treba mi neko ko ima doticnu karticu . Naime, problem je u tome sto mi ne radi Ultra Fast i Fast Boot. Flashnuo sam Uefi/gop vbios (koji sam nabavio sa msi foruma) i uefi boot prolazi ali fast boot nece da se aktivira. Pre ove graficke je fast i ultra fast boot radio, ali preko HD4000, sto ukazuje da je sa biosom ploce sve ok.
Ako ima nekog sa ovom karticom, a radi mu fast boot, nek se javi da razresim misteriju :)
Izvini, nisam stigao pre da se javim. Ploca je ga z77-ds3h, ali kao sto rekoh sve je ok radilo sa hd4000, dok sa gtx 760 nece. Da li ti imas ovu karticu?
Ne znam kakve veze ima Fast Boot sa grafickom kartom.Sve je vezano za maticnu plocu.Vidi koji Bios imas koju verziju Fast Boot-a i chipset driver.probaj to da update pa vidi kako ce se ponasati.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Mislim na fast boot opciju u bios-u, ne na fast boot option koji nudi Windows 8 ili 8.1, tako da je potrebno da gpu ima uefi verziju bios-a kako bi se omogucio fast boot i ultra fast boot. Drajveri za chipset ne igraju nikakvu ulogu. Sumnjam da sa uefi/gop vbios-om za gpu nesto nije u redu stoga sam i postavio pitanje i potrazio savet nekoga ko ima istu graficku sa poslednjom verzijom bios-a da mi pomogne. Verzija biosa za plocu je poslednja, friska beta :) ali i dalje ne radi sa gtx 760, samo sa hd4000. btw, hvala na pomoci
:: Ne znam kakve veze ima Fast Boot sa grafickom kartom.Sve je vezano za maticnu plocu.Vidi koji Bios imas koju verziju Fast Boot-a i chipset driver.probaj to da update pa vidi kako ce se ponasati :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ako te dobro razumem.Ploca mi je MSI imao sam Sapphire pa sad Msi (obe ATI) grafike.I na windows 8 i na windows 8.1 mi je aktivirana ta opcija u bios-u maticne.U bios mogu da udjem preko utility fast boot sa desktopa ili na prekidacu na maticnoj ploci.Post maticne ploce nije aktivan kad palis komp samo preleti preko njega.Jel to ta rabota sto tebi treba.
Krecky, peki te dobro navodi na resenje problema zato sto Ultra Fast i Fast Boot zavisi od podesavanja u biosu maticne. Graficka ovde nema uticaj, kao dokaz probaj sa bilo kojom ne integrisanom grafickom. Integrusa HD4000 radi pod fast bootom jer je tako trenutno podesena.
Ono sto bih te ja savetovao jeste sledece:
-udji u bios i namesti da ti primarna graficka PCI Express tj. MSI GTX760, -monitor stavi na GTX760 -pogasi stavke u biosu koje ne koristis koje ne koristis poput Intel Speedstorage (tako nesto za spajanje SSD i HDD)
Ja sam istu situaciju imao sa mojom GTX660 na Asrock Z77 Extreme4, resio sam prebacivanjem na primarne graficke da mi bute GTX660.
Ako ovo ne uspe, flashuj maticnu pa probaj sve opet.
Jeste. To je ta rabota, ali nece da radi kada iskljucim hd4000 i postavim gtx760 kao primanu. Lepo ja postavim u biosu da gtx 760 bude primarna, ugasim hd4000, ukljucim ultra fast boot, ali i dalje prikazuje splash image i press f11 to enter bios.. i ostala sranja. Dok sa hd4000 kao primarnom sve radi kao po propisu (nema boot image, vec po paljenju kompa odmah ide startovanje sistema). Nadam se da me sada razumes.
:: Ako te dobro razumem.Ploca mi je MSI imao sam Sapphire pa sad Msi (obe ATI) grafike.I na windows 8 i na windows 8.1 mi je aktivirana ta opcija u bios-u maticne.U bios mogu da udjem preko utility fast boot sa desktopa ili na prekidacu na maticnoj ploci.Post maticne ploce nije aktivan kad palis komp samo preleti preko njega.Jel to ta rabota sto tebi treba :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Probao sam sve zivo. Podesavao milion puta. Fleshovao bios vise nego u servisu :) Kontaktirao sam i gigabyte i msi. UEFI boot radi ali ovo sranje i dalje nece sa ovom grafom.
