Ja ovde ne vidim problem za uvoznike niti za prodavce. Ovo je samo + za obe strane. Zazivece, marifetlucima i jajrenjima mora da dodje kraj 15+god mislim da je dosta bilo. Ako se uvozi legalno i direktno od prizvodjaca a ne nekim kumovskim varijntama ja ne vidm problem. Do sada se dobar deo tehnike U Srbiju uvozio na crno, ili se na veliko nabalvljao na crno. U tom slucaju onaj ko je tako nabavio robu je u veikom problemu tu se slazem, ali ako firma uveze direktno od prozvidjaca sve falicne komponente prizvodjacu i vrati i dobije zamenu ja tu ne vidim nikakav gubitak. Tako se to radi u normalnim zemljama, red je da to pocne i ovde da se primenjuje. Onaj k nije u mogucnosti da uveze robu ilegalkno tj ona firma koja nema sposobnost da radi normalno kao sto se to rtadi u civilizovanom drustvu neka se zatvoriu a vlasnik iste neka se bavi necom drugim, neka radi u gradskoj cistoci ako za drugo nije. Ciganiji mora da dodje kraj, i ovo je veliki +.
:: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2013&mm=10&dd=21&nav_id=76780 :: :: Ako ovo zazivi bojim se da ce broj uvoznika svesti na minimum :D :D :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400 ::
ne ide to tako, na zalost... Uvesti `direktno od proizvodjaca` je moguce, naravno. Medjutim, u praksi, to izgleda drugacije. Po pravilu, cene su uvek bolje kod velikih evropskih veleprodaja, nego kod proizvodjaca. Proizvodjaci su zainteresovani da, tu i tamo, otvore kancelariju i da marketinski isprate svoju `robu`, ali preuzimanje odgovornosti za reklamacije se ipak prebacuje na velike dobavljace iz Evrope. Koji interes ima jedan Intel, AMD, ASUS i slicni veliki `igraci` da prodaju robu direktno `uvoznicima` iz Srbije ? Koje bi to kolicine bile ? Trgovina je cudo.
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Ako se do robe dodjke legalnim putem iza toga stoje uredni papiri itd. da li je to veleprodaja u Madjarskoj, Tunguziji itd ili se pak radi o prestavnistvima ili direktno iz fabrika tj pogona apsolutno nema veze. Ja sam samo naveo jedan od mogucih puteva uvoza tehnike. Samo kazem da onaj ko radi legalno ne moze imati problem zato sto je u obavezi da kupcu reklamira odredjeni uredjaj. Onaj ko muti i nablvlja robi na sivom tzv crnom trzistu jeste u problemu, po meni mnogo vecem problemu od ostvarivanja garancije jer ce odgovarati krivicno obzorom da ce ovaj zakon povuci za sobom niz ostalih koji ce se baviti suzboijanjem crnog trzista tj sive ekonomije u Srbiji. Ovde je situacija jasna kao dan. Zakonima se mora uticati na to da se spreci nabavka robe na crno. Radnja il firma koja nije u stanju da nablvlja robu legalnim putem nce moci da posluje i to je to. Cak da se dozvoli nabavka robe na crno ovaj zakon ce to da osujeti, Dva puta puknes sa reklamacijama npr ne valja cela serija necega, mozes samo da stavis katanc na vrata svoje radnje ili firme i da prodaj bubreg da vratis musterijama pare, nakon sto ti zapelene imovinu pokretnu i nepokrenu ako ne mas kesa da ispaltis ostecene.
