Radeon R9-290 449$ (200$ jeftinija od gtx780)ali i nesto brza od gtx 780
STRANA 1 OD 2
obradmi
Radeon R9-290 449$ (200$ jeftinija od gtx780)ali i nesto brza od gtx 780
29.10.2013. 18:56
T55267
status: user broj poruka: 7723
Karta izlazi 31.10.2013 u pitanju je karta sa slicnim karakteristikama kao R 290x s tim sto je bazicni klok malo podignut na 900 Mhz (R 290x ima 800 Mhz)broj stream procesora je manji za 10 % u odnosu na R 290 X.TDP je manji nego kod R290 X iznosi 250 W. AMD sa R9 290 napada Gtx 780 od koje je par procenata brzi ,ali i za 200$ jeftiniji.
Rezultate u igricama imate na linku i po rezultatima je vrlo slicna gtx 780
Zajebaše i Fermi sa 90c. A da ne zaboravimo samo koliko karta throtluje kad dodje na te temperature tako da ti testovi su validni ako ćete da se igrate 10 minuta. __________________ Scourge of PCBerza
Nisam naisao na taj podatak na net-u medju x testova o R290x ,jel imas neki link o tome. Ova karta jos nije zvanicno izasla ,tako da me cudi da dajes ocenu unapred o validnosti testova.Ovaj link sto si dao govori samo o temperaturi nema reci o trohtlovanju.Da nisi ti pomesao R9 290 X i R9 290.Cinjenica je da su to referentne karte gde se malo polagalo na sistem hladjenja ,treba ocekivati manje temperature kod Asus-a Saphire ,His itd ...
: Džaba kad furuna radi na 94c samo... :: :: http://goo.gl/sidmB :: :: Zajebaše i Fermi sa 90c. A da ne zaboravimo samo koliko karta throtluje kad dodje na te temperature tako da ti testovi su validni ako ćete da se igrate 10 minuta :: __________________ :: Scourge of PCBerza ::
Sta nisi nasao ? Da karta trotluje ? Pa u svakom revew-u je to gotovo opisano. A sto se tice performansi vise ih marketinski gruvaju nego sto su realno zaista brze karte. Ja koliko sam ispratio R9290x je bliza GTX780 nego Titan a sad ispade i R290 brza od GTX780 :)
Licno ja bih o svemu dao svoje misljenje kad se karta pojavi i izadje par testova.... Domen glasina par dana pre izlaska ne igra nikakvu ulogu... Ali, ako je ovo istina, karta ce vredeti svaki hebeni euric...
@ Sky > A sta si ocekivao, da se pojavi novi model i da nema marketinga ? Daj ne zezaj... Uzgred, ne nadjoh nista o trotlovanju nigde,vi to zezate ?
Ono cime se bavi Samsung radi i AMD godinama unazad ! Koliko sam dao primetiti iskontrolisali su dosta sajtova i predstavili kartu u malo drugacijem svetlu nego sto jeste , tj ``povecali`` su performanse u odnosu na Titana . Koriscena je baterija biranih igara , pretezno AMD optimizovanih , cak su neki revew-i bili zasnovani na 3D Mark-ovima i svega par igara,3 ili 4 . Odlicno ih poznajem kako disu tako da to za mene nije nista novo a ni ne uocljivo..
A evo ti kako karta trotluje ,samo malo da si pogledao testove,na svakom testu skoro ima prikaz performansi kroz temperature :
Ako je istina onda stvarno sramota, ako vec siluju cip neka radi kako treba! Imaju domaci od starog fermija, da na 90-ak stepeni karta ne obara klokove i bude kao stena stabilna. Moje su bile hard rock.
:: Ono cime se bavi Samsung radi i AMD godinama unazad :: Koliko sam dao primetiti iskontrolisali su dosta sajtova i predstavili kartu u malo drugacijem svetlu nego sto jeste , tj ``povecali`` su performanse u odnosu na Titana :: Koriscena je baterija biranih igara , pretezno AMD optimizovanih , cak su neki revew-i bili zasnovani na 3D Mark-ovima i svega par igara,3 ili 4 :: Odlicno ih poznajem kako disu tako da to za mene nije nista novo a ni ne uocljivo. :: :: A evo ti kako karta trotluje ,samo malo da si pogledao testove,na svakom testu skoro ima prikaz performansi kroz temperature :: :: http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_290X/images/analysis_uber.gi :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
treba znati sta ,karta ima dual bios,uber i quiet mod,U uber modu koji pravi najvecu buku sa kulerom dolazi do obaranja klokova radi samozastite,to ima i Nvidia.Pogldajte dobro tehnicke detalje,a ne kao krdo .
