Igrao sam ranije pre mozda mesec dva, Alana Wake-a osnovu, ceo taj dan komp je radio normalno.
Karta radi sa oko 50% snage/gpu usage i imam konstantnih 60 frejmova. Sutradan startujem igru a karta radi iz cita mira sa 99% snage i nece ni pod razno da prebaci 20 fps-a koja god scena da je u pitanju.
Reinsalirao drajvere, directx, smanjim rezoluciju na 1600x900 i sve na low, APSOLUTNO SE ISTO DESAVA!
Nisam uspeo i na kraju sam odustao.
Juce odigram alien rage i zavrsim igru do kraja, slicna prica, karta konstanto radi sa 40-50% snage jer igra nije zahtevna i imam zakucanih 60 frejmova 99% vremena sem kad je ucitavanje i kad radi save game a to je na sekund dva retko.
Danas sam seo i slicna situacija kao sa alanom vejkom.
gpu usage je oko 90%/99%, i fps se vrti na oko 45-50, cak i kad stavim sve na low na 1366x768.
Opet sam probao sve isto, reinstalirao drajvere, stavio druge, odradio opet direct x, uzasno mi ovo ide na zivce. Kao da karta ostaje u 2d modu...
Neko se susreo sa ovime i kako je resio ili dajte neke predloge?
Aj iskuliraj sada malo, decko ima problem i to treba resiti.
Sto se tice rabote koju skaj radi, u potpunosti se slazem. Podizao sam sistem milion puta samo da bih testirao neke nebuloze i da bih sebi dokazivao neke stvari koje sam teoretski tvrdio.
Dex@ Nisi ti neki mica od korisnika pa da si nekakvom gluposcu ili (ne)znanjem ``ubio`` sistem, mislim moguce je, ali opet da se zna nije to nimalo lako. Namerno sam testirao igre na jednom veoma starom i prepunom sistemu, ko zna sta je tu svega bilo i kakvih anomalija, ali je sve i dalje bilo koliko toliko podnosljivo... Ovo mi iskreno smrdi na nesto drugo, ne daj boze na samu kartu... Posto znamo jelte kakva je tvoja situacija bila i da ne posedujes garanciju.
:: Kad ti nvidia fanbojovi budu objasnili da `tako, zapravo, treba`, osećaćeš se bolje :)
Vidis kako mozes da budes dobar decko, mogao si da iskenjas sta si imao, ali ipak da pomognes koliko mozes. Na njemu ostaje da proba sve varijante, u krajnjem slucaju i sam vindovs.
Ubio ga je retard silnim slikama onog misa na koga mu se dize pisa...
:: Prebaci sa Adaptiove na Max. Performance, pa vrati na Adaptive, pa onda opet podesi na Max. Performance (u 3D settingsima Nvidia control panela) :: :: Mnogima je to rešilo problem :: ::
@Dex Pusti furmark i prati kako se karta ponasa, pravi da li istim klokovima pumpa taj zahtevan program, prati da li ima ujednacen fps koji je jako mali cini mi se, i prati da samo okretanje predmeta secka ili dropuje.
Imam jedan primer felericne karte za ovo, pa mi je malo napamet...
:: Probao sam i to nema razlike :: :: @Adze :: Karta vis enma garanciju, ali ne verujem da je do nje, juce sam radio i neke benchmarke i kacio ovde :: :: http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=13586&page= :: :: sve radilo savrseno ali danas probam igru ma kakvi uzaas zivi, nemam nista drugo instalirano sad cu da turim da vidim da li i druge igre reaguju isto :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Sad cu da turim i tomb raider novi, pa da i njega probam.
Mislim nije ni bitno ako je ova igra odjednom sama od sebe pocela da zeza, ali isto tako pre dva meseca se desilo za alana wake-a, sledeci put ako odmah krene sa nekom igrom koju bas zelim da odigram, necu znati sta da radim...
Nema to veze. Mene je tako zezao krek sa AC brotherhoodom, cas radi super cas zabode gpu usage na 40% i dobijes slide show. Ako imas instalirane sve drajvere (chipset, etc) probao si druge drajvere za graifcku i problem ostaje onda samo krek moze da bude...
:: :: @Mishk :: Sa istim tim krekom juce je igra radila savrseno :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
CPU leruje u Cool & Quiet i ne podiže se na max. frekFenciju?
19.10.2013. 18:17
status: user broj poruka: 1886
Podesi Power Scheme na Max. Performance pa probaj
Meni se to UVEK dešava u Crysis-u 1, jer ta igrica ne koristi više od 2.33 jezgara, a ja imam šestojezgarni Ph. II X6 na 3800. Low FPS sve dok ne prebacim na Max. Perf. Power Scheme.
U mnogim igricama je to vrlo podmukao problem, da igrica koja ne koristi više od 2-2.5 jezgara ne aktivira X6 CPU da se podigne na Max. fekvenciju. E, sad - sa tvojim procom ne znam, jer on ima samo tri FPU jedinice, ali sa Phenomom II X6 se definitivno dešava - pošto ima 6 FPU-a.
Takođe može da zavisi i od toga koliki je % CPU load-a na jezgrima proca koje koristi igrica. Isto - ako svaki thread ne opterećuje svako jezgro preko 50%, proc ostaje na minimalnoj radnoj frekvenciji.
Mnogi ljudi to i ne primete, pa se ona čude zašto im je na X6 procesorima u nekim igricama nizak FPS.
Cisto da napomemenm da i krek jebava TR benchmark (kao i za Sleeping dogs, sve Square Enix igre) Najgore je sa AMD kartama gde u TR min fps je ispod 10, isto pogadja i Nvidiju ali udar na performanse je mnogo manji. Sa originaiima sve sljaka kako treba...
:: cpu radi normalno, vysnc i plaio i gasio isto se katastrofalno ponasa u toj igri od danas :: :: @misk :: bes mi sve probacu drugi lek na kraju.. :: :: EDIT: evo ga i tomb na mesavini ultra i very high detalja kao sto sam i ranije igrao, radi ko zmaj i benchmark i igr :: :: http://www.dodaj.rs/f/20/xE/1VSNkj5j/tomb-gpu-usage.jp :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.