Treba mi predlog za monitor od 19 ili 20 inča odnosa strana 4:3 ili neki 23 ili 24 sa formatom 16:9 ili 16:10 sa što većim podešavanjem po visini i što boljim nagibom na obe strane.
Odziv i kvalitet slike nisu najbitnije stavke,ali mora da ima neki digitalni priključak(DVI ili HDMI)
Gornja cena je 13000-14000 din,može predlog za nov,a i polovan sa oglasa...
...ali je dobar :D Samsung Syncmaster 912t, 70e. Mislim ne prodajem ja, nego ja sam kupio jedan i koristim ga, a znam da čovek ima čini mi se još dva. Ima DVI, nije nešto ekstra brz što se odziva tiče, ali daje solidnu sliku i pre svega je ergonomičan. Može da se okreće levo-desno, napred-nazad, gore-dole. Može da bude postavljen horizontalno ili vertikalno. Za razliku od drugog koji koristim pored njega (jedan mat, to je ovaj Samsung, i jedan glossy-Iiyama, ovaj je mnogo `pokretljiviji`). Maksimalna rezolucija 1280x1024. Od podešavanja standard-RGB, Brightness, Contrast i Sharpness. Eto toliko. Ako si zainteresovan javi da pitam čoveka da li ih ima još uvek ili je prodao, pošto sam ja kupio pre nekoliko meseci.
Drugo zvanične specifikacije Samsung 912t monitora:
Display area 337.92 (H) x 270.336 (V)
337.92:270.336=5:4
Svi TFT monitori rezolucije 1280x1024 su bili u odnosu 5:4, ili bi im piksel bio pravougaonog, a ne kvadratnog oblika, al` dobro ostalo u narodu da je to 4:3 - ionako nam je narod polupismen, ko još traži da znaju i matematiku.
Taman preživesmo te `izdužene 4:3` monitore, sad su opet svi android tableti 16:9, aiko je velika većina 16:10 i po dimenzijama i po rezoluciji.
:: Kakav crni 5:4 odnos? Gde si to čuo :: :: Taj monitor je 4:3 :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Sad sam pročitao da tebi treba 4:3. Ovaj je u odnosu 5:4. I nisam naveo da je 19`. Sorry : :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.