Razmisljam se izmedju ove dve grafe,Gtx non ref. bolja zbog hladjenja,izgleda a performance su im tu negde ili da sacekam da r9 290 izbaci takodje non ref.grafe... Sta mislite vi ? Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 CM Seidon 120M Asus Maximus V formula ROG Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
Ta karta je bliza 290x nego obicnoj. Izbor ces sam morati da odredis mada kakva je trenutna situacija ni jedna od tih R9 290/X ne valja jer su nenormalno bucne i nenormalno vrele i pored svega trotluju u radu!
AMD je vec odavno trebao da zajedno sa partnerima izbaci non referentne karte ali nesto je trulo u drzavi Danskoj tako da ni traga a ni glasa od non referentnih izdanja. GTX 780 Ti je izasao skoro pa vec imaju non referentni primerci.
Taj Asus koji pominjes je DCUII verzija i ja je imam.Karta je odlicna i uradjena je vrhunski. Porediti nju sa R9 290 je zaista smesno u svakom pogledu.
P.S.Po meni obzirom da imas Intel setup treba da se preusmeris malo na nV cisto da osetis kako to funkcionise .) U drugom slucaju cekaj non referentne R9 samo je pitanje kad ce se pojaviti !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Posto ti imas ovu gtx mozes mi reci par stvari,znaci hladi sigurno dobro I kakva je sa zvukom. Jel mislis da ova grafa moze narednih 5 god da cepa sve? S`obzirom da amd ima 512bit I 4gb itd inace nisam nisam imao nV Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 CM Seidon 120M Asus Maximus V formula ROG Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
hmmm... ne znam kada ce r9 290 :/ mrsko mi vise da cekam
20.11.2013. 20:01
status: user broj poruka: 211
Aaa gtx izgleda dobra jos kada je oc mada nema potrebe :) ... Znaci vecina sd slaze... Da uzmem gtx ... Ne mogu da verujem ds cu preci na nV saaaa dugog boravista Atija :D Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 CM Seidon 120M Asus Maximus V formula ROG Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
Stvar je prenaduvana od strane g*vnara (sajtova/testera) plaćenih/sponzorisanih od strane Nvidije da što više oblate i pokušaju da uguše proizvod (AMD-a) koji je OSRAMOTIO Nvidiju, jer nudi iste ili bolje performanse, za 40-50% manje para. Nvidija je već pre, pre par godina, bila uhvaćena u tome da plaća smradove da po forumima blate ATI/AMD. (posredno - preko PR agencije)
To je ozbiljna pretnja Nvidiji, i zato je Nvidija mobilisala sve svoje plaćene g*vnare, počev od Guru3D-a pa nadalje, da što više lažne panike podignu, i da zaplaše GLUPE KLINCE KOJE JE IONAKO LAKO IZMANIPULISATI I ZAPLAŠITI da `AMD ima problem`.
Osim toga, AMD je već kroz novu verziju drajvera dodatno poboljšao hlađenje na R9 290X, na kome jeste postojao problemčić sa loše procenjenom brzinom na kojoj bi vent. trebalo da se vrti, ali TO JE SADA REŠENO - PROSTIM APDEJTOM DRAJVERA - I NI TAJ PROBLEMČIĆ VIŠE NE POSTOJI.
Toliko od mene, a svako neka kupi šta želi.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
ma ja sam ATI fan al jbg gledam sta je bolje,nemam problem da kupim gtx ili ati :$
20.11.2013. 20:57
status: user broj poruka: 211
Mnoooogooo ga odugovlace sa r9 290 ...daaaj nek izbace vise non ref.kartu,izbacuju neke 270x bla,bla... gtx po brzom postupku i sada im pale jos cene pa su pristupacnije... generalno bih uzeo 290 al nikad u referentnom stanju...dok gtx asus prekida... mozda sacekam do kraja meseca,ako ne izadje gtx 780 je u mom kucistu :)
Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 CM Seidon 120M Asus Maximus V formula ROG Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
Pa vidi ovako..Buka je subjektivna stvar jer nije svakom isti prag tolerancije. Ali recimo da uzmemo neki standard.Karta uopste ne mora da se setuje manuelno vec moze da se drzi na auto i ne prelazi 70c , retko kad , doduse provetrenost kucista dosta utice na komponente uvek bilo i bice. Kod mene je malo guzva,evo da vidis kako to izgleda :
Ono sto mogu za sigurno da ti kazem jeste da kada kartu zategnes maksimalno da je brutalno brza i OC potencijal joj je odlican.Boost-uje stabilno na 1200 Mhz + ! Kada je OC potencijal u pitanju tesko da R9 290 moze sa ovim da se izbori. 512 bit-na mem magistrala ne igra mnogo ulogu u 1080p,vise dolazi do izrazaja u 25x16 a jos vise u 4k rez mada ako pogledas malo testove videces da ni to cak ne pomaze jer nVidia sa 384 bit opet ne zaostaje cak sta vise je na par dok GTX 780 Ti je definitivno najbrza kartica na planeti .
