1. Gainward 7300GT GS GLH DDR3 256mb 50 EUR POLOVNA jos u garanciji
2. Leadtek 7300 GT TDH EXTREME DDR3 128mb 50 EUR NOVA u radnji
Interesuje me da li je velika razlika u performansama izmedju ove dve 128:256mb posto su u svemu ostalom veoma slicne. Narocito me interesuje misljenja ljudi koji imaju iskustva sa ove dve. Ili mozda da dodam jos 10 EUR i uzmem polovnu Gainword 7600 GS GLH ili mozda neku cetvrtu po vasem predlogu. Igram igrice tipa PES 6 i njoj slicne, ali bih voleo da mi to radi sa vecim dataljima.
i Leadtek je u istoj klasi a posto je nov onda bolje on, moze se lako desiti da ti Gainward iz nekog neobjasnjivog razloga krene da brlja ili rikne a onda se oprosti od 50e jer nema garanciju. 128MB ti je sasvim dovoljno za ovu kartu, dodatnih 128MB na nizoj klasi kartica je u poptunosti beskorisno gotovo u svemu...
- R a v e n L o r d -
:: :: Imam u ponudi dve kartice :: :: 1. Gainward 7300GT GS GLH DDR3 256mb 50 EUR POLOVNA jos u garancij :: :: 2. Leadtek 7300 GT TDH EXTREME DDR3 128mb 50 EUR NOVA u radnj :: :: Interesuje me da li je velika razlika u performansama izmedju ove dve 128:256mb posto :: su u svemu ostalom veoma slicne. Narocito me interesuje misljenja ljudi koji imaju iskustva sa ove dve. Ili mozda da dodam jos 10 EUR i uzmem polovnu Gainword 7600 GS GLH ili mozda neku cetvrtu po vasem predlogu. Igram igrice tipa PES 6 i njoj slicne, ali bih voleo da mi to radi sa vecim dataljima.
A gde to ima nova Leadtek 7300gt tdh extreme za 50 eura? Koliko ja vidim nova kosta 80eura nemoj da te buni 128mb naspram 256 to u igrama nema velike razlike bitna je ddr3 memorija npr. 7300gt sa Gddr3 memorijom je bolja od 7600gs sa ddr2 memorijom dakle koju god grafiku da uzimas pazi na memoriju
:: bitna je ddr3 memorija npr. 7300gt sa Gddr3 memorijom je bolja od 7600gs sa ddr2 memorijo :
Da, ako uzmeš 7300gt sa 512 Mb i radiš u AutoCad-u, onda je bolja od 7600, ali je potpuno suludo da je 7300gt sa Gddr3 memorijom bolja od 7600gs sa ddr2 u igrama...
`Grešiti je ljudski, ali da se stvarno zabrlja potreban je kompjuter.` Marfijev zakon
:: Nasty ne zelim da ulazim u polemiku sa nekim ko nije dovoljno informisan kao ti ali imas internet pa malo pogleda :: :: 7600gs sa 256mb ddr2 je losija od 7300gt sa 128mb ddr3 to su cinjenice i kra
U pravu si. Nisam dovoljno informisan. Do skoro sam imao AMD Barton 2500+, 1 Gb ddr, i Asusovu 7600GS sa 256 DDR2 (ima i pod procene vrednosti na ovom forumu `kupio novi prodajem stari`), a moj rođeni brat kupio C2Duo 4300, 2 Gb Rama i Gigabyte 7300 GT sa DDR3 memorijom (nije neki igrač, povremenoi piči Virtua Tennis 3). I zamisli koliki sam glupan bio što verujem svojim očima i svom osećaju, umesto da sam lepo pogledao po internetu da se uverim da me oči lažu. Stvarno sam glup. Hvala ti što si me uputio na pravi put... Ah, da, inače radim na mestu gde ima preko 20 računara, od starih krševa do ekstra jakih. Moraću da gledam kako rade po rezultatima sa interneta, umesto da se koristim svojim užasnim subjektivnim osećajem. A i da izgrdim svoj najboljeg ortaka koji prodaje računare, što mi dozvoljava da se uverim u mašine koje prodaje, umesto da me otera na net da proverim kako rade.Hvala opet. Pozdrav.
