Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
3 monitora i/ili SLI
STRANA 1 OD 1
ubarpayser 3 monitora i/ili SLI 23.10.2013. 11:26 T55174

status: user
broj poruka: 63
Razmisljam se da u narednom periodu pazarim monitor(e). E sad posto je drasticno pala cena IPS-ovima od 27` osacovao sam VIEWSONIC VX2770Sml koji em je jeftin em mu daju malu prednost u odnosu na LG koji kosta samo malo vise... Panel je verovatno isti.
Kako 2 komada doticnih kostaju kao jedan DELL U2713, koji razmatram vec neko vreme, a meni je bitno da imam sto vise radnog prostora, mislio sam se da uzmem 2 komada.
E sad, vec imam jednu dell-ovu 23-jku, neku iz P serije, koja mi trenutno stoji vertikalno pivotovana, a i nacin na koji koristim monitore moze to da opravda, mislio sam da dokupim jos jednu karticu i uklopim sva 3.
Trenutno imam MSI GTX 650 boost, pa bi to upario sa nekom 210-om koju mogu da nadjem na oglasima za male pare i koja bi gurala taj treci, vertikalni monitor.
Ono sto me zanima, da li postoji neka relativno jeftina varijanta nVidie koja moze da se nadje po oglasima, koja bi mogla da se SLI-uje sa mojom 650-om pa da dobijem i neko ubrzanje u igrama, od dovoljno procenata da opravda investiciju, ili malo previse fantaziram?
Mislim, ovo je sve i dalje relativno poor man`s setup, ta 2 monitora kostaju zajedno oko 490E, plus 20-ak E za karticu, ukupno 510E. Da li bi sa dodavanjem, recimo, 50-ak E na celu pricu i vijanjem neceg sto na oglasima ide za cca 70-80E postigao neki primetan (20-30%) dobitak ako ih uparim, ili da se manem corava posla?

Samo da dodam, naravno igrao bi se na jednom, `glavnom` monitoru, ostatak setupa je namenjen za rad.

p.s. pri tom nemam pojma da li kad SLI-ujes 2 kartice i dalje mozes da kacis 3 monitora?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: Re: Re: ... 23.10.2013. 12:49 #521810

broj poruka: 1227
A sta ce ti ta krdza od druge kartice kad mozes i na tu 650 boost da kacis 3 monitora? Ako oces da se igras prodas tu i uzmes neku bolju..

Dexter013 @ubarpayser 23.10.2013. 12:54 #521811

broj poruka: 17093
igranje na tri monitora zaboravi sa tom kartom, za te zezancije i tu bolesnu rezoluciju ti trebaju najjace trenutne single gpu karte ili dve veoma jake u sli.

Ako se igras na jednom monitoru i nisi preise zahtevan 60 fps-a na max detaljima i slicno, ta boost je sasvim solidna karta, ne menjaj je.

Tri monitora mozes da nakacis na nju samo sto ces morati display port da koristis/adapter.
(koliko i koje tacno konektore imas pozadi na tvom modelu kartice?)

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 OC
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 23.10.2013. 13:35 #521820

broj poruka: 12796
650 i 650 Ti ne podržavaju SLi, samim tim nemaš ni SLi konektor na njima.

rasa007 boost 23.10.2013. 14:26 #521832

broj poruka: 456
spomenuo je boost, ako je istina onda to moze biti samo msi 650 Ti boost koja ima sli konektor.

eto ti ga na šolja 150 maraka, cev 30 maraka, penzija 35 maraka, ako se prištedi za jedno osam meseci ima da kenjam ko čovek gospodski

Dexter013 @Daum 23.10.2013. 14:40 #521838

Nisi citao pazljivo, covek ima boost koja podrzava SLI

http://goo.gl/SkovF7

ubarpayser displayport kabl 23.10.2013. 14:49 #521844

Kartica je ova
http://www.msi.com/product/vga/N650Ti-TF-2GD5-OC-BE.html

Nisam sad gajbi da proverim, ali trebalo bi da ima SLI.

