Ja imam spremito 40.000 din. za novi gpu cekacu dok cene gtx 770 neodu dole a mozda cu za te pare uzeti nesto novije i bolje kao gtx 770 ti ako se pojavi do kraja novembra! Zato reci mu da ceka!!!
Sačekaće, a ako mu baš bude neophodno, naći ću mu neku grafu iz rezerve nekog dugog ortaka za do kraja meseca, nije mu toliko hitno.
Ali, u principu, slažete se da sačeka još desetak dana dok se ne popuni malo lager, odnosno do kraja oktobra da počnu da izlaze nereferentne 290 ili pojeftinjenja Nvidijinih kartica, pa šta bude pre?
Je bolje sacekati ali sada nisam bas siguran posto jajavljuju povecanje pdv-a za 12%.Sad,da smo u iole normalnoj drzavi pored snizenja cena ovo povecanje pdv-a bi skoro proslo neosetno ali nasi trgovci uvek imaju drugaciju viziju i racunicu pa na kraju cene mozda ostanu iste...
R9 280X bez razmisljanja, i ustedi oko 50-100 evra potrosi na nesto pametno. S druge strane imas GTX 770 cija je kupovina obesmisljena pojavljivanjem R9 280X po trenutnoj ceni.
Cak i da kostaju isto - R9 280 ima 3GB Vram-a sto ce itekako da bude korisno u odnosu na 2GB kod GTX 770.
Sto se cekanja tice, cene nece ici nesto drasticno dole, R9 290 i R9 290X koje izlaze za par dana nece biti jeftine , kostace 500+ evra, jer barem po specifikacijama izleda da ce biti veoma brze karte.
Ta karta je zavrsila karijeru... 100 evra skuplja a slabija od R9 280 X ,3 GB memorije nafurana samo tako jeste rebrend ali na steroidima..... U ostalom nek vidi sta ce da li ce 100 evra u dzep ili bogu na istinu...
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: GTX 770 bez sumnje :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
:: Kako bolja? Kartica je cist rebrend. :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Sacekaj r9 29 :: :: Ako sad uzimaš r9 280x jer je prakticno bolja od 7970 ghz i skoro ko gtx 770 a košta 30.000 dinara :: :: http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_280x_top_review,16.htm :: ::
Hladjenje su ocajno odradili, karta je isla na 94c tokom testa, VRM je vristao. Vapor X od Safira je 15 puta bolji izbor. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Nije tacno Safir je tesko sranje odakle ti to..... MSI je 10 puta bolji.... :D :D :D Naravno da je Safir bolji i vise od tih 15.....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Hladjenje su ocajno odradili, karta je isla na 94c tokom testa, VRM je vristao :: Vapor X od Safira je 15 puta bolji izbor :: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j :: ::
Karta nije falicna, da jeste dobili bi drugi primerak za test. Jednostavno su hladjenje lose odradili na karti I to je to. Nije im prvi put jer su I na 7950 stavljali onaj prcvoljak od kulera zvani TF3. Dejzane, Vapor X je jedno od najboljih hladjenja a Safir je prvi koji je napravio Vapor chamber sistem i primenio ih na svojim kartama. Jedino sto se meni ne svidja su dve godine garancije. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Karta nije falicna, da jeste dobili bi drugi primerak za test. Jednostavno su hladjenje lose odradili na karti I to je to. Nije im prvi put jer su I na 7950 stavljali onaj prcvoljak od kulera zvani TF3. Dejzane, Vapor X je jedno od najboljih hladjenja a Safir je prvi koji je napravio Vapor chamber sistem i primenio ih na svojim kartama. Jedino sto se meni ne svidja su dve godine garancije. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Mene uzasno odvracaju 2 godine garancije, jer ja kartu drzim oko 2 godine, pa je onda mnogo lakse i skuplje prodam kad imam komplet opremu + godinu dana garancije.
Tu gresis mnogo... nemam snage da ti objasnjavam jer sam se istrosio na trolove... Sto se Safira tice samo reci hvala imam a prva mi karta u zivout.iz AMD tabora .. Sad Ovaj Vapor x 280 bi mi lego kao budali samar....
:: Poseti logopeda, mucas :: :: Mene uzasno odvracaju 2 godine garancije, :: jer ja kartu drzim oko 2 godine, pa je onda mnogo lakse i skuplje prodam :: kad imam komplet opremu + godinu dana garancije :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Da mucam postovi bi bili isprekidani koleza Dexteru.
11.10.2013. 10:56
status: user broj poruka: 4879
Ovako sam super brz pa jednim klikom izbacim 3 posta. :)) Dejzane dzabe ti 280X na taj procesor. Morao bi da predjes na nesto novije kako bi u potpunosti iskoristio kartu.
Jel ti kupujes karte da bi ih prodao ili koristio? Reko si oko 2 godine prodas je recimo na godinu dana 10 meseci.. 2 meseca je sasvim ok garancija drugo ne crkavaju karte tako lako.... Mislim ako ces da rudaris onda vataj Asus ili Gigabajt... Imaj u vidu da HIS,XFXmSafirkovic,Powercoolr imaju dve godine garncije i dosta su bolji od Msi ,Gigabajt i tu su negde sa ASusom a negde ih predju.... Meni sad neko da ponudi 7970 Safir za 200 eura rado bi ga uzeo van garancije da znam koga je koristio .... Mislim da ti ipak vise gledas sigurnost i tu te razumem... Ali nemoj da me shvatis pogresno
:: Sta gresim mnogo :: :: Drzim uvek karte oko 2 godine i lakse i skuplje ih prodam :: kad imaju jos godinu garancije, gde gresim :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce x3 O :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Naravno da gledam sigurnost i gledam da kad radim sledeci upgrade ne moram da placam maltene od 0 novu graficku, a realno ko je lud da daje vise od 50e na lepe oci za polovno? A svako ce da daje pa cak i 200e na nesto polovno sto ima racun i garanciju na celih godinu dana.
Ne izbegavam ja te od dve godine garancije sto su losi, nego samo i samo zbog garancije, a realno ako nije nikakva frka njima, sto jebeno ne stave i oni 3 godine garancije?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.