GeForce 7600GS Goes Like Hell, 256MB DDR3, 1.4ns, Dual DVI, TV-out, 128bit, PCI-E. U garanciji jos 1.5 god Ako si zaintresovan,javi se na mpavlovic@neoneti.com
Memorija jeste glavan faktor kod graficke ali ne i najvazniji za igrice je vazana i Jacina cpu kolicina rama.. 7600gs i 7300gt imaju isti GPU g73 sa tim sto 7300gt ima nesto slabiji 7600gs ima 12 pixel i pet vertex shadera dok 7300gt 8/4 u tome je mana ali ako si mislio da ce sa brzom memorijom to nadnoknaditi tesko jer u igricam je vazan gpu pa ce ovaj brze odraditi posao. Ja takodje imam 7300gt sa ddr3 memorijom koju sam poterao na 1.3ghz i gpu kiji radi na 650mhz sinhrono ali to ne znaci da mi je graficka bolja od 7600gs koja po defult radi 400/800 nedaj boze od 7600gt 550/1400 jer smo tu negde po brzini.Broj pixel i vertex shedera odredjuje jacinu GPU mislim na jacinu ne brzinu A STO SE TICE PITANJA DEFINITIVNO NOVA 7300gt razliku neces ni primetiti 3-4 fps vise u igrama ja sam nedavno uzeo asusa za 50e ali jedva sam ga nasao
:: :: Nasty ne zelim da ulazim u polemiku sa nekim ko nije dovoljno informisan kao ti ali imas internet pa malo pogleda :: :: :: :: 7600gs sa 256mb ddr2 je losija od 7300gt sa 128mb ddr3 to su cinjenice i kra :: :: U pravu si. Nisam dovoljno informisan. Do skoro sam imao AMD Barton 2500+, 1 Gb ddr, i Asusovu 7600GS sa 256 DDR2 (ima i pod procene vrednosti na ovom forumu `kupio novi prodajem stari`), a moj rođeni brat kupio C2Duo 4300, 2 Gb Rama i Gigabyte 7300 GT sa DDR3 memorijom (nije neki igrač, povremenoi piči Virtua Tennis 3). I zamisli koliki sam glupan bio što verujem svojim očima i svom osećaju, umesto da sam lepo pogledao po internetu da se uverim da me oči lažu. Stvarno sam glup. Hvala ti što si me uputio na pravi put.. :: Ah, da, inače radim na mestu gde ima preko 20 računara, od starih krševa do ekstra jakih. Moraću da gledam kako rade po rezultatima sa interneta, umesto da se koristim svojim užasnim subjektivnim osećajem. :: A i da izgrdim svoj najboljeg ortaka koji prodaje računare, što mi dozvoljava da se uverim u mašine koje prodaje, umesto da me otera na net da proverim kako rade.Hvala opet :: Pozdrav ::
cek cek.... nije isto barthon 2500 i c2d, 1gb i 2gb... ja se nisam nesto bavio office kartama, ali mi se cini da 7600 mora biti bolja od 7300...
:: cek cek.... nije isto barthon 2500 i c2d, 1gb i 2gb... ja se nisam nesto bavio office kartama, ali mi se cini da 7600 mora biti bolja od 7300..
