pitanje u vezi grafickih karti , savet u vezi kupovine
STRANA 1 OD 2
solaja777
pitanje u vezi grafickih karti , savet u vezi kupovine
21.10.2013. 10:04
T55148
status: user broj poruka: 3277
Trenutno imam msi gtx 660 tf graficku kartu, interesuje me da li je bolje uzeti jos jednu takvu i staviti u sli i koliko je sli efikasan ili uzeti drugu singl graficku kartu ?
Cifra je 30k za dve grafe ili singl grafiku, potreban savet, preporuka. Kupovina planirana za jedno 2-3 nedelje , da li izlazi jos neka grafa tj da li odloziti kupovinu ?...
Ja sam uvek za single. Manja potrosnja laksa konfiguracija, manje cimanja oko instalacije drivera, manje prasine za ciscenje Mozda glupo pitanje, prodas svoju i plus 30k ili 30k sve zajedno?
ASUS M5A99X EVO Phenom II X4 960T CM 212 EVO Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz MSI TFIII GTX 660 2GB KINGSTON HyperX 3K 120GB ASUS XONAR DG CM GX550
I ako sam uvek protiv sli i cf, realno ako imas dobro napajanje procesor (koji imas tacno?) i neces imati nikakvih dodatnih troskova + ako imas prostrano i provetrebno kuciste, dodaj jos jednu istu takvu kartu i teraj.
Svejedno kasnije lakse i brze i skuplje prodas te dve karte nego jednu besnu skuplju.
i u kojoj rezoluciji se sigraš? Ako Frizerka ima samo giga RAM-a, SLI po meni nema smisla, a smatram da ti neće biti potreban ni za Ful HD rezoluciju, ako nju koristiš. Dakle, bolje idi na R9 280X, ili neku nVidiju, tipa GTX760, mada je Radeon trenutni best baj.
A da je svuda pojeftinjenje, zelim im dugorocno stajanje karti na lageru samo zato sto su pohlepni. Fala k.... postoji Madjarska i slicne kombinacije. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
To kazes jer imas veze, a oni sto nemaju, sta ce oni da rade...
:: A da je svuda pojeftinjenje, zelim im dugorocno stajanje karti na lageru samo zato sto su pohlepni :: Fala k.... postoji Madjarska i slicne kombinacije :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Koliko izadje novcano put tj. bezniz do madjarske? Moras da kupis ovde evre za dinare i tu gubis novac. U madjarskoj moras da prodas te evre za forinte i tu gubis novac jer je kao i kod nas, ne moze za evro da se kupuje u prodavnicama. + ako ne daj boze bude problema moras da teras za madjarsku da nosis jer imas garanciju.
E sad kome se to sve isplati?
Samo ovima sto imaju nekoga ko ideu cesto tamo vamo jednom u 10 dana ili slicno, pa preko njega.
@ Dexteru zasto bi isao laksim putem kad mozes tezim? Upravo si naveo tezi nacin. :-) Posto pisem sa fona iz nekog razloga ne mogu da skrolujem postove bar ne sve. Neko je pitao za cene, pa recimo da covek koji bi mogao da donese ako bude donosio u dogledno vreme, moze da dobije HW nesto manje od veleprodajne cene I tu cenu, znaci od veleprodajne cene bih dobio nekih 20% nizu cenu sto je svakako bolja cena od nasih maloprodajnih. Za garanciju se ne brinem, uzeo sam prosle god I TV iz HU kao I neki moji drugari na moju preporuku, garanciju resavaju u roku od 3-7 dana. Jedino je cimanje sto bi robu morali da saljete kurirom coveku koji donosi pa on zatim reklamira to u HU. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.