PS: Trgovina jeste cudo ali mislim da Srbija treba vec jednom da prestane da bude zemlja cuda, u kojoj su moguce stvari gde nigde na planeti zemlji nisu moguce :: ne ide to tako, na zalost.. :: Uvesti `direktno od proizvodjaca` je moguce, naravno :: Medjutim, u praksi, to izgleda drugacije :: Po pravilu, cene su uvek bolje kod velikih evropskih veleprodaja, nego kod proizvodjaca :: Proizvodjaci su zainteresovani da, tu i tamo, otvore kancelariju i da marketinski isprate svoju `robu`, ali preuzimanje odgovornosti za reklamacije se ipak prebacuje na velike dobavljace iz Evrope :: Koji interes ima jedan Intel, AMD, ASUS i slicni veliki `igraci` da prodaju robu direktno `uvoznicima` iz Srbije ? Koje bi to kolicine bile :: Trgovina je cudo :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Imas pravo, Vuce, to da Srbija mora da se promeni. Prave `veleprodaje` su u Holandiji i Nemackoj. Madjarska je odavno OUT po tom pitanju. Reklamacije su problem zbog toga sto se, na primer, uveze 100 ploca koje kostaju 28 - 30 eur (pricam o, recimo, najprodavanijim BUDGET modelima). Na tu kolicinu, dobijes 2 (DVE) ploce vise, bas zbog reklamacija. Time ti je prodavac dao i da resis reklamacije, ako ih bude. Besmisleno je slati plocu od 30-ak eur nazad, vise sve to kosta nego cela ploca. I tada na scenu moze da stupi ono sto si pomenuo = losa serija. Tu se puca po savovima, ma kakav servis da firma ima....
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Nadam se da ce ovo prekinuti zaljenje preminulih komponenti u trajanju od 40 dana od strane nekih prodavaca... koje cu promeniti, jer, makar drugima menjali i dan pre reklamacije,zasto bih cekao 6 nedelja...
Citajuci i slusajuci tudja iskustva, ispade da sam ja jedini koga ti prodavci zavlace...u firmi koju necemo pominjati...
E sad, mozda prodavci i uvoznici i ovome doskoce, posto imamo Teslin IQ kad nesto treba cinculirati....
Re: Nadam se da ce ovo doneti neki boljitak... i...
21.10.2013. 19:26
status: user broj poruka: 2929
Nisi ti jedini naravno zavlacenje i umaranuje je strategija koja se primenjuje ovde. Da se odlozi problem da se prezivi jos koji dan u nadi da ce zamorenik da odustane. Ja sam licno [ar [puta imao prblem sa reklamacijama, u vecini slucajeva su mi reklamcije resene bez pogovora i momentalno dakel nisam cekao ni 2 dana. Samo sam par puta naleteo na otpor i pokusaj zavlacenja. na zalost u tim sitacijama sam reagovao jako neporijatno i morao sam drugim metodama da se slusizm da bi ostvario svoja prava. U sustini kada god sam trazio rkmaciju za nesto ja sam se pridrzavao mojih obaveza. Stvar kju bi reklamirao ako joj otkaze funkcija bila je uvek u bezprekornom stanju sa ambalazama i svom opremom koja fabricki ide sa svim papairima, tako da tu nije bilo nikada dileme oko toga. Pakom je par puta pokusao da me zavlaci, racunari,net firma sa kojim sam imao duel i mozda jos neko ne secma se sad ne bitno, e sa njima sam morao drugacije da razgovaram, u glavnom i sa njima sam se objasnio. Zato lepo uvede se zakon koji ce morati da se postuje da niko nikoga ne bi morado da hvata bza gusu, sve eleganto i galtko bez cimanja.
:: Nadam se da ce ovo prekinuti zaljenje preminulih komponenti u trajanju od 40 dana od strane nekih prodavaca... koje cu promeniti, jer, makar drugima menjali i dan pre reklamacije,zasto bih cekao 6 nedelja.. :: :: Citajuci i slusajuci tudja iskustva, ispade da sam ja jedini koga ti prodavci zavlace...u firmi koju necemo pominjati.. :: :: :: E sad, mozda prodavci i uvoznici i ovome doskoce, posto imamo Teslin IQ kad nesto treba cinculirati... :: ::
:: mozes samo da stavis katanc na vrata svoje radnje ili firme i da prodaj bubreg da vratis musterijama pare, nakon sto ti zapelene imovinu pokretnu i nepokrenu ako ne mas kesa da ispaltis ostecene :: :: :: :: U srbiji su firme D.O.O,što će reći da odgovara samo imovinom firme,a ne svojom lično.A imovina firme može da bude i jedno veliko ništa...