Pazi , ne verujem ja da ces ti bilo koju kartu drzati 5 godina,nema sanse niti i jedan hardver nece zastariti posle toliko vremena , to jednostavno nije moguce. Kartica ce sigurno da te sluzi u punom sjaju siguran sam par godina bez greske ali sta buducnost nalaze i donosi to niko ne zna ali ako bude kvalitetnih naslova (dobro optimizovanih) njena sirova snaga ce svakako da dodje do izrazaja!
Jos jednu prednost cu da ti ukazem a to je da nV bolje skalira sa filterima od AMD , manji su raskoraci u gubitku fps-a!
Jos jednom ponovicu,ako poredis referentnu R9 290 sa GTX780 DCUII to je kao da poredis babe i zabe jednostavno nisu ista klasa kartica,nisu cak ni da je R9 290 non referentna jer je Kepler generalno kompletniji proizvod ali ok, svako posmatra drugacije i ima svoje standarde i afinitete u to ne zalazim. Na tebi je da odlucis sta ces , meni je iskreno sasvim sve jedno!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Posto ti imas ovu gtx mozes mi reci par stvari,znaci hladi sigurno dobro I kakva je sa zvukom. Jel mislis da ova grafa moze narednih 5 god da cepa sve? S`obzirom da amd ima 512bit I 4gb itd inace nisam nisam imao n :: Cooler Master strom Troope :: i7 3770k 4. :: CM Seidon 120M :: Asus Maximus V formula RO :: Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz :: caviar green av-gp 500 G :: SSD Kingston V+ 120G :: RaidMax 850 W Gold :: ::
Hvala na informacijama i nekom tvojem misljenju. VIdecu na kraju krajeva...dosta si mi pomogao! Postovanje za comp. mocna masina :) ...ovo sigurno nisi sastavljao u srbiji,tesko da se nadje ovde ovo vodeno hladjenje,ram corsair itd. Sve u svemu...hvala,videcu :)
Cooler Master strom Trooper i7 3770k 4.5 CM Seidon 120M Asus Maximus V formula ROG Patriot Viper Extreme 16Gb Ram (2133Mhz) caviar green av-gp 500 Gb SSD Kingston V+ 120Gb RaidMax 850 W Gold
ne sumnjam u gtx 780 da je pouzdana grafa jer Asus je po meni top proizvod,a osim toga citao sam testove i reviews pa i na youtubu slusao,karticu su pravili godinu dana...bas se posvetili opasno za ovaj model!
Jer referentno sranje(bilo amd,bilo nvidia)ne treba ni uzimati u obzir.Sa druge strane ono sto ja vidim je da je gtx 780 i do 100e skuplja trenutno kod nas od r9 290,znaci 20-30e ce biti skuplji r9 290 nereferentni,sto znaci da ce razlika biti i dalje 70-80e. Nzm,ako mene pitas,sto se ove serije tice,a nije daleko ni ona prosla,geforce ne bih ni uzeo u razmisljanje,prosto prenaduvane cene.E sad ce Sky,da me kritikuje,ali dobro :)
Sa druge strane,zaista je cudno kako jos nema r9 290 nereferentnih modela.Mada mozda i nije,zasto bi neko(prodavac)nabavljao r9 290 nereferentne koje je veliko pitanje dal ce da proda,kad ima fantasticne 270X i 280X(za taj novac fantastcine)karte koje prakticno nemaju konkurenciju.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Razmišljaš izmedju proverene Nvidiine grafike i AMD rerne koja dostiže 95c i throtluje performanse? Još se osakati pa uzmi Sapphire sa 2godine garancije. __________________ Scourge of PCBerza
Pojma nemam...sta im znaci ovo odugovlacenje sa ne ref.grafama... :$ ,pa razmisljao sam da li da uzmem neku r9 280x hteo sam Asus Matrix ili da dodam jos malo novca za gtx 780 kad sam toliko odvojio ... to si upravu 280x nema konkurenciju,msm dobre su stvarno...da ima ne ref. 290 nebih se razmisljao ...tako da videcu ove sledece nedelje sta da radim .
Upravo sam gledao testove izmedju Asus gtx 780 OC vs MSI gtx780 Lightning Prvo sto izgleda mocnije a drugo Booogami jaca u svim testovima a jeftinija 15-20 eura. Tako da najverovatnije cu nju...prelazim na NVIDIA CHIPSET...nadam se da necu pogresiti :)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.