GTX 760 i jeste podesena kao primarna, hd4000 je iskljucena skroz. Jedino da fleshnem ovaj najnoviji beta bios f12a. Hvala na pomoci. Nadam se da cu uspeti da ga pokrenem. Nije to neka velika razlika u brzini, 1 sekunda, ali me nervira :)
:: Krecky, peki te dobro navodi na resenje problema zato sto Ultra Fast i Fast Boot zavisi od podesavanja u biosu maticne. Graficka ovde nema uticaj, kao dokaz probaj sa bilo kojom ne integrisanom grafickom. Integrusa HD4000 radi pod fast bootom jer je tako trenutno podesena :: :: Ono sto bih te ja savetovao jeste sledece :: :: -udji u bios i namesti da ti primarna graficka PCI Express tj. MSI GTX760, :: -monitor stavi na GTX76 :: -pogasi stavke u biosu koje ne koristis koje ne koristis poput Intel Speedstorage (tako nesto za spajanje SSD i HDD :: :: Ja sam istu situaciju imao sa mojom GTX660 na Asrock Z77 Extreme4, resio sam prebacivanjem na primarne graficke da mi bute GTX660 :: :: :: Ako ovo ne uspe, flashuj maticnu pa probaj sve opet.
Naravno da znam. Ali onda prikazuje ami logo. Tako je trenutno podeseno. Ne zna se koji je gori :) Na kraju cu morati da modujem bios i ubacim skroz crnu slicicu :)
:: Imas opciju i da iskljucis sliku(post maticne) u biosu :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Nije lepo smejati se tudjoj nesreci :) Salim se naravno. Imam ssd. Nije u pitanju brzina startovanja sistema vec me nervira glupi post screen u vidu ami logo-a.
p.s. koji su djavo implementirali uefi bios kada ne mogu da odrade sve kako treba nego je potrebno da prodje milion godina dok se ne nakane da odrade sve ispravke.
Pazi. Postpuno ista podesavanja u bios-u, hd400 radi, gtx 760 ne. To me je navelo da uefi bios za gpu koji sam flashnuo zeza. Nemam pojma sta je. Probacu sa novijim beta bios-om za plocu, pa javljam sta sam uradio.
p.s. gde vise da stelujem, majka mu stara :) Posedecu od stelovanja.
:: Nema to veze sa grafickom, steluj i podesavaj bios start screen/post :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4.5Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Ne znam na koje konkretno opcije za ssd boot mislis? U msconfig-u nisam menjao nista.
p.s. Nisam napomenuo da ne butujem direktno u win vec imam bootloader (clover) iz koga startujem win i linux. Oba sistema su instalirana u uefi modu na gpt diskovima. Ne bi trebalo bootloader da ima veze sa ovim fast boot-om, ali sta znas.
:: Jesi li ti uradio ona setovanja za SSD boot opcije i ostalo :: Enable Faster Booting Sequence (Msconfig :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
razbio si me danas Bio sam ubedjen da to kod mene radi jos kako treba pa nisam obracao paznju.Ne radi ni kod mene sve zivo sam probao flesovao sam i BIOS najnovijom Beta verzijom i nece.Vadio grafiku ma sve zivo i nista.Posle sam nesto cackao i zeznuo sa integrusom i nisam mogao da dobijem sliku nikako pa sam presao na BIOS 2 koji je star godinu ipo dana neka verzija 17.3 i tu sve radi kako treba.Kako zasto nemam pojma.Vratim se na BIOS 1 sve sredim da dobijem sliku(morao da vadim grafiku) pa preko integruse da dobijem sliku)flesujem,uradim clear CMOS i nece,bem li ga sta ga zeza.Bios 1 je 17.11 i ne radi fast boot , a Bios 2 je 17.3 i radi sve kako treba.Poslao sam mail msi podrsci pa cu ti napisati ako dobijem neki odgovor.
Dobitna kombinacija suport MSI flash Bios V17.12B2 (poslato iz MSI) i podesavanje sa slike: http://bit.ly/1icetSF Sve radi perfektno Posalji mail Msi i dobices odgovor na tvoj problem.rekao sam ti da nema veze sa grafikom.
Kod mene na z77-D3H radi ok, ali ga ne koristim. Pod Fast Boot imas opcije za USB, VGA..., pod VGA kod mene stoji Auto i EFI, za auto pise da nece prikazati post slicicu..., ovo drugo nisam ni probavao, kod mene nema slicice, ali se zato teze ulazi u Bios, a dobitak u brzini je zanemarljiv.
F12 bios je doneo novu post slicicu, sad je crna, samo na sredini pise Ultra Durable.
Koliko vremena protekne od trenutka kad pritisnes dugme za paljenje do trenutka kad izbaci desktop? Kod mene gotovo da nema razlike izmedju obicnog i Fast/Ultra Fast Boot-a, jedino nema slicice.
:: Otprilike 5 sek. brze podize windows.Sto da se ne koristi kad vec postoji :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.