Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3 i G1610
STRANA 1 OD 1
Oddworld Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3 i G1610 23.10.2013. 19:31 T55182

status: user
broj poruka: 61
Kupio sam ovu polovnu plocu i ovaj prolovan procesor. Tek danas kupim ram(nov) i da probam.. kad ono nema slike. Ubacim moju staru graf 8600gts koja inace bas ne valja ali kljakavo radi, i pojavi se slika ali samo do biosa i moze po njemu ali nece dalje. Sad, na listi kompatibilnih procesora ploce nema ovog ali cim daje sliku makar preko spoljne graf rekao bih da ipak jesu kompatibilni. Ili gresim? Jel moguce da ne valja integrusa na G1610? I sta znace sva upaljena svetla na ploci : 2 zelena jedno zuto i jedno crveno tim redom pored rama..? I jos, napajanje mi nema konektore sa dovoljno pinova, onaj veci, valjda 24 pinski imam iz 2 dela ali onaj gde treba 8 pinova imam samo 4 i to sam ubo na jedini moguci nacin.
Sta mi je ciniti ajoj ljudi.. ??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Moguce je da ne napajas plocu (procesor na njoj) kako treba. 23.10.2013. 20:58 #521939

broj poruka: 10999
da nadjes adapter - molex na 8-pin
http://goo.gl/gXVGS6

Zatim: probaj da flesujes BIOS (ako vec nije najnoviji)...
Simon72 ... 23.10.2013. 21:04 #521941

broj poruka: 2799
Podržava taj procesor ali ti napajanje nije odgovarajuce tj nema ono što treba ovoj ploci.Koje ti je napajanje.

CrowBgd ... 23.10.2013. 22:11 #521950

broj poruka: 1376
radi to i sa P4 konektorom. Taj prcesor trosi 55w. Ja sam iamo slican na z77 ploci par dana sa obicnim P4 ,a ploca ima i P8 za CPU. BIOS.
http://valid.canardpc.com/2795327
http://valid.canardpc.com/40ztu6

Oddworld hvala 23.10.2013. 23:31 #521965

Hvala, tako sam nekako usputi sam skontao. Onih 4 pina sto sam prikacio su na 3.3 v a trebaju 12v. Sad sam stavio neko drugo napajanje koje ima te pinove i ista prica. Bios jeste star, f2, a kolko vidim postoji f8 verzija. Moram da ha flashujem nekako bez wina, a nemam ni komp, na telefonu kucam. Probam sutra, javljam. jos samo, da li je moguce da ne valja imtegrisana graf u cpu, posto je covek od kog sam kupio cpu rekao da je njemu radilo sve ali samo sa spoljnom graf, navodno jer ploca ne podrzava taj procesor iako je iz H serije..
milanches sefe 24.10.2013. 00:03 #521981

broj poruka: 2
Za pocetak resetuj BIOS. Sto se tice verzije BIOS-a F8, na sajtu proizvodjaca pise da ta verzija `Improve USB3.0 compatibility`. BIOS se flesuje kad nista drugo ne polazi za rukom. Sto se tice redosleda lampica, 2 zelene, 1 zuta 1 crvena. Iz mog iskustva, nesto ti se na ploci ne slaze sa nekom od prikljucenih komponenti. S obzirom da si sa posebnom grafikom dobio sliku, ali van BIOS-a ne ide dalje.... Probaj sa resetovanjem BIOS-a, nemoj prikljucivati HDD, optiku, ili neku PCI karticu. Samo CPU, ram, napajanje. Ako ti ovako prodje do dela da kaze da nema sa cega da boot-uje OS, ubaci prvo optiku, pa pusti da ide. Ako to sve prodje, ubaci HDD.

tortojed Evo, po redosledu: 24.10.2013. 02:34 #521998

broj poruka: 10999
- Objasnjenje signalizacije (LED kombinacija) nacices u korisnickom uputstvu za tu plocu
-Za flesovanje ti NE treba win (radi se ``iz samog BIOS-a, to jest CMOS setup-a``). Ali, treba prvo da nabavis odgovarajuci fajl (download sekcija na Gigabyte-ovom sajtu) i da ga snimis na neki medijum (recimo, usb flash disk).
-Moguce je da integrisana graf. karta ne radi (ili: ne radi kako treba).

-Probaj ovo (ako vec nisi) sto je predlozio kolega milanches.
srdoch Re: Gigabyte GA-H67A-UD3H-B3 i G1610 24.10.2013. 03:36 #522004

broj poruka: 1260
Najverovatnije da nije do napajanja, sve si ubo kao može i to je ok. Ploča podržava sve 22nm IvyBridge procesore pa i taj, a na listi ga nema jer nije ni postojao kad je izašla ploča. Svakako flešuj bios na poslednji jer je G1610 prilično nov proc. Te lampice znače da je ploča potpuno ispravna ali mislim da ne treba stalno da sijaju već da prilikom boot-a sijaju sve 4 a posle samo jedna zelena, možda grešim. Sve ćeš znati kad staviš poslednji bios.
Oddworld Evo ljudi.. 30.10.2013. 17:37 #523386

Resio sam jos u petak uvece flashom biosa sve. Integrusa nije radila isto zbog toga.
Napajanje sam stavio sad drugo koje ima 2*4 pinsko te sa 12V granama.. Ali mislim da nije to ni bilo problem, samo bios bio stariji od Ivy-a i to je to. Hvala na odgovorima svima. Poz

A lampice, kako pise u uputstvu ploce govore o potrosnji procesora..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs