Danas mi stigle dva Asusove 280x i naravno prvo sto sam primetio je napajanje koje ne moze da to izgura, imam 750W CIFTEC 750-14CS.
Kupio sam spravu koja pokazuje koliko komp trosi kada ukljucim 2 karte da rade odjednom ono ode na 680 pa skoci na 706W i naravno komp se ugasi ..
Posto ce mi obe raditi na HIG stalno onda moram da uzmem jace napajanje mada znam da je mozda malo previse 1200W ali stavicu posle ma prolece neko hladjenje (vodeno) pa i to mora da vuce neku struju ...
Pa posto sam u ovoj oblasti teski lajk, molim da mi preporucite neko kvalitetno napajanje.
Naravno bilo bi najbolje odnos cene i kvaliteta
Od nekog naboljeg pa do nanize kvaliteta i realne snage koje to napajanje pruza...
Da li si siguran da ti treba bas tolika snaga? Nisi naveo ostatak masine, ali odmah da ti kazem da je tvoja prica nekako bleda... Sta si ti ukljucio, pa je masina povukla 700w ciste struje?
Moj glas ide za ovo napajanje, ako hoces miran san dodaj jos koju crvenu i uzmi isti model od 1kw, ali pre toga objasni sta si tacno uradio i odgovor na moje pitanje.
Komp kada se upali i u mirovanju vuce 380 W kako ne bi znao ...
FX 8350 , Sabertooth 990x/GEN 3.0 R2.0,5 HDD -a plus jedan SSD ,CD citac,pisac BL-D,16GB DDR3 1600MHz,5 Hladnjaka i naravno 2x280 Asus R280X - DC2T - 3GD5...
Ja mislim da mi je 1000 dovoljno ali nisam siguran...
:: Da li si siguran da ti treba bas tolika snaga :: Nisi naveo ostatak masine, ali odmah da ti kazem da je tvoja prica nekako bleda.. :: Sta si ti ukljucio, pa je masina povukla 700w ciste struje :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-v850-rs-850-afba-g1/comp_comp_powersupply/54/92 :: :: Moj glas ide za ovo napajanje, ako hoces miran san dodaj jos koju crvenu i uzmi isti model od 1kw, ali pre toga objasni sta si tacno uradio i odgovor na moje pitanje :: ::
Pa kako da ne bude bleda, kada pricas da ti masina u leru trosi 400vati? Nema veze, neka bude da ja gresim.
Masina je sklopljena radi gejminga ili se varam? Zasto si se odlucio bas za takvu kombinaciju, posto generalno procesor moze da ima i 20 jezgara kada on nema sustinsku snagu da pogura te dve karte kako treba i kako bi ti to zeleo, uostalom svako od nas jelte...
Sto je najzalije od svega, morao si da kupujes kvalitetnu i veoma skupu plocu zarad procesora i da bi taj cf dobro funkcionisao, a opet taj hardver ne mozes iskoristiti u potpunosti.
Kako toliko komp moze da trosi stvarno ni sam ne znam ,
Imao sam 7970 MSI OC ali sam je zamenio za ove dve zbog mininga igrice cu odigrati ponekad mozda...
Odlucio sam se za takvu kombinaciju iskljicivo zbog kinte a i nekako sam odrastao uz AMD-a nisam bas mnogo kalkulisao ...
Ove graficke bi po minig tabeli treballo da izvlace oko 800 khsa/s a kod mene jedna izvlaci 900-950 sto je pa moze se reci malo cudo :)(izgleda da sam nasao pravu kombinaciju za izvlacenje max za ovaj posao), s obzirom da si rekao da sam sve ukomponovao ( pa sa brda na dola) :D
Kako ti kazes prijatelju. Sto se tice tog kopanja, pojma nemam.
Ne znam koliko si planirao da odvojis za napajanje, ali i jedan i drugi znamo da ti je to mnogo vazna stavka buduci da se komp nece iskljucivati. Napajanje koje sam ti predlozio ce ti dati sigurnih 750 vati da mozes svakog dana iz njega crpeti tu energiju, e sada da li ti je to dovoljno proceni sam.
Ovaj model ce ti pruziti recimo dodatni 150 vati vise.
Radi se prakticno o vrhunskom kvalitetu, Seasonic ti je unutra, ovi seljaci su napravili samo kablove, kutiju i kuciste napajanja :D Dolaze sa 5 godina garancije, ja imam model od 700 vati. Namerno nisam hteo da uzmem model od 850 da nikada ne pomislim na cf/sli kombinaciju, jer znam da to nece raditi onako kako bih ja to zeleo.
150 vati vise od pomenutih 750, znaci da te glava ne boli sve do 900 vati. Znas kako, testirali su ova napajanja i ona mogu do nekog momenta pruziti 100 vati vise od deklaracije, ali uvek moras ostaviti prostora za duge staze...
Recimo ako je ovo moje deklasirano na 700, ja nikada ne bih pravio sistem ako slucajno izracunam da mogu preci nesto preko 600 vati.
Batali Sisonike, makar bili i sa nalepnicom Kuler Mastera, jer umeju da cvile, a bogami i da KMeče, a koštaju boga-oca. Amazon serija (imaš na Sikiri test): http://bit.ly/17WKuK6 Golden Green Pro (ja imam verziju od 650W i toplo ga preporučujem svima): http://bit.ly/17WKrxO
Ovo su napajanja od 1kW, i ne verujem da će ti trebati nešto više.
Izmisljas, video si jedan takav slucaj u zivotu od milion i to u temi, a nisi ni doziveo i uhvatio si se za to tako, da u svakoj temi moras da pominjes i dezinformises, neverovatno. Licno trenutno imam 2kom., jedan 850W, drugi 1KW, znam i ljude koji takodje imaju, niko se ne zali na ovo sto ti tvrdis u svakoj temi gde se pomene Seasonic, nemoj davati dezinformacije, ako ti se odredjeni brand ne svidja.
Ne izmišljam. Navodim samo činjenice. Čovek je kupio skupog Sisonika i cvile mu zavojnice. Dobio je drugog, isti model, i opet cvile. Znači da su ili oni ukenjali celu seriju, ili su naši posebno uvozili falične primerke. A ti meni reci, zašto svima preporučujete samo Sisonik napajanja? Kao da druge marke ne postoje i niko ne zna da napravi čestito napajanje?
P.S. Šta li ono KM u oznaci Sisonika može da znači, osim da napajanje KMeči?
slazem se sa predlogom od Dmaster-a, uzmi superflower i bices miran. to je najbolji odnos cena-kvalitet sto moze da se nadje kod nas. a ove ostale fanboy-eve sa kurcevitim stavovima zaobidji.
ili bilo sta u tom rasponu cena ce da ti odradjuje posao.
Kad rudaris cpu ladi muda, ako se igras cpu nikad nece raditi na vise od 60/70% a obe karte neces opteretiti nikad 100% (sem ako gasis svaki fps limit ili vsync)
Jbg problem je u tome sto ja ne znam za ove druge marke.. Ja sam ranije znao da su svi hvalili Ciftec pa sam ga zato i uzeo sada je CFT onako (kazu sit)... Jedino sto znam ja licno je da ako nadjem Croasair napajanje da to treba kupiti pa makar kostalo i 1000e :D
Jbg sada je ovo konfuzno ...
Dehter: Ne pratis na casu procitaj moj DRUGI post(OPET PAZLJIVO) .)...
Ako uspes da dokazes da preko USB-a moze da ide 100 i vise W onda cu ja istampati ovo na papiru i pojesti ga..
:: :: :: Bleda u kom smislu ? :: :: :: :: Komp kada se upali i u mirovanju vuce 380 W kako ne bi znao .. :: :: :: Ahaha... 380W u mirovanju!? Moze biti... verovatno imas kvarcnu grejalicu na USB. Ugasi jednu sipku, i onda ne moras da menjas napajanje :: :: ::
A joj, place mi se. Covek trazi maksimalni kvalitet jer ce da kopa zlato 24/7 i tu nema kompromisa, da bismo na kraju dosli do nekog tamo cifteka i cveta mladosti...
Mozda moze da posluzi i ovo od 850W ali sta ako ne bude dovoljno koliko realne snage daje ovo napajanje ?
Samo mi je problem uzmem i onda nije to to i ne mogu da ga vratim da zamenim :/
:: A joj, place mi se :: Covek trazi maksimalni kvalitet jer ce da kopa zlato 24/7 i tu nema kompromisa, da bismo na kraju dosli do nekog tamo cifteka i cveta mladosti.. :: :: ::
Ne znam kog je Seasonic-a kupio i koji covek, skroz je nebitno, glupo je generalizovati na osnovu toga stvarno. Jel to znaci da su sad svi Seasonici losi, to hoces da kazes? Zasto svi predlazu Seasonic, pa jer je najbolji, odnosno medju najboljima, usput ima ga kod nas, sta bi ti predlozio? Dobar je i Superflower, Enermax, ko kaze nesto negativno za njih? Ne sme se vrsiti generalizovanje na osnovu jednog slucaja, pogotovu takvog brand-a koji daje opusteno 7god. garancije na svoja napajanja iz serije, upravo KM..
