Jbg. druze, svi mi prodajemo nesto, pa kad bi svaki put pitali za procenu (i usput slucajno odmah nabasali na musteriju) onda bi OVO bili oglasi. Uradio si to vise puta, verovatno vise od svih nas zajedno, proslo ti je, ali valjda je dosta sad. Nisi mali, imas oglase, proceni, postavi, ocekuj ponude... kao i svi mi.
Druze izvini ali ja i dalje ne vidim gde gresim, cak sta vise mislim da radim potpuno ispravnu stvar. Sada cu to i da objasnim. Naime kada god sam imao nameru da prodam neku komponentu pitao sam za procenu, a gde drugde nego bas ovde jer smatram da tu ima ljudi koji se dosta razumeju u stanje trzista polovnih PC komponenti i koji se bave kupoprodajom istih. Njihovo misljenje-procena je po meni relevantna. Ja onda na osnovu nekoliko procena formiram cenu tako sto najprostijom matematikom izvucem prosecnu. Mislim da je to sasvim korektno i za mene kao prodavca i za potencijalnog kupca. Osim toga ako ta prosecna cena ne prolazi, ja istu spustim na najnizu cenu koju mi je neko u proceni dao, sto je priznaces takodje korektno s moje strane. Inace ja se ne bavim kupoprodajom komponenti nego prodajem iskljucivo svoje koje sam kupio i koristio odredjeni vremenski period. U konkretnom slucaju potrebna mi je procena za ova dva monitora da bih se odlucio koji cu da prodam a koji da zadrzim. Trenutno (a tako je poslednje 3 godine) koristim prvi odnosno stariji model. Ovaj drugi sam koristio uz konfiguraciju koju sam nedavno prodao. Sada se nalazi u kutiji neiskoriscen. Jos jednom se izvinjavam ako sam `mozda` nesto pogresio.
Heh, pa ne bavim se ni ja kupoprodajom pa ne pitam ovde. Pogledam koliko prodaju po oglasima pa prema tome formiram cenu. Ovako je reklama i po meni mala zloupotreba foruma. Pogotovo kada je stalno. Ali eto, nek` kazu drugi sta misle o ovome.
Stvarno nikada nisam imao nikakvu losu nameru pri trazenju procene a narocito ne da reklamiram moje komponente i ne daj boze da zloupotrebljavam forum. Slazem se da i drugi daju misljenje. U slucaju da sam bilo sta pogresio, reklamirao, zloupotrebljavao, izvinjavam se i obecavam da to vise necu ciniti.
@bomid, kapiram ja tebe, sve je to ok sto radis, ali se slazem i sa @alrad-om, toliko novih tema i pitanja se provlaci kroz te teme, uzas, i sve to zato sto se niko ne seti da napravi zvanicnu temu PROCENA KOMPONENTI i time olaksa svima...Sto se tice monitora, slobodno zadrzi drugi, u pitanju je ips panel sa odlicnim uglovima gledanja i kvalitetom slike u odnosu na prvi! Poz
Ok, druze prihvatam kritiku. Mozda sam u jednom periodu bio `malo` naporan i dosadan sa raznim pitanjima u vezi procena i kupovine komponenti, ali sam `spustio loptu`. Nema me na forumu vec par meseci.
Ma, nije to problem, realno, to i jeste svrha foruma, da se ljudi informisu i nauce nesto novo, nego sam iskoristio ovu priliku da apelujem da se napravi jedna takva tema, kako bi sve bilo preglednije, jer razliciti ljudi pitaju za istu stvar, upravo iz razloga sto ih mrzi da citaju sve silne teme, gde ce mozda pronaci nesto sto im treba...Ovako, jedna tema za procene i da bude samo za to! .) p.s. tema vec uveliko postoji! :D
Ok, znam da postoji tema `Procenite koliko vredi...`. Nekoliko puta mi se desilo da sam trazio procene za komponente u toj temi ali se niko nije javio. Verovatno ljudi slabo-retko gledaju-otvaraju tu temu pa sam bio uskracen za odgovore ili sam morao da prebacim pitanje u neku drugu temu (graficke, monitori, procesori i dr.) U svakom slucaju hvala svima na kritikama i sugestijama. Sve ih prihvatam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.