Elem imam tucu pitanja pa da krenem barem za pocetk.... Podigo sistem na masini.... medjutim memorija mi radi na 1600 koliko dozvoljava ploca bez OC... Hteo bi da turim barem na 2200 e sad ima li potrebe dizati i klok procesora ili moze memorija zasebno? Takodje me zanima vi koji posedujte Nvidia 700 serije kako da imam perfektan fps npr Call of duty Ghost a recimo SC2 mi nece ni mrtav preko 40 fps .... Da nije do drivera ? Vidim da Nvidia ima centar za optimizaciju samo blage veze nemam vredi li to sta ?
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
U principu, ne moras da podizes frekvenciju procesora da bi kloknuo
19.11.2013. 05:59
status: user broj poruka: 10999
memoriju. U BIOS-u maticne ploce, u okviru ``advanced`` odeljka koji regulise rad CPU-a i/ili RAM-a, trebalo bi da postojei: -mogucnost ``generalnog`` postavljanja (``zadavanja``) zeljene frekvencije RAM-a (target speed) -mogucnost rucnog podesavanja parametara RAM-a (frekvencija, napon, latencije)
Je l` ti memorija ima XMP-e? Ako ima, ne moraš ništa ručno da postavljaš, samo učitaj profil. Za to bi trebalo da ima opcija u BIOS-u. Jedino što ne verujem da ćeš moći da dobiješ svih 2400MHz bez OC-a.
Dakle, imaš dva profila. Za 2400MHz i za 2133MHz. U specifikaciji ploče piše OC iza obe frekvencije. Moja memorija radi na 1600, i OC procesora mi nije potreban. Da li će kod tebe biti potreban ne znam. Uglavnom, probaj da učitaš drugi profil na 2133, pa vidi oće li sve biti OK.
Puno ste pomogli ljudi.Sto se tice Ploce prava je komedija...Zver od ploce a nece preko 1600 bez OC...Jos kad sam se raspitivao hor ljudi mi kaze ma sve ce ploca da ti odradi... Prvo dizanje je bilo memorija na 1333mhz... kad sam to video digo na 1600 kad sam video u knjizici... A za ostalo reko vas da pirupitam iz prve ruke... @ DmasterNo1 hvala za postavku videcu kad ugrabim vreme da ga nabacim na 2200mhz.. Ploca je mnogo dobro odradjena odusevljen sam ali sam ocekivao za te novce da ce sve sama da radi... Jos jednom hvala svima
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.