Pa da to I kazem Srbija mora da prestane da bide zemlja cuda. Firma koja nema nista od imovine ne moze da posluje, ne mozes od nicega praviti, pare to samo kod nas moze. Do juce nije imao ni za burek a sada ime 5 firmi kojre nemaju nista a posluju extra tj donocse mu novac, to nece da moze nadam se na veliku srecu vecine nas. Eto jos jednog razloga da se uvedu drugaciji zakoni koje ce te D.O.O fantomske firme zbrisati sa lica zemlje, ako imovins tvoje firme ne pokriva stetu koju si napravio sve to ide na dobos stoi imas u svom vlasnoistvu. Nema tu nikakve dileme. Steta mora da se pokrije da lices prodati svoju kucu ili tvoju firmu ili oba to je tvoj problem. Ako ni to nije dovojno za isplatu stete sadis luk u Padinjaku, cistis ulice parkove naslo bi se nacina da se steta isplati. :: :: mozes samo da stavis katanc na vrata svoje radnje ili firme i da prodaj bubreg da vratis musterijama pare, nakon sto ti zapelene imovinu pokretnu i nepokrenu ako ne mas kesa da ispaltis ostecene :: :: :: :: :: :: :: U srbiji su firme D.O.O,što će reći da odgovara samo imovinom firme,a ne svojom lično.A imovina firme može da bude i jedno veliko ništa...
Ja sam bas ladan. Samo sam za udaranje po tintari dok se ne shvate neke stvari. Batina je I mecku naucila da igra, kada neko nesto nerazume udri po glavurdi dok ne shvati :)))))) Evo ovako ahahahhahaha
Sad ce jos da poskupe komponente kod nas. To je na kraju ove price, a da se zavrsi za 8 dana, nema sanse, jer kod nas nije takav mentalitet, tako da to ostaje mrtvo slovo na papiru, plus su sada uvoznici zasticeniji. Ko shvata ... A kupci su najebali. Sad ce se tek prodavati skart. Pa radi, sta hoces. Ako nisi zadovoljan, tvoj problem. A problema ce tek biti... Rekao sam to, prije nego sto su htjeli da udju u ovu proceduru sa zakonom.
Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni.
Ako se uvedu pravila i kaznjavanje za nepostovanje istih, ima da se zavrsi za 8 dana pa sve da imas mentalitet Tatarskog cobanina. KO to nece da postuje neka se vrati na svoju cuku i tamo sprovodi svoj mentalitet.
:: Sad ce jos da poskupe komponente kod nas :: To je na kraju ove price, a da se zavrsi za 8 dana, nema sanse, jer kod nas nije takav mentalitet, tako da to ostaje mrtvo slovo na papiru, plus su sada uvoznici zasticeniji :: Ko shvata .. :: A kupci su najebali. Sad ce se tek prodavati skart :: Pa radi, sta hoces. Ako nisi zadovoljan, tvoj problem :: A problema ce tek biti.. :: Rekao sam to, prije nego sto su htjeli da udju u ovu proceduru sa zakonom :: :: Sve sto radimo, radimo za svoju decu, nikada nece biti svjesni. :: ::
HAHAHAHA A u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Nemackoj, Italiji, Bugarskoj, Belgiji...? U stvari gotovo u citavom svetu. Postoje dve vrste lica, pravno i fizicko. Ali ne vredi sada da vas edukujem o tome tema bi bila preopsirna. Sve se svodi na rizik poslovanja. Uvek mozete otici u Pera Komp Garage D.O.O., kupiti robu i razmisljati o reklamaciji ili u Gig@tron D.O.O gde (mozda) necete. Ako dodje do pucanja d.o.o. preduzeca, marginalne stavri poput resavanja vase graficke karte od 800€ su potpuno nebitan problem .) Seca li se neko Eurolinka..? Svi ste trcali tamo da kupujete robu po VP cenama, a posle vristali za reklamacije kada su pukli. Dakle, nije problem u vlasnickoj strukturi preduzeca, stvar je u zdravom razumu potrosaca.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: a za d.o.o to je posebna prica koja nema nigde sem kod nas u srbiji :: :: :: :: ::
Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Bugarskoj. Za ove gore pobrojane se slazem to ni nisu drzave to su banana republike.. Ima rizik poslovnja tu se slazemo. I tu ne vaze zakoni, Ali tammo gde ne vaze zakoni postiji rizik da nalertis na pogresnog kome padne mrak na oci pa ti olupa tintaru o fiskalnu kasu. Prosto ne moze neko koima 2 razreda osnovne skole da ima D.O.O formu koja nema sredstava da muze i zajebava drustvo oko sebe. Sumnjam da se tako u Nemaskoj radi. Pokusaj da tamo osnujes takvu foirmu zajebi nekoga za pare gace ce ti skinuti dok ne otplatis stetu.
:: HAHAHAH :: A u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Nemackoj, Italiji, Bugarskoj, Belgiji... :: U stvari gotovo u citavom svetu :: Postoje dve vrste lica, pravno i fizicko. Ali ne vredi sada da vas edukujem o tome tema bi bila preopsirna :: Sve se svodi na rizik poslovanja. Uvek mozete otici u Pera Komp Garage D.O.O., kupiti robu i razmisljati o reklamaciji ili u Gig@tron D.O.O gde (mozda) necete. Ako dodje do pucanja d.o.o. preduzeca, marginalne stavri poput resavanja vase graficke karte od 800€ su potpuno nebitan problem . :: Seca li se neko Eurolinka..? Svi ste trcali tamo da kupujete robu po VP cenama, a posle vristali za reklamacije kada su pukli. Dakle, nije problem u vlasnickoj strukturi preduzeca, stvar je u zdravom razumu potrosaca :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: :: a za d.o.o to je posebna prica koja nema nigde sem kod nas u srbiji :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Svaki zdravo razuman potrosac onda po toj logici ako pokusas da ga zavrnes treba da ti udje sa 3 majmuna u radnju i i da ti izlupa sve po rafovima, pa mu ti onda kasnije oibjasni taj sistem poslovanja i tvoju D.O.O sttrukturu :: HAHAHAH
:: A u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Nemackoj, Italiji, Bugarskoj, Belgiji... :: U stvari gotovo u citavom svetu :: Postoje dve vrste lica, pravno i fizicko. Ali ne vredi sada da vas edukujem o tome tema bi bila preopsirna :: Sve se svodi na rizik poslovanja. Uvek mozete otici u Pera Komp Garage D.O.O., kupiti robu i razmisljati o reklamaciji ili u Gig@tron D.O.O gde (mozda) necete. Ako dodje do pucanja d.o.o. preduzeca, marginalne stavri poput resavanja vase graficke karte od 800€ su potpuno nebitan problem . :: Seca li se neko Eurolinka..? Svi ste trcali tamo da kupujete robu po VP cenama, a posle vristali za reklamacije kada su pukli. Dakle, nije problem u vlasnickoj strukturi preduzeca, stvar je u zdravom razumu potrosaca :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: :: :: :: a za d.o.o to je posebna prica koja nema nigde sem kod nas u srbiji :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Niste nikada čuli za `Limited Liability Company`, iliti L.L.C. ?
`Limited liability, meaning that the owners of the LLC, called “members”, are protected from some or all liability for acts and debts of the LLC depending on state shield laws.`
Kad god sam bio u Emmiju, u Kozjackoj, uvek je imalo brdo racunara sa reklamacije, na jednom papiru sam procitao grafika kupljena u Emmiju ostatak racunara nije... Koji oni logiku imaju da opravljaju tudje racunare ?
To je neko ko se ne razume poslao celu mašinu da im poprave grafiku, ne znaju ljudi. __________________ Scourge of PCBerza
:: Kad god sam bio u Emmiju, u Kozjackoj, uvek je imalo brdo racunara sa reklamacije, na jednom papiru sam procitao grafika kupljena u Emmiju ostatak racunara nije.. :: Koji oni logiku imaju da opravljaju tudje racunare :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.