Kao sto rekoh u p.s.-u, ne nameravam da budzim igranje na 3 monitora, nego samo na jednom, ostatak 3-monitor konfiguracije mi treba za rad.

Od konektora ima 2xDVI, HDMI i DisplayPort

E sad, to nisam znao da postoji DP -> DVI konektor, i da ce to da resi problem povezivanja sva 3... jel ima to kod nas da se nadje?
Ako ima, onda mi to resava celu pricu, a ako mi se bude budzila grafika lepo cu ovu da prodam i pazarim nesto drugo :)
Daum ... 23.10.2013. 14:52 #521846

Da, boost verzija ima SLi, nisam video...

Dexter013 @ubarpayser 23.10.2013. 14:55 #521849

Ok to je to druze.

Dva monitora nakacis na dvi
ili dvi+hdmi

a treci preko display porta,
taj adapter display port na dvi/hdmi imas kod nas da pazaris.

Daum ... 23.10.2013. 15:04 #521852

Ne bih ti preporučio Dell U2711 za rad u bilo čemu što nije rad sa fotografijama jer se monitor stravično greje i bole oči od toga, ja sam ga zbog toga vratio, pekle su me oči posle sat vremena rada za njim. Da ne pominjem da sa GTX560Ti koji sam tada imao sam jedva koju igru mogao da pokrenem u nativnoj rezoluciji a da nije slideshow.

Uzmi najbolje jedan 1080p 27 inča i jedan od 23 sa strane.

ubarpayser Re: ... 23.10.2013. 15:22 #521860

Tako sam i ja razmisljao, zato i kazem da za iste pare mogu da se uzmu 2 komada tih viewsonica, pa tako em imam vecu povrsinu (i efektivno iskoristiviju) za rad, em mogu da se igram u `normalnoj` hd rezoluciji, bez graficke koja kosta ko ti monitori zajedno... Kako vec imam 2-monitor setup, mislio sam da moj trenutni `glavni`, vremesni bagoviti viewsonic 28-icu zamenim sa 2 komada (umesto sa jednim dell-om od 500 evra), plus trenutni `sekundarni` dell 23-jka koji stoji u vertikalnoj orijentaciji, sto onda cini 3 monitora.
Nigde ne mogu da iskopam taj Displayport -> DVI/HDMI adapter, koji bi mi resio problem treceg monitora, jer mi u protivnom ne gine neka jeftina polovna graficka da gura treci monitor. Jedini adapter tog tipa se kaci na mini displayport, a ja nemam pojma koji je onaj na grafickoj, ali kosta vise nego polovna graficka...

Bas sam sebi napravio `first world problem`.

:: Ne bih ti preporučio Dell U2711 za rad u bilo čemu što nije rad sa fotografijama jer se monitor stravično greje i bole oči od toga, ja sam ga zbog toga vratio, pekle su me oči posle sat vremena rada za njim. Da ne pominjem da sa GTX560Ti koji sam tada imao sam jedva koju igru mogao da pokrenem u nativnoj rezoluciji a da nije slideshow
::
:: Uzmi najbolje jedan 1080p 27 inča i jedan od 23 sa strane
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
srdoch Re: Re: ... 23.10.2013. 16:13 #521871

broj poruka: 1260
Ne vidim zašto svi pominju DP -> DVI adapter kad si lepo naveo da imaš 2xDVI i jedan HDMI konektor na toj 650ti boost, a i na linku se lepo vidi. To znači da ti DisplayPort za tvoje potrebe od tri monitora uopšte nije potreban. Kačiš dva na DVI i jedan na HDMI i to je sve. Drugo, nisi naveo koju ploču i procesor imaš. Ja sam prošle godine dok sam imao GTX560Ti dva monitora gurao preko nje dok sam treći kačio na Intel HD4000 koju sam svakako imao sa procesorom a ploča poseduje DVI izlaz. To ti je najelegantnije rešenje bez ikakve kupovine, mada iz navedene situacije jasno je da ti nije potrebno ni to jer već imaš grafičku koja gura tri monitora istovremeno.
Dexter013 @srdoch 23.10.2013. 16:16 #521872

