Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Help please !!!! ATI 9800 pro(blem)
STRANA 1 OD 1
kartmen Help please !!!! ATI 9800 pro(blem) 05.09.2007. 14:35 T5500

status: user
broj poruka: 23

Sve češće mi izbacuje prozorče sa sledećim textom:

VPU recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphic driver commands.

Reinstalirao sam drajvere više puta ali nema efekta. Zadnji instaliran je Catalist 7.1.1.

Svaka pomoć je dobro došla
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 05.09.2007. 15:48 #26838

broj poruka: 12057

Imao sam Gigabyte Radeon 9800 Pro i on se toliko grejao da meni nije bilo jasno kako on uopšte funkcioniše, nisi mogao prst 2 sekunde da držiš na njegovom hladnjaku.

I mislim da je to problem kod tebe, ako ti kartica nije OC-ovana, čip se izgleda pregreva i zabada pa Catalysti pokušavaju da je odbadaju koliko god mogu. Nije to bag u drajverima, očigledno postoji problem.

Pošto Radeon-u 9800 Pro nema termo sondu (samo XT modeli imaju) moraćeš da proveriš grejanje sa svojim prstima. Ako vrišti, nabavi neki veći hladnjak (meni je na njemu bio Cooler Master CoolViva kog sam odma` stavio kad sam video kako se kartica greje) pokušaj pojačaš strujanje vazduha u kućištu.

mslavisa mozda pomogne 05.09.2007. 15:59 #26841

imao sam istu takvu ali aiw i radila je kako trba tek kad sam stavio starije drajvere+catalist cc

mslavisa mozda pomogne 05.09.2007. 15:59 #26842

imao sam istu takvu ali aiw i radila je kako trba tek kad sam stavio starije drajvere+catalist cc

MACHINE Re: mozda pomogne 05.09.2007. 16:17 #26844

broj poruka: 5710
verovatno, cesto se desi da nove revizije na starim jezgrima ne sljakaju kako treba, drzi se prethodne verzije...

- R a v e n L o r d -

::
:: imao sam istu takvu ali aiw i radila je kako trba tek kad sam stavio starije drajvere+catalist c
fetus re 05.09.2007. 19:09 #26863

broj poruka: 212

probaj sa omega drajverima.
pozdrav
fetus
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs