Nakon instalacije novih drajvera imam problema u igrama kao sto je npr neocekivani pad fps-a.Primetio sam npr u WOT-u ,koji u zadnje vreme najvise igram i koji je sa starim drajverom radio na max podesavanjiima bez opadanja fps ispod 35,sada fps na medium podesavanjima opadne sa 60 na 20 u sred igre bez ikakvog razloga.Druga stvar gpu-z izbacuje ovo pri startovanju http://goo.gl/61wdfq sto se takodje nije desavalo sa starim drajverom.Sveze odradjen win7 i problem je i dalje prisutan.Graficka je msi6850 Cyclone-PE.Drajver sam promenio zbog ebenog nfs-a
Da li neko ima ideju kako resiti ovo?Unapred hvala.
Isti problem sa 13.9 Win 8.1 X64... u svakoj igri imam frame drop iz nekog razloga, pa cak i u HoN-u, Doti 2, itd...Jako frustrirajuce, morao sam da vratim na 13.4 jedini koji valjano radi (iako nema podrsku za 8.1). Probao sam i nove beta drajvere 13.11 isto se desava nista mi nije jasno.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
sa tim OpenCL-om i SDK gov***om dok nisam nasao rijesenje. U pitanju je Net framework 4 koji zabaguje, a posto windows neda opciju da se izbirse ili popravi (repair) nasao sam rijesenje, a ono se nalazi na ovom linku http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php?p=116561&t=4&i=1 Prije postupka ukloni AMD drajvere sa racunara restartuj komp onda pokreni ovaj net framework cleanup tool. Kad obrise net framework instaliraj nanovo novi, ali i ne moras jer ce ga instalacija AMD Catalyst-a sama ponovo instalirati. Nadam se da ce ti pomoci
Evo startovao sam GPU-z nista ne prijavljuje, obrisite komplet driver sa driver sweeperom, pa opet install, catalyst obrisite, da se proveri OC, NFS radi kao sto radi svima, 30fps pa padne na 25, 22 nekad, igra je uzas optimizovana..... koristim 13.9 driver win 8.1 x64
Ali ja sam imao sve zezancije instalirane. .NET Frejmvork 4.5 i sve zakrpe za 3.5, 4.0 i 4.5 verziju (sada ima i 4.5.1). Sve Vižual C++-ove 2005, 2008, 2010 i 2012. Verovatno nešto od toga niste imali instalirano i otuda problemi. Mogli biste da uradite i apdejt Vindovsa, da vam se sve te zezancije instaliraju i apdejtuju, pa onda vidite kakvo će biti stanje.
Zaboravio sam da napomenem da je 13.9 bio prvi drajver posle sveze instalacije windows-a, medjutim morao sam da se vratim na 13.4 kao sto sam spomenuo. I sad non stop me smara kako drajver nema podrsku za win 8.1 i da moram da update na 13.9 a ne zelim. Inace sve mi je update-ovano u windowsu, imam net framework 4.5 (sastavni je deo win 8.1)
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5 2500K, Kingston HyperX 2x4GB, Sapphire HD6870, WD 1TB Caviar Blue, Seasonic M12 II 620w.
Probaj 13.11 Beta su Ok drajveri.Koristio 13.11 (9.2)sinoc samo prelepio 9.4.Ni jedan problem nisam imao.Zadnjih nekoliko dana igram samo NFS zakucano je na 30fps.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
@ acosuper Ovo je resilo problem sa gpu-z porukom nadam se da je i u igrama doslo do promene javicu kad testiram.
@Dex Napisao sam gore.Drajver sam promenio jer nfs nije hteo da radi sa starim.Znaci trazi od 13.4 pa na gore. Nije mi prvi put da menjam drajver ali ovako nesto jos nisam video.Vrlo prosta stvar obrises stari restart i ubacis novi.Ali onda su poceli problemi odigrao sam malo nfs i nista nisam primetio ali kad sam pokrenuo wot...Uradim novi win7 sp1 i 13.9 drajver i problem je ostao isti.Sad sam odradio ovo sto je predlozio acosuper i ubacio 13.4 +.NET Frejmvork .Za sada je sve ok kasnije cu da odigram malo duze pa cemo videti.
I kod jednih i kod drugih je neka glupost sa drajverima.Cim se pojavi neka nova igra odmah se izbacuju i drajveri bas za tu igru.Kad se setim nekada imas GeForce 4 ne znas ni koji drajver sve zivo radi dve tri godine bez problema.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
:: @ acosuper :: Ovo je resilo problem sa gpu-z porukom nadam se da je i u igrama doslo do promene javicu kad testiram :: :: @De :: Napisao sam gore.Drajver sam promenio jer nfs nije hteo da radi sa starim.Znaci trazi od 13.4 pa na gore :: Nije mi prvi put da menjam drajver ali ovako nesto jos nisam video.Vrlo prosta stvar obrises stari restart i ubacis novi.Ali onda su poceli problemi odigrao sam malo nfs i nista nisam primetio ali kad sam pokrenuo wot...Uradim novi win7 sp1 i 13.9 drajver i problem je ostao isti.Sad sam odradio ovo sto je predlozio acosuper i ubacio 13.4 +.NET Frejmvork .Za sada je sve ok kasnije cu da odigram malo duze pa cemo videti :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.