Naravno da procesor i ramovi nisu isti (zaboga, u tome je poenta), ali je normalno da je 7600 bolja od 7300, kao što je ljuki objasnio, al` on posle ode na klokovanje... Da li to znači da ako kloknem moj 8800 GTS na više frekvencije da ću dobiti 8800GTX ??? Ako neko misli da hoću, onda se slažem da je 7300 bolja od 7600.
ma jeste bolja 7600 od 7300, to su dve razlicite klase, o klokovanju necemo... mada ja iskreno mislim da klokovanjem kartice dobijes neki procenat bolje performanse, nista preterano... ja kad klokujem moju 700gt ne vidim neku preterano veliku razliku.... tako da je drzim na stock setovanjima
a da... ja bih pre uzeo polovnu 7600gs (ako je jos u garanciji) nego novu 7300... ako biras izmedju te dve 7300 bolje uzmi bolju polovnu (u garanciji) nego losiju novu... mada opet ni ta sa 256mb nije nesto mnogo bolja, ali nece da se baci tih 128mb, kod nekih igara se vidi razlika u manjku memorije, ne svud... a i probaj malo da mu oboris cenu za tu polovnu, mozda je mnogo 50 eur, ipak smo u vremenu dx10 karti...
Hvala vam svima na odgovorima i na ulozenom trudu. Poceo sam potragu na oglasima i vec su mi dve Gainward 7600 GS GLH izmakle za malo. Jedna je bila 60 a druga cak za 50 EUR , sto mislim da je odlicna cena. Ako neko zeli da proda svoju za 60 EUR( mislim da je to realna cena posto je nova 74 ) neka mi se javi . Pozdrav
U pravu si. Nisam dovoljno informisan. Do skoro sam imao AMD Barton 2500+, 1 Gb ddr, i Asusovu 7600GS sa 256 DDR2 (ima i pod procene vrednosti na ovom forumu `kupio novi prodajem stari`), a moj rođeni brat kupio C2Duo 4300, 2 Gb Rama i Gigabyte 7300 GT sa DDR3 memorijom (nije neki igrač, povremenoi piči Virtua Tennis 3). I zamisli koliki sam glupan bio što verujem svojim očima i svom osećaju, umesto da sam lepo pogledao po internetu da se uverim da me oči lažu. Stvarno sam glup. Hvala ti što si me uputio na pravi put... Ah, da, inače radim na mestu gde ima preko 20 računara, od starih krševa do ekstra jakih. Moraću da gledam kako rade po rezultatima sa interneta, umesto da se koristim svojim užasnim subjektivnim osećajem. A i da izgrdim svoj najboljeg ortaka koji prodaje računare, što mi dozvoljava da se uverim u mašine koje prodaje, umesto da me otera na net da proverim kako rade.Hvala opet. Pozdrav.
re
Tako je Nasty, popravljas se. Jos malo pa ces savladati i ovo sto cu ti sada objasniti. Ako zelis da uporedis ove dve kartice onda moras da ih stavis u identicne konfiguracije. U apsolutno istim uslovima rada,sa istim proizvodjacima pa onda uzmes neki 3dmark recimo 2005 pa vidis rezultate. Tako se porede graficke kartice i nikako drugacije
:: Tako je Nasty, popravljas se. Jos malo pa ces savladati i ovo sto cu ti sada objasniti :: Ako zelis da uporedis ove dve kartice onda moras da ih stavis u identicne konfiguracije :: U apsolutno istim uslovima rada,sa istim proizvodjacima pa onda uzmes neki 3dmark recimo 200 :: pa vidis rezultate. Tako se porede graficke kartice i nikako drugacij
Hvala što si mi otvorio oči! Najzad i ja nešto da savladam. Ako 7600 radi bolje na lošijoj mašini od 7300 na boljoj....hm, baš sam glup što ih nisam 3dmarkovao na jednoj od njih...Opet moj prokleti vid...
pa masina koja je imala 7600 je bila losija od one sa 7300, i ako je tako radila bolje, a mislim da jeste, onda nema sta da se prica starno.... ne moz biti 7300 bolja od 7600 nikako, to su dve razlicite klase kao sto rekoh i glupo je uporedjivati ih...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.