O kojoj GTX780 pricas ovoj sto gubi i po 20% hahahhah kakva crna GTX780 i obicna R9 290 bice brza spremaju perfromance driver GTX780 ostaje u prasini zato su joj i spustili cenu sa 649 na 499$ DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
:: Pa r9 290x nije brzi od gtx 780,kako ce onda r9 290 da bude majke ti :: :: ASUS p7p55d-e & INTEL i5 750 @ 3.8ghz/LEADTEK GTX 580/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.Asus Xonar STX,marantz pm550dc & Pilot RS 2 ::
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: R9 290 brza od 780? ma daj uozbilji se.. :: :: :: a da je sporet, jeste... :: :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: GTX770 LIGHTNIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Sta ti je tu cudno ? Reci mi kad je AMD napravio ozbiljan i kompletan proizvod ? Akcenat bacen na kompletan ! Tehnologija nije savrsena ali kod njih je uvek nesto skuckano , sklepano , na silu..
Upravo ono sto je MACHINE istakao za Samsung oslikava u potpunosti AMD :
Suma sumarum.Kupis referentni R9 290x i karta ti trotluje.500 eur + si bacio !Vrh!
P.S.Iste te GTX480 sam i ja imao i to sam drzao na OC vrednostima i karte su radile rock stabile , cak te temperature od 90c skoro da nisam nikad ni video,mozda u jednoj ili dve igre daj Boze i to overklokovane.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
:: Ako je istina onda stvarno sramota, ako vec siluju cip neka radi kako treba :: Imaju domaci od starog fermija, da na 90-ak stepeni karta ne obara klokove i bude kao stena stabilna. Moje su bile hard rock. :: :: :: :: Ono cime se bavi Samsung radi i AMD godinama unazad :: :: Koliko sam dao primetiti iskontrolisali su dosta sajtova i predstavili kartu u malo drugacijem svetlu nego sto jeste , tj ``povecali`` su performanse u odnosu na Titana :: :: Koriscena je baterija biranih igara , pretezno AMD optimizovanih , cak su neki revew-i bili zasnovani na 3D Mark-ovima i svega par igara,3 ili 4 :: :: Odlicno ih poznajem kako disu tako da to za mene nije nista novo a ni ne uocljivo. :: :: :: :: A evo ti kako karta trotluje ,samo malo da si pogledao testove,na svakom testu skoro ima prikaz performansi kroz temperature :: :: :: :: http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_290X/images/analysis_uber.gi :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: ::
Igras c3 minutu 1000mhz za 20 minuta sruse se taktovi na 837mhz, treba biti realan i R9 290X i titan i GTX780 spustaju taktove iz razloga sto imaju lose hladjenje.
Titan ne trotluje i klokovi mogu da se setuju fiksno , samo da se podesi power management! Boost 2 tehnologija regulise i visinu taktova a to je opet posledica setovanja. Meni klokovi ne padaju ni u jednoj jedinoj igri .
U slucaju R290x karta trotluje jer ne moze da radi na tako visokim temperaturama i cooler ne moze da ohladi kartu gladnu struje , 300w i preko u load-fail teski!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
hahhaha pazi kod kitan se ventilator moze povecati i onda ne obara takt, kod R9 290X ne moze jbg zato kosta valjda duplo hihihihihi DAUM=TRAUM=CRVENO=BIK
Kad se pojavila pricao si da trosi 270W, sad si dosao do 300W...
Sta da ocekujemo sledece nedelje?
350W !?!?!?!?!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Titan ne trotluje i klokovi mogu da se setuju fiksno , samo da se podesi power management :: Boost 2 tehnologija regulise i visinu taktova a to je opet posledica setovanja :: Meni klokovi ne padaju ni u jednoj jedinoj igri :: :: U slucaju R290x karta trotluje jer ne moze da radi na tako visokim temperaturama i cooler ne moze da ohladi kartu gladnu struje , 300w i preko u load-fail teski :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: ::
Ostario si Abnere , gubis koncentraciju a i pamcenje te ne sluzi bas najbolje :)))
:: Uspori malo pobices decu.. :: :: Kad se pojavila pricao si da trosi 270W, sad si dosao do 300W.. :: :: Sta da ocekujemo sledece nedelje :: :: 350W !?!?!?!? :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! ::
Daleko od toga ja se zezam a ti ko zapeta puska...
Nervozan si ovih dana...
HMMM... pitam se zasto?
:: Nigde nisam pomenuo 270w nesto si prebacio :: Moj prvi komentar za tu kartu je bio u u zvanicnoj temi ovde :: :: http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=55188&forid=33&katid= :: :: Post br : #522055 :: :: Ostario si Abnere , gubis koncentraciju a i pamcenje te ne sluzi bas najbolje :)) :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda :: :: :: Uspori malo pobices decu.. :: :: :: :: Kad se pojavila pricao si da trosi 270W, sad si dosao do 300W.. :: :: :: :: Sta da ocekujemo sledece nedelje :: :: :: :: 350W !?!?!?!? :: :: :: :: Citat: :: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: ::
zbog izlaska novog drivera koji bi trebao da znacajno poveca perfomanse R9 290. Kad smo kod prodaje R9 290 x se prodaje kao nijedna karta u skorijoj istoriji.Karta im je pun pogogak.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.