Chieftec CFT je izuzetno kvalitetno napajanje za date pare, takodje imam 750W koje me sluzi 3 godine, prezadovoljan sam, ali ne bih se usudio da ga forsiram sa 2 jace graficke.. ali to je to sto se njega tice, to su bila poslednja kvalitetna napajanja, Chieftec nije vise kao sto je bio svakako.. Corsair HX serija takodje ima unutra Seasonic.
Da sam na tvom mestu, @zerocool, uzeo bih CoolerMaster V1000, garancija 5god., cena oko ~145eu(cini mi se).
:: Ne izmišljam. Navodim samo činjenice. Čovek je kupio skupog Sisonika i cvile mu zavojnice. Dobio je drugog, isti model, i opet cvile. Znači da su ili oni ukenjali celu seriju, ili su naši posebno uvozili falične primerke :: A ti meni reci, zašto svima preporučujete samo Sisonik napajanja? Kao da druge marke ne postoje i niko ne zna da napravi čestito napajanje :: :: P.S :: Šta li ono KM u oznaci Sisonika može da znači, osim da napajanje KMeči? :: :: :: Sajko songs: http://www.youtube.com/watch?v=uPzMWU8ZUXUhttp://www.youtube.com/watch?v=kyE8ye8XZ60http://www.youtube.com/watch?v=5e2ATpV5IKA :: :: :: ::
Ja sam tek iz treceg puta dobio SS koji ne cvili. Doduse, ako imas puno ventova po kucistu to cvilenje neces ni cuti. Moj ti je neki savet da uzmes SS, odes do prodavnice kazes dobar dan, hocu napajanje, stavite ga u pogon da oslusnem, ako ne cvili uzmes. Ili eventualno ovo ako neces ss i pare nisu problem :
ja ipak mislim da je najbolje da za tu potrosnju uzmes kredit kod kineza za novu elektranu ko srbistan pa bog da te vidi sta da se zezas sa ovim sranji..ma los prodas epsu koji kilovat i bog da te vidi
Ja nevidim razlog ili mi objasni zasto bi tvoje napajanje bilo kvalitetnije od ovog ? Moze malo pojanjenje... Kada sam mogao da provedem uz ovu moju staru 7970 koju sada prodajem da mi ventilise na 100 posto cele noci nece mi smetati malo cviljenja .)
jaga: Ne brini ustedecu koji KW za tebe da mozes da se elektrises sa cistom strujom (kvalitenom pre svega) :)
:: nidzakv :: :: 1.http://www.itsvet.com/proizvod/super-flowersf1000p14pe/comp_comp_powersupply/1236/90 :: :: ili :: :: 2.http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-v1000-rs-a00-afba-g1/comp_comp_powersupply/54/92 :: :: Ja nevidim razlog ili mi objasni zasto bi tvoje napajanje bilo kvalitetnije od ovog ? Moze malo pojanjenje.. :: Kada sam mogao da provedem uz ovu moju staru 7970 koju sada prodajem da mi ventilise na 100 posto cele noci nece mi smetati malo cviljenja . :: :: jaga :: Ne brini ustedecu koji KW za tebe da mozes da se elektrises sa cistom strujom (kvalitenom pre svega) : :: :: ::
Druze graficka pod furmarkom i cpu pod prime-om, komp vuce 400w...
@Adzem To sto nisi cuo za suprflower je tvoja mana, ne od napajanja/brenda. To napajanje je apsolutno isto tj. u istoj kategoriji kao sisoje i enermax.
Pa u tom slucaju, koje god da uzmes od pomenitih neces se pokajati. Idi na jeftiniju varijantu.
Ja bih uzeo Super Flower, da imam love..
FX6300 @ 4200mhz + 212 EVO PUSH&PULL GA-990FXA-UD3 rev4.0 Kingston HyperX 4GB 1600mhz @1866mhz Msi GTX460TFII Creative Audigy SE SS Sensei SS Fnatic NZXT M59 Seasonic X-Series 650KM3 LG E2442 24` Dead silent pc...
:: nidzakv :: :: 1.http://www.itsvet.com/proizvod/super-flowersf1000p14pe/comp_comp_powersupply/1236/90 :: :: ili :: :: 2.http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-v1000-rs-a00-afba-g1/comp_comp_powersupply/54/92 :: :: Ja nevidim razlog ili mi objasni zasto bi tvoje napajanje bilo kvalitetnije od ovog ? Moze malo pojanjenje.. :: Kada sam mogao da provedem uz ovu moju staru 7970 koju sada prodajem da mi ventilise na 100 posto cele noci nece mi smetati malo cviljenja . :: :: jaga :: Ne brini ustedecu koji KW za tebe da mozes da se elektrises sa cistom strujom (kvalitenom pre svega) : :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.