Gledam malo pre BF 4 test kartica i to me je stavilo u dilemu da li da uzmem ove dve kartice pa da ih stavim u crossfire? Ima ih na stanju a ovi rezultati su me fascinirali!
CF nikako bar ne zasnovan na starim karticama. Treba sacekati derivate od ovog Hawajca ako ih uopste bude. Ovako ces imati samo vise stete nego koristi. Kupi jacu single kartu i ne filozofiraj!
SLI nije isto sto i CF , ne znam zasto se stavlja u isti kos ? Multi GPU?
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
Ja sam uvek za jednu jacu umesto dve slabije grafe.
31.10.2013. 13:07
status: user broj poruka: 4879
Bilo to SLI ili CF, nije bitno, poenta je da ne iskoriscava svaka igra multi gpu setup. Bacu neke fotke I shotove kad sve lepo upregnes. .) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
U redu je to jednom isprobati pogotovo kad kartice nisu skupe, istestirati, izgustirati i shvatiti da: neke igre ne podrzavaju multi gpu, neke igre imaju bagove sa multi gpu, ponekad se cekaju drajveri po mesec dva kad izadju nove igre da bi dobile podrsku za multi gpu. A bitniji razlozi: ogromne temperature isijavaju iz kucista, buka velika ventilatora koji rade na max, nepotrebne u vecini slucajeva performanse za vecinu igara koje nisu prezahtevne( dobijamo bonus fps ne vidimo golim okom razliku na monitoru koji radi na 60hz ako imamo npr 70-80 fps ili s dve grafe 120-150fps a imamo bonus buku i toplotu), u nekim slucajevima igre gde se prikazuje visok fps sa iskjucenim vsync-om imaju stuttering efekat pa nas primorava da ukljucimo vsync i kapujem na 60 fps-a, gde druga graficka gubi smisao a zauzvrat dobijamo input lag. I zato sam ja kao i vecina kolega na pcberzi za 1 jacu kartu, pa za sezonu dve prodati i kupiti opet duplo jacu itd...
+1 i od mene. Upravo tako, ne znam šta bih još dodao. Eventualno ima smisla za neke ultra zahtevne naslove gde je oko 30fps prosek pa da ga podigneš do 40-50 recimo, ili za 3-monitor setup gde su rezolucije ogromne i zahtevnos velika. Za sve ostalo što jači single GPU i uživaj!
:: U redu je to jednom isprobati pogotovo kad kartice nisu skupe, istestirati, izgustirati i shvatiti da: neke igre ne podrzavaju multi gpu, neke igre imaju bagove sa multi gpu, ponekad se cekaju drajveri po mesec dva kad izadju nove igre da bi dobile podrsku za multi gpu :: A bitniji razlozi: ogromne temperature isijavaju iz kucista, buka velika ventilatora koji rade na max, nepotrebne u vecini slucajeva performanse za vecinu igara koje nisu prezahtevne( dobijamo bonus fps ne vidimo golim okom razliku na monitoru koji radi na 60hz ako imamo npr 70-80 fps ili s dve grafe 120-150fps a imamo bonus buku i toplotu), u nekim slucajevima igre gde se prikazuje visok fps sa iskjucenim vsync-om imaju stuttering efekat pa nas primorava da ukljucimo vsync i kapujem na 60 fps-a, gde druga graficka gubi smisao a zauzvrat dobijamo input lag :: I zato sam ja kao i vecina kolega na pcberzi za 1 jacu kartu, pa za sezonu dve prodati i kupiti opet duplo jacu itd.. :: :: i7 920 oc 3.9ghz 1.24V, intel 330 120gb ssd, 7870 ghz edition oc 1100mhz/5000mhz, rampage II extreme, corsair hx1000w, h50, patriot viper 3x2gb ddr3, 8tb storage, haf 932. :: :: :: ::
Istim pitanjima sam i ja sebe mucio pre skoro dve godine, pa sam pazario dve 6870 i stavio u CF, eto cisto iz hira, da probam i vidim kako se ponasa, i mogu ti reci da su karte super skalirale u onim najzahtevnijim naslovima poput Crysis-a, Metro-a i slicno. Bas se dobije na fps-u i lepo to radi, ali ima i problema, desavalo mi se s vremena na vreme da driver pukne, pa da nekad jednostavno ispadnu iz CF-a a da to ni ne provalim, pa kad pokrenem igru razocaram se, itd..... Ali svakako svaki entuzijasta ovo treba da proba, imas podrsku. .))
Ono sto ti je jako bitno, ali VEOMA BITNO, jeste da su karte sa bar 2GB memorije, jer u suprotnom je uzas, imaces stucanja bez obzira sto ce fps da bude `ok`. Ovo govorim iz iskustva jer su 6870 bile sa po 1gb mem. Memorija se u slucaju CF ne sabira. :(
Na kraju sam, posle svega par meseci, ipak shvatio da je definitivno bolje doplatiti jos malo i uzeti ljudski single gpu i zavrsiti posao. A ono sto je na kraju ispalo dobro jeste da se te jeftinije karte dosta lakse i bolje prodaju, tako da ces ih lako posle zavaliti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.