mozda ako zatreba i malo vise.. Velicina 24 inca.
Ovo je jedina stavka u kojoj se ne razumem toliko, pa bih voleo da me uputite sto bolje. Ne bih da menjam monitor uskoro, tako da kupovina ide na duze staze.
Vlado - Pa ne znam, mozda.. :) Sky - Zato sam i rekao da ga zelim na duze staze.. Razmisljao sam o 27 inca, i znam da se sve svodi na par Dell-ovih proizvoda, ali imam utisak da gledajuci npr. film sa daljine je super ali sedeci ispred monitora radeci bilo sta drugo, kao da mi ne ide, zbog pixela.. Iskreno ne znam kako je to uzivo, mozda gresim i zvucim glupo.. A i negde sam procitao da je 24 inca najbolji za gaming.
Lg 23ea63v-p vreme odziva 5ms Dell P2414H AH-IPS Dell P2314H IPS
Uzmi jedan od ta tri ips monitora koji su se skoro pojavili. Mislim da cela S serija Dell monitora ima glossy ekran sto moze da ti smeta ako ekran bude okrenut ka prozoru. Dovoljan ti je 24`ni monitor a 16:9 ekran je bolji za gledanje filmova.
Acanen, dopada mi se ovaj prvi Dell sto si naveo.. Sad mi reci koja je razlika u tom ips-u izmedju ova dva modela, i vidim da je ovaj drugi skuplji za 100 din.. :D Da li ce mi osxiv od 8 ms biti problem za igre, filmove?
Mislim da je razlika izmedju dva panela neprimetna. Koristim par godina Dell u2311h kod koga je vreme odziva 8ms i nisam primetio usporavanje slike tokom igranja (Fifa, Borderlands 2...) ili mi nije smetalo. Nisam primetio da se neko zalio na vreme odziva kod Dell u2312hm (8ms) a dosta ljudi sa domacih it foruma koristi taj monitor. LG pravi ips panele za nekoliko proizvodjaca monitora medju kojima je i Dell pa nema neke velike razlike izmedju monitora ta dva proizvodjaca osim sto su Dell monitori poznati po dobro napravljenom postolju.
Ok.. Pa video da je ovaj manji Ips a drugi Ah Ips, pa se zapitao koji je bolji.. Ovaj Dell mi se bas svidja.. A reci mi kakav je S2440L? Kao sto mi je Sky predlozio, samo manji?
Sky ti je predlozio 27`ni ips monitor a taj 24`ni ima AMVA panel. Meni vise odgovara mat ekran od glossy (sjajan) pa bih ti zbog toga predlozio da uzmes neki Dell monitor iz P serije.
Pa prozor ce mi biti sa desne strane, ali imam kapake, tako da nece biti sunca, jedino kada ih otvorim iz bilo kog razloga. Pa P serija mi deluje veoma dobro.
ako nemas sunca, moze ta verzija S dell ili cak LG sa 5ms. To je bolji izbor za igre. Oba monitora imaju manji odziv od ultrasharp i P verzije (koji ima skoro 9ms, a ne 8 kako su naveli).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.