Ako stvarno bude toliko, onda nema svrhe kupovati je.
Mada u firmi sa nazivom `ekran`, mislim da moze da se odradi pre-sale za 74k, s tim da se radi o referentnoj...mada... 640 evra... mnogo... cena ide kompletno u korist AMD-a...
Doskorasnja praksa je pokazala da dolare nase maloprodaje direktno prebacuju u eure, nekad je tako a nekad dolar racunaju kao 100 dinara. Jbga druze, Srbija... Kapiram da bi u pomenutoj firmi morao bar neki avans da uplatis ako zelis da porucis.
@Daum, ako mislimo na istog `proroka` mislim da je presao sam sebe I svoja prorocanstva presavsi u `rebrandiran` tabor. :-) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: :: Ako stvarno bude toliko, onda nema svrhe kupovati je :: :: Mada u firmi sa nazivom `ekran`, mislim da moze da se odradi pre-sale za 74k, s tim da se radi o referentnoj...mada... 640 evra... mnogo... cena ide kompletno u korist AMD-a.. :: :: :: Bice cena 700e. :) :: :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: :: :: ::
I ne videh nigde Sajkovih 30% u korist GTX780TI u odnosu na R9 290X, osim u ceni. Karta je odlična, za nijansu-dve bolja od 290X, ali ako bude kod nas 650 evra, to je po meni preskupo.
Throtlovanja ce biti cim dodje leto, ako na 23c sobnoj temperaturi zvrji na 83c a max dozvoljena radna je 85, ima da ide do 90c garant i obara taktove. Ko ima klimu njega zabole naravno.
Ali definitivno R9 290, za 360 evra je najbolja kupovina, a dobijaju se prakticno iste performanse kao sa R9 290X i GTX 780/Titan-om, mozda par % manje. Ali treba sacekati nereferentne modele.
Super karta zaista, e sad cena je mogla da bude i manja, jer razlika od oko 100eur u odnosu na R9 290X nije bas mala, i diskutabilno je koliko je opravdana, jer su karte tu negde, pogotovo na vecim rezolucijama, naravno 780ti je jaca taman toliko da se moze reci da je trenutno najjaca single gpu karta na svetu. Te price oko temperatura jedne i druge je totalno bezveze i pominjati, kad svi znamo da ce vrlo brzo da se pojave sa nereferentnim hladjenjem raznih proizvodjaca, i te temperature ce biti dovedene u red ubrzo, tako da svaki entuzijasta ce, siguran sam kupiti non-referentnu pre nego stock.
Naravno, R9 290 je BEST BUY, i kada pogledam one silne review-e i chart-ove, jednostavno mi je po malo i ne jasno da je AMD dozvolio, ali bukvalno, da razlika izmedju njih dve(sa i bez X) bude tako mala u performansama, uopste ne znam u cemu je stos, jer jos kada se klokne malo 290 mogu da zamislim kako onda bez problema gazi 290x. Zaista cudno!
Ima ogroman oc potencijal + na to sve karta ne trotluje + sto ce u buducnosti biti non referentnih modela sa visim klokovima (nVidia je sa razlogom ostavila nize klokove) eVGA :
Gledaj samo kad krenu non referentni modeli .. R9 290x u bilo kakvom izdanju nece nikad stici non referentnu GTX 780 Ti jer ima ogroman OC potencijal i to sve na def naponu od 1.18v ! Sta ce se desiti kada se pojave custom modeli sa preko 1.2v ? Karta ima da dosegne klokove od preko 1300 Mhz !
Ja nigde nisam rekao da su ono zvanicni slide-ovi procitaj ponovo temu ..
Citiracu sebe : `Doduse ja jos nisam ni video zvanican slide od nvidia , ovo je radjeno na Video Cardz , verovatno na osnovu `novopristalih` informacija! ` Obrati paznju na `novopristalih` .)
AMD je smesta najebao! Kao da 290X neće imati nereferentne modele!
P.S. Sajko, ti nisi rekao da su slajdovi zvanični, ali si otvorio temu u čijem je naslovu pisalo da je GTX780Ti zvanično 30% bolji od R9 290X. Video Cardz to nisu tvrdili, ali ti jesi. Međutim, oprostićemo ti i za ovu grešku, jer znamo da ti matiš od malih nogu ide od ruke. http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=55344&forid=33&katid=1
Po svemu sudeci, kada se pojavi ovako nesto i za R9 290X, nema razloga za brigu, a OC potencijal ce se automatski povecati. Inace da napomenem da GTX780ti nije nikakva nova arhitektura, sve je vec poznato i driveri ispeglani, dok za AMD R9 290 seriju ne moze se reci, totalno nova arhitektura je u pitanju, ima tu jos dosta mesta za peglanje driver-a, kao i uvek, tako da u buduce karta ce biti samo jos vise iskoriscena, sto dovodi do zakljucka da ce razlike biti po svemu sudeci malo drugacije. .)
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.