Koliko sam upoznat ne moze 3 digitalna izvora da se nakace na jednu kartu.

dvi + dvi + display port
dvi + hdmi + display port

dvi + dvi + hdmi = NE MOZE.

srdoch Re: @srdoch 23.10.2013. 17:00 #521882

1. Odakle ti takva ideja kolega? Očigledno onda da nisi upoznat pošto DVI + DVI + HDMI radi od GTX 6xx serije pa na dalje na svim kartama koje ih poseduju. Trenutno mi na GTX760 radi upravo takva kombinacija a imao sam je i dok sam furao GTX660. Probaj na toj tvojoj GTX670 i videćeš da može. Živ bio!!

2. Šta je DisplayPort ako ne digitalni izvor?

:: Koliko sam upoznat ne moze 3 digitalna izvora da se nakace na jednu kartu
:: dvi + dvi + display por
:: dvi + hdmi + display por
:: dvi + dvi + hdmi = NE MOZE
Dexter013 @srdocj 23.10.2013. 17:02 #521884

Onda jos bolje!

Nisam pratio novosti sto se toga tice.

ubarpayser Re: @srdocj 23.10.2013. 17:23 #521891

Vidis, ja sam isto bio ubedjen da ne moze da se pravi kombinacija kao sto si naveo, i da je jedino resenje kacenje sva 3 na DP, il kombo DP sa DVI. Nemam jos uvek sva 3 monitora da to probam nazivo, ako radi - super! Zato i dolazim na pcberzu, uvek ima neko ko je vec probao neku suludu kombinaciju... :) Svakako cu prvo uzeti jedan od ta 2 monitora pa cu onda da isprobam combo, ako radi, pazarim i drugi.
Ako ispadne da mogu da sve nabudzim sa ovom jednom karticom bez dodatnih troskova, ispasce bolje neg sto sam se nadao.

Btw moja ploca nema integrisanu grafiku, ali ako ovo radi, onda je to nebitno.

:: Onda jos bolje
:: Nisam pratio novosti sto se toga tice
:: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
:: Cooler:TitanVanesa-
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:Asus M5A9
:: Case:CM Storm Enforce
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: Mouse:Mx 51
:: Screen: Dell
srdoch Re: Re: @srdocj 23.10.2013. 17:36 #521894

Upravo tako drugar, PC Berza i služi da stekneš uvid u neke stvari koje nisi u mogućnosti sam da isprobaš. Poenta i jeste u razmeni iskustava, a meni može samo da bude drago ako sam pomogao i ako ste ti i kolega Dexter nešto novo saznali i naučili. Svakako uzmi i probaj to što si namerio ali radiće to nemoj da brineš. Nadam se da sam ti uštedeo i vreme i novac jer ništa ne moraš da dokupljuješ osim monitora koji si svakako planirao. Javi šta si napravio i da li si zadovoljan rezultatima.
Tu sam uvek da pomognem oko svega u šta sam upućen. Pozdrav kolege!!

:: Vidis, ja sam isto bio ubedjen da ne moze da se pravi kombinacija kao sto si naveo, i da je jedino resenje kacenje sva 3 na DP, il kombo DP sa DVI. Nemam jos uvek sva 3 monitora da to probam nazivo, ako radi - super! Zato i dolazim na pcberzu, uvek ima neko ko je vec probao neku suludu kombinaciju... :) Svakako cu prvo uzeti jedan od ta 2 monitora pa cu onda da isprobam combo, ako radi, pazarim i drugi
:: Ako ispadne da mogu da sve nabudzim sa ovom jednom karticom bez dodatnih troskova, ispasce bolje neg sto sam se nadao
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs